A szegedi ellenzék szerint az Agóra új vezetője visszavonta a pályázatának visszavonását

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Balázs Csaba, az Agóra új vezetője a kinevezése előtt egyszer korábban már visszavonta pályázatát. Aztán meggondolta magát. Állítólag.

Mint arról mi is beszámoltunk, a közgyűlés döntésének értelmében februártól nem Orbán Hedvig lesz az Agóra vezetője. Az erről szóló közgyűlési vitán a helyi ellenzék élesen bírálta és aggodalmát fejezte ki az új, Siklósról érkező vezetővel kapcsolatosan. Chovanecz Kata fideszes képviselő egyenesen alkalmatlannak nevezte Balázs Csabát a posztra a pályázata alapján.

A képviselő most újabb, meglehetősen abszurd fejleményeket osztott meg az ügy kapcsán a közösségi oldalán: a Siklósi Várszínház leköszönő igazgatója állítása szerint november 30-án visszavonta a posztra benyújtott pályázatot. Egy nappal később azonban visszavonta annak visszavonását is.

Mindez azért érdekes, mert erről sem a kulturális bizottságot, sem a közgyűlést nem tájékoztatták.

Arról a szakértői véleményről sem kaptak tájékoztatást, amit egy kecskeméti szakértő küldött el a szakbizottságnak még november 29-én. Chovanecz elmondása szerint a szakértő véleményében ugyanazok a kételyek fogalmazódnak meg, melyekről ő is beszélt a közgyűlésen. Kozma József, a szakbizottság tagja és a kulturális bizottság elnöke azonban egy szót nem ejtett erről.

Az Agóra-ügy kapcsán a közgyűlés óta többször is kerestük Orbán Hedviget, azonban nem akart válaszolni lapunknak.

Előző sztori

Miért érdemes egynapos kontaktlencsét hordani?

Következő sztori

Mihálffy Béla: Rengeteg lehetőség van Szegedben és a Homokhátságban