Nincs is jobb, mint tavaszi szellős estén, egy pokrócba takarózva, egy bögre forró itallal a teraszon üldögélni, vagy nyitott ablaknál lágy zenére meleg italokat szürcsölgetni. A tavasz beköszöntével, most forró italokat válogatunk kedves olvasóinknak. Tejes bodza ital
Hozzávalók: 6 nagy fej bodzavirág 1 liter tej méz Elkészítés: Forraljuk fel a tejet, a virágokat öntsük le vele. Hagyuk állni míg a tej langyosra nem hűl, majd szűrjük le. Ízlés szerint mézzel ízesítsük. Királyi almalé
Hozzávalók: 1 liter almalé (legjobb 100%-osból) cukor fahéj Elkészítés: Az almalevet egy lábasban kezdjük el főzni, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot és fahéjat. Amerikai forró csoki
Hozzávalók: 8 dl tej 1 ek kakaópor 1 ek juharszörp 4 ek zabpehely fél dl tejszín 1 ek csoki reszelék Elkészítés: Forraljuk fel a tejet és adjuk hozzá a kakaót majd a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verjük kemény habbá. Osszuk el a forró csokit négy felé, majd a tetejére a tejszínhabot és szórjuk meg csoki reszelékkel. Egyszerű vaníliás tej (gyerekeknek)
Hozzávalók: 3 dl tej 1 tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 kanál cukor Elkészítés: Válasszuk ketté a tojást, csak a sárgájára van szükség. Tegyük fel a tejet főni. A sárgáját keverjük össze egy kanál cukorral és adjuk hozzá a tejhez. Hagyjuk melegedni, majd szórjuk bele a vaníliás cukrot. Ízlés szerint hozzáadhatjuk a második kanál cukrot is. Csokoládés álom
Hozzávalók: 1 csészéhez: 1 kocka étcsokoládé, 1 narancs, 2 dl tej, fél dl kávé, 1 csipet kakaópor Elkészítés: Reszeljük le a csokoládét. A narancsot alaposan mossuk meg és a héjából reszeljünk le egy kávéskanálnyit. A tejet kisebb lábosban melegítsük meg, majd kézi habverővel verjük habbá. Hosszúkás pohárba tesszük a csokoládét és a reszelt narancshéj felét. Öntsük rá a forró kávét és a habos tejet. A tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral és a maradék reszelt narancshájával.