Közlekedés

Gombamód szaporodnak az útburkolati jelek Szegeden

Gombamód szaporodnak az útburkolati jelek Szegeden

2022. június 8., szerda
Gombamód szaporodnak az útburkolati jelek Szegeden

Az utóbbi évek tapasztalatai azt mondatják velünk, hogy a szegedi városvezetés a kerékpárutak megfelelő kialakításával hadilábon áll. Most egy újabb izgalmas fejezethez érkeztünk a témában, de még mielőtt rátérnénk, vessünk egy pillantást a közelmúlt eseményeire.

Néhány héttel ezelőtt a József Attila sugárúton egy Nagy Sándor alpolgármester által csak “orientációs felfestésnek” nevezett félmegoldás okozott konfliktust a biciklisek és a gyalogosok között. Mentségükre szóljon, hogy később korrigálták a hibát.

Nem sokkal később az Oskola utcán teraszozó vendégek közül többen is szóvá tették, hogy nagy sebességgel suhannak el mellettük a bicajosok, ugyanis a felújítás során kialakított kerékpársáv csupán pár centire van a teraszoktól. A lapunknak nyilatkozó vendégek szerint már csak idők kérdése, hogy mikor történik az első baleset.

Legutóbb pedig az generált hatalmas vitáka a szegediek körében, hogy az autós forgalommal szemben festették fel a Szűcs utcai kerékpársávot. Erről szóló cikkünket itt találja:

https://szegedma.hu/2022/05/tervezesi-kontarsag-csucsa-forgalommal-szemben-vezet-a-kerekparsav-a-szucs-utcaban

Ezúttal pár sarokkal arrébb, a Petőfi Sándor sugárút és a Batthyány utca kereszteződésében találkozhatunk egy szemet gyönyörködtető megoldással.

Az útkarbantartók biztosra mentek, ezért ugyanazt a jelet ugyanott többször is felfestették, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, hol közlekedhetnek a bringások. Reméljük, ezek az útburkolati jelek tovább bírják majd, mint a frissen felfestett szegedi zebrák zöme.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.