/

Terítéken a sárgadinnye

A dinnyék őshazájának Indiát tartják, ahol már időszámításunk előtt 3000 évvel ismerték, később Görögországban, Melosz szigetén is felbukkant. A legenda szerint latin nevét (Cucumis melo) is e szigetről kapta. Hazánkban már a…

/

Siserahad etetése

Gyereknapon, gyereknap előtt vagy után - a gyerkőcök köztudottan szeretnek együtt „zsúrozni” óvodás, vagy játszópajtásaikkal, iskolatársaikkal.…

/

Friss fűszerek az ablakból

Tavasszal, nyáron a legnagyobb élvezet saját termesztésű fűszert „szakajtani” az ételek ízesítésére. Még csak kert sem kell hozzá, elég egy nagyobb cserép, vagy virágláda.…

/

Energetizáló menüsor tavaszi fáradtság ellen

Bár az időjárás még nem éppen tavaszias, már érezzük, hogy szervezetünk energiatartalékai kezdenek kiapadni. Menetrendszerűen jelentkezik ezekben a hónapokban a tavaszi fáradtság, reggel sokan kimerülten ébrednek, egyfolytában fáradtnak, kevesebb munka után is…

/

Gyermekkori mumusok – a főzelékek

A főzelék az egyik legfontosabb és nagyon könnyen elkészíthető és variálható főételünk. A teljes értékű táplálkozásban fontos a növényi és az állati eredetű nyersanyagok megfelelő aránya. Ezért a főzelékek nagyon jelentős szerepet…

/

Böjtmás havában járva

Nemcsak vallási okból érdemes ilyenkor méregteleníteni a szervezetet. A téli hónapok során sok káros anyag halmozódik fel a testünkben, ezektől kell megszabadulnunk. Ha nem szánunk időt és energiát erre, fáradtak leszünk, és…