Közélet

Városszerte megoldhatatlan feladatnak tűnik a vízelvezetés

Városszerte megoldhatatlan feladatnak tűnik a vízelvezetés

2019. május 21., kedd
Városszerte megoldhatatlan feladatnak tűnik a vízelvezetés

Korábban leginkább csak a felújított Tisza Lajos körúton tűnt megoldhatatlan feladatnak a vízelvezetés, de a legutóbbi esőzés után felháborodott szegediek olyan fotókat posztoltak, mely alapján azt hihetnénk, hogy Velencében vagyunk és nem Szegeden.

A nemrégiben felújított Tisza Lajos körúton visszatérő problémát jelent a megfelelő vízelvezető-rendszer hiánya. Az átadást követő első komolyabb esőzés után

az Aradi vértanúk terén „áradt”

a Tisza Lajos körút, pár hónappal később pedig a

Nagyáruház mögötti szakaszon

keletkezett óriás pocsolya, miután

özönvíz zúdult Szegedre.

Legutóbb pedig a Szegedi Vízmű alkalmazottai

lapáttal terelték a felgyülemlett vizet

a csatornába a körúton.

A Szilléri sugárúton is hasonló a helyzet

A Tisza Lajos körút után a Szilléri sugárút felújítása,

de leginkább annak csúszása

borzolta a szegediek kedélyét tavaly nyáron. Nem ez az egyetlen közös vonása a két útszakasznak: Tarján legforgalmasabb sugárútja is velencei látképet idéz egy kiadós záport követően. Erről a Szegeden láttalak Facebook-csoport egyik tagja posztolt egy meglehetősen beszédes fotót:

Áradás a Kálvária térnél

Szintén a Szegeden láttalak csoportba töltöttek fel egy képet a Kálvária téri „áradásról”.

A megoldás: kerti slag

Egy másik poszt arról árulkodik, hogy valaki meglehetősen sajátos módon próbálta orvosolni a vízelvezetési gondokat a belvárosban - konkrétan bebetonoztak egy kerti slagot, a végét pedig a csatornába dugták.

Kimosta a térköveket

Egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy a Zrínyi utcában az esővíz kimosta a térkövek alapzatát, ezért néhány napja feldúrták a járdát. - Tegnap vettem észre, hogy a Zrínyi utcában széttúrták a járdát. Gondolom a heves esőzések után fellazult az alapzat, ezért kell majd újrarakni a térköveket, de eddig csupán egy darab bóját sikerült elhelyezniük – osztotta meg észrevételét Péter.

Nagy lyuk tátong a Zrínyi utcában

Mit tesz az önkormányzat?

Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy a frissen felújított utakon miért áll meg a víz folyamatosan, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy miként próbálják kezelni ezt a helyzetet, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak a megkeresésünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.