Közélet

Újabb balesetveszély Odessza városrészben

Újabb balesetveszély Odessza városrészben

2019. június 1., szombat
Újabb balesetveszély Odessza városrészben

A Korondi utcában egy fából készült hidat is felépítettek a Zöld város projekt részeként. Hiába mutatós, a gyerekek és a felnőttek is kieshetnek az oldalán, hiszen jelentős lyukak tátonganak az oszlopok között. Egyértelműen balesetveszélyes- írja a delmagyar.hu.

A delmagyra.hu olvasói levelet kapott, amiben anyuka panaszkodik a veszélyes köztéri elemre. Azt írta, hogy életveszélyes a szerkezet, ugyanis levették az oldaláról a nejlonborítást, így pedig jelentős lyuk tátong az oszlopok között, ami igencsak balesetveszélyes. A lap munkatárs megnézte a fából készült építményt és úgy tűnik, hogy valóban igaza van a szülőnek: gyermeknek felnőttnek egyaránt veszélyes a fahíd. A lap rámutat, hogy nem ez az első gond a híddal, mivel az első változat nem volt akadálymentes, ezért azt újraépítették már egyszer.

Szeged – Baleset veszélyes a Korondi utcába épített fahíd, a gyerekeket nem védi korlát.
Fotó: Karnok Csaba (delmagyar.hu)

A lap megkeresésére a városvezetés elmondta, hogya Zöld város beruházás műszaki átadás-átvételi eljárása várhatóan június közepén zárul le, addig a kivitelező a jelzett problémát kezeli az esetleges balesetveszély megelőzése érdekében. Mi is

többször írtuk

, hogy nem ez az első eset, amikor

életveszélyes körülményekre

panaszkodnak az Odessza városrész lakói. Mint azt korábban mi is megírtuk, eredetileg tavaly december 14-én kezdődött volna meg a felújított Odessza városrész átadása Szegeden, az önkormányzat így kötötte meg a szerződést a kivitelezést végző HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. konzorciumával még 2018. április 5-én. A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. beszámolója szerint a 900 millió forintos projekt kivitelezése során több, a megvalósítást gátló, előre nem látható, a szerződő felektől független akadály merült fel. Az önkormányzat klasszikus magyarázata, ismét felveti azt a kérdést, hogy ki felelős a sokadik elrontott tervezésért?

(via delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.