Csöng a telefon, s a vonal túlsó végén valaki belekiabál a kagylóba: „Egy óra múlva ott vagyunk!” A leendő házigazda ilyenkor két dolgot tehet: vagy elmenekül otthonról, vagy pedig körülnéz, milyen különlegességeket…
Ha nyár, akkor lecsó! S a lecsót számtalan változatban elkészíthetjük. Kísérletezzünk bátran, s próbáljuk ki a ratatouille-t, mely a francia konyhából indult hódító útjára.…
Az eperszezon kellős közepén járunk. Fogyasszuk frissen, magában, kevés porcukorral és tejszínhabbal, vagy készítsünk epres finomságokat Olvasóink alábbi díjnyertes receptúráinak segítségével.…
Szeret Ön is sütni-főzni? Tud egy jó receptet, és szívesen megosztaná másokkal? Legyen Ön is receptbajnokaink egyike!…
Tavasszal, a nagy fogyókúra–szezon idején alig akad olyan módszer, aminek ne képeznék szerves részét a különféle saláták és zöldségek. Aki élt már hetekig zöld leveleken, jól tudja, milyen nehéz úgy elkészíteni az…
Itt van, végre! Beköszöntött a tavasz, csak azért is virágba borulnak a fák, a csontjainkból lassan kiszivárog a hideg. Főzzük a sonkát, reszeljük a tormát, festjük a tojást, s várjuk a locsolkodókat.…
Nincs is jobb, mint tavaszi szellős estén, egy pokrócba takarózva, egy bögre forró itallal a teraszon üldögélni, vagy nyitott ablaknál lágy zenére meleg italokat szürcsölgetni. A tavasz beköszöntével, most forró italokat…
Ezen a héten, az ezermester férfiakat hívjuk a konyhába, hogy nőnap alkalmából saját készítésű édességekkel kedveskedjenek hölgy családtagjaiknak. Könnyen elkészíthető, egzotikus kókuszos ital, egy picit töményebb csokoládébomba a friss szerelmeseknek és egy…
A hónap végén, olyan spórolós ételeket ajánlunk, melyben hús is van. A legmegfelelőbb erre a darált hús. Az alábbiakat a gyerekek is szeretni fogják, és így ráadásul a darált húsba csempészett …
A januári diétázás után, eljött az ideje a jól megérdemelt finomságoknak. Ki gondolta volna, hogy a közkedvelt palacsintát, már a rómaiak is fogyasztották.…