A dinnyék őshazájának Indiát tartják, ahol már időszámításunk előtt 3000 évvel ismerték, később Görögországban, Melosz szigetén is felbukkant. A legenda szerint latin nevét (Cucumis melo) is e szigetről kapta. Hazánkban már a…
Elolvasom a cikket...Sokféle étel és alapanyag maradt a hűtőben és a kamrában húsvétról? Ne aggódjon, nem muszáj most még napokig sonkán, kalácson és tojáson élnie!…
A főzelék az egyik legfontosabb és nagyon könnyen elkészíthető és variálható főételünk. A teljes értékű táplálkozásban fontos a növényi és az állati eredetű nyersanyagok megfelelő aránya. Ezért a főzelékek nagyon jelentős szerepet…
Április elseje alkalmából különleges recepttel kedveskedünk Olvasóinknak!…
Nemcsak vallási okból érdemes ilyenkor méregteleníteni a szervezetet. A téli hónapok során sok káros anyag halmozódik fel a testünkben, ezektől kell megszabadulnunk. Ha nem szánunk időt és energiát erre, fáradtak leszünk, és…
A héten ízletes májjal készült ételeket kínálunk.…