Közélet

Fogynak az Anna fürdő vendégei?

Fogynak az Anna fürdő vendégei?

2019. október 18., péntek
Fogynak az Anna fürdő vendégei?

Nem jött be az 50 százalékos áremelés az Anna fürdőben, ugyanis a kisnyugdíjas vendégek nem tudják kifizetni az igénybe vehető ellátásokat – panaszkodik Domokosné Kelemen Ágnes. A fenntartó Szegedi Sport és Fürdők nem dicsekszik, inkább titkolja a számokat.

"Nem lenne szabad a nyugati területen lévő Hévízhez, vagy az Alföldön Hajdúszoboszlóhoz, esetleg a szomszédos Mórahalomhoz hasonlítani, hiszen ezeket sok külföldi veszi igénybe, ahol jelentős jövedelmi különbségek vannak" – írta olvasói levelében Domokosné Kelemen Ágnes, aki hosszú évek óta törzsvendége az Anna fürdőnek.

Ágnes problémának tartja, hogy

az év eleji 50 százalékos áremelést követően sok nyugdíjas nem tudja megfizetni a fürdő szolgáltatásait, ezért lényegesen kevesebben veszik igénybe a társadalombiztosítás által részben finanszírozott ellátásokat.

Az asszony aggályosnak tartja, hogy a rendszeres, nyár végére időzített kéthetes leállást követően semmi nem változott. "Több vendég szóbeli reklamációja ellenére ellenére a napozóágyaknál lévő mozaik több helyen töredezett és balesetveszélyes, és ennek javítása nem történt meg" – írta Ágnes. Az asszony emellett arról is beszámolt, hogy tisztasági festést végeztek, valamint a recepciót is átalakították – utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy teljesen fölöslegesen. Nyáron még a gyógymasszőrök száma okozott gondot: néhány hét alatt ugyanis a masszőrök harmada hagyta ott a fürdőt. Az ott dolgozók arra panaszkodtak, hogy nem kaptak túlóradíjat, illetve nevetségesen alacsony bérekért kellett dolgozniuk, ezért volt olyan munkatársuk, aki inkább ablakgyárba ment el dolgozni, hátha ott jobban boldogul.

A Szegedi Sport és Fürdőknél e-mailben érdeklődtünk az elmúlt egy év látogatottsági adatairól, azonban ezeket nem adták ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.