Közélet

Uniós pénzből, komoly csúszással újult meg Odessza városrész

Uniós pénzből, komoly csúszással újult meg Odessza városrész

2019. június 15., szombat
Uniós pénzből, komoly csúszással újult meg Odessza városrész

Az önkormányzat 820 millió forint uniós támogatás mellé 120 millió forint önerőt, rengeteg csúszást és balestveszélyes felújítást tett hozzá. De végre elkészült.

Befejeződött Szegeden az

Odessza városrész közterületeinek megújítása

a tavaly indult Zöldváros fejlesztési program keretében, a beruházás 940 millió forintból valósult meg - tájékoztatta az önkormányzat szombaton az MTI-t. A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végezte. A projekt eredményeként korszerűsítették a köztereket, bővültek a zöldterületek, amelyeken öntözőrendszert építettek ki. Az aktív kikapcsolódás érdekében bővültek és megszépültek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és egy új kültéri fitneszpályát is kialakítottak - áll a közleményben.

A sokak által kritizált és balesetveszélyesnek tűnő, teljesen értelmetlen híd (fotó: Kovács Ferenc)

Többször írtunk mi is róla, hogy

a szegedi önkormányzat sokadik, elfuserált felújítását adja el sikersztoriként. Odessza városrész rehabilitációja is ilyen,

hiszen a csúszas mellett

balesetveszélyről

, munkagödrök kerülgetéséről, kiálló fémrudakról, és

a világ - minden bizonnyal - egyik legértelmetlenebb hídjáról

is hírt adtunk. Most azonban ennek talán vége, mert nagy nehezen összetákolták és átadták a felújított részt. A beruházásról még a szegedi baloldali tömörülés városrészi önkormányzati képviselője, Kormos Tibor is

negatívan nyilatkozott

másfél hete. Akkor azt mondta, "ez olyan régen húzódik, hogy szinte semmi jót nem tudok mondani”. A képviselő a funkció nélküli és balesetveszélyes hidat tervezői hülyeségnek minősítette, és annak kapcsán a pénzpazarlásra hívta fel a figyelmet. "Egy egyszerű járdával folytatódhatott volna itt a történet, nem is került volna olyan sokba, mint ahogy ez a híd funkciótlanul, tulajdonképpen a látvány szintjén működik. Ez a híd önmagában egy érdekes kérdőjel” - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.