Közélet

Veszélyhelyzet idején is pörög a zombidrog Szegeden

Veszélyhelyzet idején is pörög a zombidrog Szegeden

2020. március 30., hétfő
Veszélyhelyzet idején is pörög a zombidrog Szegeden

Egyik olvasónk pénteken a Csillag téren téren örökítette meg, amint néhány fiatal öntudatlan állapotban ül egy padon. Elmondása szerint a városszerte elterjedt zombidrog hatása alatt álltak a fotó szereplői.

– Sokan fröcsögve szidják a nyugdíjasokat, mert néhányan közülük egészségügyi sétát tesznek a jó időben, de akkor mi a helyzet a zombidrogosokkal? Nekik mindent szabad? – tette fel költői kérdését Ádám, aki az alábbi fényképet csatolta üzenetéhez.

Olvasónk elmondása szerint a fotó március 27-én, pénteken készült a Csillag téren. Korábban többen is jelezték, hogy Tarján városrészben bizonyos időközönként öntudatlan„herbálosokra” bukkanhat az ember, különösen igaz ez a Csillag tér környékére. A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején azonban eddig még nem kaptunk ezzel kapcsolatos olvasói észrevételt.

Mint ismeretes

, az úgynevezett új pszichoaktív anyagok terjedésének megakadályozása roppant nehéz feladat, mert hiába kerül fel egyre több összetevő a tiltólistára, a készítők mindig kitalálnak egy újat, amelynek kémiai összetétele csak minimálisan tér el a már betiltottaktól. A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy

nem a rendőrség hatásköre megfékezni ezeket a beteg embereket,

ennek ugyanis nincsenek meg a jogi alapjai, hiszen hivatalosan nem is minősülnek a fogyasztók kábítószer-használóknak. Leginkább a droghasználók felelősségén múlik a leszokás lehetősége, hiszen csak önkéntes alapon lehet bekerülni a drogkezelő programba.

Mars tér az egyik csomópont

Szegeden leggyakrabban a Mars tér vonzáskörzetében találkozhatunk zombidrogosokkal: ez a kép tavaly novemberben készült a Boros József utcában:

Tavaly nyáron a Mars téri üzletsor egyik kirakata előtt ücsörgött két öntudatlan állapotban lévő férfi. Feltételezhetően ők is zombidrog hatása alatt álltak.

A Mikszáth Kálmán utcábantalálható boltok forgalma jelentősen megcsappant miattuk –

erről maguk a tulajdonosok meséltek portálunknak

. Fertőzésveszélytől tartanak, és azt is nehezen viselik el, hogy rendszeresen kéregetnek tőlük a fedél nélküliek.

A Mars tértől csupán egy karhajtásnyira található Bartók téren is előszeretettel szenderülnek delíriumos álomba a kábítószerfogyasztók.

Az egyik legmeghökkentőbb eset Kárász utca egyik teraszán történt, ahol kis túlzással

halálra rémisztette a fiatalokat

egy minden bizonnyal zombidrog hatása alatt álló személy, aki miután elüldözte őket, elfogyasztotta maradék ennivalójukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.