Most az eső okoz gondot a felújított Tisza Lajos körúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komolyabb esőzésre ébredhettek hétfő reggel a szegedi lakosok. A felgyülemlett csapadék óriási tócsává nőtt az Aradi vértanúk terén, megkeserítve ezzel a gyalogosok életét. A teret nemrég adták át a felújítás után…

Komolyabb esőzésre ébredhettek hétfő reggel a szegedi lakosok. A Tisza Lajos körút Aradi vértanúk terén lévő szakaszán egy óriási tócsa keletkezett a gyalogátkelő elején. A gyalogosok nem értik, hogy hogy a frissen felújított út tervezői miért nem gondoltak a komolyabb esőzésre.

Árad a Tisza Lajos körút.

– Elég nevetségesnek tartom, hogy fél éven keresztül újítgatták az utat és nem gondoltak arra, hogy egy komolyabb esőzés esetén így megállhat a víz a kereszteződésben – kezdte olvasói levelét Vasvári Árpád. – Az még csak hagyján, hogy állóhelyből kellene másfél métert ugrani ahhoz, hogy szárazon átérjek a zebrán, de mivel a száguldozó autósok folyamatosan felcsapják a vizet, így gyakorlatilag képtelenség szárazon megúszni az Aradi téri gyalogtúrát – panaszkodott. Hozzátette: nyaranta a mainál nagyobb mennyiségű csapadék is előfordul, akkor viszont tényleg gumicsizma vagy túrakenu kell a közlekedéshez.

Nem ez az egyetlen furcsaság a Tisza Lajos körúton

Többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk magyarázatot arra az önkormányzattól, hogy másfél hónap alatt miért koptak le félig a zebrák a körút és a Szentháromság utca kereszteződésében.

Múlthéten megírtuk, hogy a Tisza Lajos körút Honvéd téri buszmegállóját elméretezték a tervezők, így aki a csuklós busz hátsó ajtajánál száll le, az a saras virágágyásba lép. Arról szintén beszámoltunk, hogy egy óriási kátyú éktelenkedik a két hónapja átadott aszfalton.

Előző sztori

Thiagus Petrus szerint júniusban akár Szeged–Barca meccs is lehet Kölnben

Következő sztori

Több mint háromszáz alkotás az idei Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon