Politika

A szegedi ellenzék szerint az Agóra új vezetője visszavonta a pályázatának visszavonását

A szegedi ellenzék szerint az Agóra új vezetője visszavonta a pályázatának visszavonását

2021. december 23., csütörtök
A szegedi ellenzék szerint az Agóra új vezetője visszavonta a pályázatának visszavonását

Balázs Csaba, az Agóra új vezetője a kinevezése előtt egyszer korábban már visszavonta pályázatát. Aztán meggondolta magát. Állítólag.

Mint arról mi is beszámoltunk, a közgyűlés döntésének értelmében februártól nem Orbán Hedvig lesz az Agóra vezetője. Az erről szóló közgyűlési vitán a helyi ellenzék élesen bírálta és aggodalmát fejezte ki az új, Siklósról érkező vezetővel kapcsolatosan. Chovanecz Kata fideszes képviselő egyenesen alkalmatlannak nevezte Balázs Csabát a posztra a pályázata alapján.

A képviselő most újabb, meglehetősen abszurd fejleményeket osztott meg az ügy kapcsán a közösségi oldalán: a Siklósi Várszínház leköszönő igazgatója állítása szerint november 30-án visszavonta a posztra benyújtott pályázatot. Egy nappal később azonban visszavonta annak visszavonását is.

Mindez azért érdekes, mert erről sem a kulturális bizottságot, sem a közgyűlést nem tájékoztatták.

Arról a szakértői véleményről sem kaptak tájékoztatást, amit egy kecskeméti szakértő küldött el a szakbizottságnak még november 29-én. Chovanecz elmondása szerint a szakértő véleményében ugyanazok a kételyek fogalmazódnak meg, melyekről ő is beszélt a közgyűlésen. Kozma József, a szakbizottság tagja és a kulturális bizottság elnöke azonban egy szót nem ejtett erről.

Az Agóra-ügy kapcsán a közgyűlés óta többször is kerestük Orbán Hedviget, azonban nem akart válaszolni lapunknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.