Közélet

Az Anna fürdő is megszólalt a fertőzésügyben

Az Anna fürdő is megszólalt a fertőzésügyben

2019. december 5., csütörtök
Az Anna fürdő is megszólalt a fertőzésügyben

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. tájékoztatása szerint rendszeren tisztítják az Anna fürdő medencéit, ezért kételkednek abban, hogy a fürdőre panaszkodó nő ott fertőződött meg a szuperbaktériumokkal.

Mint ismeretes,

felháborodott Facebook-bejegyzésben tudatta ismerőseivel az Anna fürdő egyik vendége, hogy E. coli és Klebsiella szuperbaktériummal fertőződött meg a meleg vizes medencében.

A hölgy megkeresésünkre elmondta

, nőgyógyásza szerint minden jel arra utal, hogy a fürdőben kapta el a baktériumokat.

Rendszeresen vizsgálják a vízminőséget

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. tájékoztatása szerint az Anna fürdőben az érvényben lévő jogszabályi előírásoknak megfelelően rendszeresen végeznek fekál coliform és Coccus számvizsgálatokat a medencék vízének minőség- és bakteriológiai ellenőrzése érdekében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Laborja által. Kiemelték, hogy mindemellett a töltő-ürítő napi teljes vízcserével üzemelő medencék többféle mosás- fertőtlenítési folyamaton esnek át napi szinten, minden este. A medencefalat először mosószerrel lemossák, a lerakódott szennyeződéseket lesikálják, majd a teljes medencét magasnyomású vízsugárral újramossák, végül fertőtlenítik.

Riogatásnak tartják a panaszokat

Megemlítették, hogy cégükhöz nem érkezett panasz fertőzésről. A neve elhallgatását kérő nő Facebook-bejegyzésének hitelességét és tartalmát vizsgálják. Kételkednek abban, hogy a hölgy az Anna fürdőben fertőződött meg.

„A klebsiella és az E.coli baktériummal az interneten is elérhető források alapján több módon is megfertőződhetünk, így kérjük a sajtó munkatársait, valamint a Facebook-kommentelőket, hogy mellőzzék a fertőzéssel való riogatást és az Anna fürdő jó hírnevének sértését, a látogatók biztonságérzetének veszélyeztetését”

– olvasható a közleményükben. Kérésük második felét bizonyára az első cikkünk alatti kommentmező miatt fogalmazták meg. Ott ugyanis többen jelezték, hogy kifogásolható a fürdővíz minősége, továbbá azt is szóvá tették, hogy többször találtak oda nem illő dolgokat, mint például párizsi darabokat, alvadt vérdarabokat, valamint emberi ürüléket.

Fogynak a vendégek?

Igencsak beszédes, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ezúttal sem válaszolt a látogatási adatokkal kapcsolatos kérdéseinkre, amelyeket

először még október közepén

kértünk ki a cégtől. Ez az eset és a számtalan hozzászólás mellett a korábbi drasztikus áremelés is arra enged következtetni, hogy csökken a

nagy múltú közfürdő

népszerűsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.