Jogi útra terelné a fertőzésügyet az Anna fürdő károsultja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nő elmondása szerint minden kétséget kizáróan az Anna fürdőben fertőződött meg a szuperbaktériumokkal.

Kedden megírtuk, hogy az Anna fürdő egyik vendége, hogy E. coli és Klebsiella szuperbaktériummal fertőződött meg a meleg vizes medencében. A hölgy megkeresésünkre elmondta, nőgyógyásza szerint minden kétséget kizáróan a fürdőben kapta el a baktériumokat.

– Soha többet nem megyek oda és lehet, hogy jogi útra viszem az ügyet. Már három hónapja nem tudok kigyógyulni belőle, többféle antibiotikumot kaptam, de egyik sem használt mivel ez egy antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktérium – mondta keserűen a neve elhallgatását kérő nő.

Hozzátette, a fürdőben tett látogatása során masszív vizeletszag terjengett a medencék között, takarítót viszont nem látott.

Jelen esetben a nő hatósági, közegészségügyi eljárást kezdeményezhet a fürdővel szemben. A különböző vizsgálatokat során bizonyítást nyerhet, hogy valóban előfordulnak szuperbaktériumok a medencében. Ha igazolhatóan a fürdőben kapott olyan betegséget, amely gyógyszeres kezelési költsége igazolható, akkor bírósághoz fordulhat, ahol a költség összegét tekintve feltehetően nem peres eljárásban érvényesítheti követelését – tudtuk meg a jogásztól.

Kérdéseinket még kedden elküldtük az Anna fürdőt üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, eddig még nem reagáltak a megkeresésünkre.

(Kiemelt kép: szegedsport.hu)

Előző sztori

Felborult egy kamion az M5-ösön Domaszék közelében

Következő sztori

27 milliárd forintos kötvénykibocsátást hajt végre a Pick Szeged