Politika

Mégsem távozik a közgyűlésből Szabó Bálint?

Mégsem távozik a közgyűlésből Szabó Bálint?

2021. október 7., csütörtök
Mégsem távozik a közgyűlésből Szabó Bálint?

Ellentmondásos bejegyzést posztolt a független képviselő, egyértelmű állásfoglalást csak a pénteki közgyűlésen tesz a visszalépésével kapcsolatban.

Mint azt a SzegedMa megírta, Szabó Bálint hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy távozik a szegedi közgyűlésből és független jelöltként elindul az országgyűlési választáson a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben. A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője akkor úgy fogalmazott, hogy a pénteki közgyűlésen még részt vesz, de azt követően visszaadja mandátumát az őt jelölő szervezetnek.

https://szegedma.hu/2021/10/szabo-balint-tavozik-a-szegedi-kozgyulesbol

Azóta feszült hangulatban lezajlottak a közgyűlést megelőző bizottsági ülések, szerda este pedig ellentmondásos bejegyzést posztolt a képviselő.

– Ha szocialista és egyes fideszes képviselőtársaim csak tizedannyit foglalkoznának Szeged ügyeivel, mint velem, városunk nem itt tartana. Ami pedig a képviselőséget illeti, hogy számukra is egyértelmű legyen: amíg a szegediek nem bíznak meg azzal, hogy képviseljem őket az Országgyűlésben, addig önkormányzati képviselői feladataimat maradéktalanul ellátom. Röviden és tömören: MARADOK! – írta közösségi oldalán Szabó Bálint.

Mivel ez a kijelentés erőteljesen szembe megy a képviselő hétfői állításaival, ezért arra kértük, segítsen eloszlatni a kételyeket a visszalépését illetően és öntsön tiszta vizet a pohárba.  

– Ez még a jövő zenéje. Ha a polgármester erre lehetőséget biztosít, akkor a pénteki közgyűlésen napirend előtti felszólalásban egyértelmű bejelentést teszek a visszalépéssel kapcsolatban – mondta lapunk megkeresésére a Mindenki Szegedért Mozgalom elnöke.

Büntetőeljárás zajlik Szabó ellen, de ő nem tud róla

Mint ismeretes, a független önkormányzati képviselő egy korábbi Facebook-bejelentkezésében hazugságnak nevezte azt, hogy nem rabolták el, valamint megnevezett három vállalkozót, akiknek állítása szerint közük lehetett a Cserepes sori piac megvételéhez, illetve a politikus február 15-ei elrablásához. Egyikőjük akkor okiratokkal bizonyította igazát, és jelezte: büntető feljelentést tett Szabó Bálinttal szemben.

A szóban forgó vállalkozó a napokban hivatalos dokumentumot küldött szerkesztőségünknek, amelyből kiderül, rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt Szabó Bálinttal szemben büntetőeljárás van folyamatban.

Ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta, saját bevallása szerint nem tud róla, hogy folyamatban lenne az eljárás, ugyanakkor hozzátette, ha van ilyen, akkor áll elébe, a korábbi állításait továbbra is fenntartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.