Bulvár

Vendégváró falatok percek alatt

Vendégváró falatok percek alatt

2012. július 15., vasárnap
Vendégváró falatok percek alatt

Csöng a telefon, s a vonal túlsó végén valaki belekiabál a kagylóba: „Egy óra múlva ott vagyunk!” A leendő házigazda ilyenkor két dolgot tehet: vagy elmenekül otthonról, vagy pedig körülnéz, milyen különlegességeket lehetne összehozni néhány otthoni alapanyagból. Ha ügyes, ámulhatnak a vendégek. Az alábbi percek alatt „elővarázsolható” falatokkal bizton sikert arathat.

Göngyölt virsli

Hozzávalók:

- 8 pár virsli - 8 dkg kemény sajt - 8 vékony szelet baconszalonna

Elkészítése:

A sajtot 8 hosszúkás csíkra vágjuk. A virsliket teljes hosszában a vastagságuk felénél mélyebben bevágjuk, és mindegyik résbe egy-egy sajtcsíkot teszünk. Az így kapott virsliket beletekerjük a szalonnacsíkokra, a végüket fogpiszkálóval összetűzzük, majd forró sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Ha akad néhány kiflink is, csomagoljuk bele őket.

Sajtgolyók

Hozzávalók:

- 10 dkg krémsajt - 10 dkg vaj - 15 dkg reszelt sajt - 3 paradicsom - 4 ek. tejföl - 1 csokor metélőhagyma - 1 csokor petrezselyemzöld - 1 tk. Pirospaprika - csipetnyi őrölt szerecsendió - ízlés szerint: só, fehér bors

Elkészítés:

A sajtokat, vajat, tejfölt összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és a felaprított metélőhagyma és petrezselyemzöld felét. Az így kapott masszából kis golyókat formálunk, amiket a maradék zöldfűszerbe, illetve őrölt paprikába forgatunk. Az így elkészült sajtgolyókat metélőhagymával, friss zöldségekkel díszítve tálaljuk. Pirítóssal,

grissinivel

, különböző csipszekkel vagy sós kekszfélékkel tálalva igazi csemege.

Gyümölcsbólé

Hozzávalók:

- 1 kg friss vegyes gyümölcs (lehet mirelit is) - 1 liter félédes vörösbor - 4 ek. cukor - fél kávéskanál fahéj - pár szegfűszeg - 1 db citrom - 1 db narancs - 0,5 dl triple sec - 1 üveg pezsgő

Elkészítés:

A gyümölcsökhöz hozzáöntjük a vörösbort, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal ízesítjük (aminek bevagdossuk a héját), és felforraljuk. Levesszük a tűzről, bólétálba öntjük, hozzáadjuk a triple secet, majd pezsgővel felengedjük. Hűtőbe téve tároljuk és sok-sok jégkockával szervírozzuk.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.