Meteor

Gigantikus uszodává vált a fél város

Gigantikus uszodává vált a fél város

2019. április 11., csütörtök
Gigantikus uszodává vált a fél város

Szerda este valóságos özönvíz zúdult Szegedre, a város nagy része másnap reggel is úgy festett mintha egy gigantikus uszoda lenne. A több hónapos csúszással átadott liget járhatatlanná vált, akárcsak az odesszai Kockaház utca.

Odesszai Balaton 2.0

Korábban már beszámoltunk arról

, hogy a lakók nagy bánatára a Kockaház utca kimaradt az Odessza városrészt megújító programból. Csontros Gyuláné, Kockaház utcai lakos szerint a járda olyan hullámos akár a Balaton vize. - Amikor a járdán sétálok, olyan érzésem van, mintha a Balaton vízén tenném mindezt. Tele van hullámokkal, tiszta hepehupa az egész – fogalmazott az idős hölgy, akinek a hasonlata szerdán reggel még életszerűbbé vált, ugyanis az utcában olyannyira megrekedt a víz, hogy az autók kereke jó formán ki se látszott alóla.

Víz alatt a Liget

Nem csoda, hogy ilyen sokáig tartott a liget felújítása, hiszen egy vadonatúj medencével is gyarapodott a város tüdeje – gondolhatta az, aki szerda este arra tévedt, ugyanis a park Belvárosi híd felőli oldala gigantikus uszodává vált. Ha mindez nem lett volna elég, a víz másnap reggelre kimosta a tőzeget az úttestre és a járdára.

Kimosta a tőzeget az özönvíz. Fotó: Kovács Ferenc

Szent Miklós utcai Atlantisz

Rengeteg olvasói levelet kaptunk a vihar ideje alatt. Többen is arra panaszkodtak, hogy a komolyabb esőzések idején járhatatlanná válik az utcájuk. Ildikó saját bevallása szerint többször is kérte már az önkormányzat segítségét, eddig azonban nem tettek semmit.

- A Szent Miklós utca is víz alá került a nagy vihar idején. Évek óta telefonálgatunk, hogy esőzésekkor járhatatlanná válik az utcánk, az önkormányzat és a vízmű a mai napig nem tett semmit. Felháborító! – írta nekünk Ildikó a Facebookon.

Áradt a Tisza Lajos körút

A nemrégiben felújított Tisza Lajos körúton visszatérő problémát okoz a megfelelő vízelvezető rendszer hiánya. Egy januári komolyabb esőzést követően az Aradi vértanúk terén „áradt” a Tisza Lajos körút,

most a Nagyáruház mögötti szakaszon keletkezett egy óriás pocsolya.

Képgaléria a szerdai özönvízről és annak hatásáról:

 

A Szent István téren is megállt a víz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.