A dinnyék őshazájának Indiát tartják, ahol már időszámításunk előtt 3000 évvel ismerték, később Görögországban, Melosz szigetén is felbukkant. A legenda szerint latin nevét (Cucumis melo) is e szigetről kapta. Hazánkban már a…
Ételeink gondos megválogatásával sokat tehetünk azért, hogy napjainkat ne kísérje állandó feszültség és idegeskedés.…
Gyereknapon, gyereknap előtt vagy után - a gyerkőcök köztudottan szeretnek együtt „zsúrozni” óvodás, vagy játszópajtásaikkal, iskolatársaikkal.…
Tavasszal, nyáron a legnagyobb élvezet saját termesztésű fűszert „szakajtani” az ételek ízesítésére. Még csak kert sem kell hozzá, elég egy nagyobb cserép, vagy virágláda.…
Bár az időjárás még nem éppen tavaszias, már érezzük, hogy szervezetünk energiatartalékai kezdenek kiapadni. Menetrendszerűen jelentkezik ezekben a hónapokban a tavaszi fáradtság, reggel sokan kimerülten ébrednek, egyfolytában fáradtnak, kevesebb munka után is…
Sokféle étel és alapanyag maradt a hűtőben és a kamrában húsvétról? Ne aggódjon, nem muszáj most még napokig sonkán, kalácson és tojáson élnie!…
A főzelék az egyik legfontosabb és nagyon könnyen elkészíthető és variálható főételünk. A teljes értékű táplálkozásban fontos a növényi és az állati eredetű nyersanyagok megfelelő aránya. Ezért a főzelékek nagyon jelentős szerepet…
Április elseje alkalmából különleges recepttel kedveskedünk Olvasóinknak!…
Nemcsak vallási okból érdemes ilyenkor méregteleníteni a szervezetet. A téli hónapok során sok káros anyag halmozódik fel a testünkben, ezektől kell megszabadulnunk. Ha nem szánunk időt és energiát erre, fáradtak leszünk, és…
A héten ízletes májjal készült ételeket kínálunk.…