Mégsem távozik a közgyűlésből Szabó Bálint?

Ellentmondásos bejegyzést posztolt a független képviselő, egyértelmű állásfoglalást csak a pénteki közgyűlésen tesz a visszalépésével kapcsolatban.

Mint azt a SzegedMa megírta, Szabó Bálint hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy távozik a szegedi közgyűlésből és független jelöltként elindul az országgyűlési választáson a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben. A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője akkor úgy fogalmazott, hogy a pénteki közgyűlésen még részt vesz, de azt követően visszaadja mandátumát az őt jelölő szervezetnek.

Azóta feszült hangulatban lezajlottak a közgyűlést megelőző bizottsági ülések, szerda este pedig ellentmondásos bejegyzést posztolt a képviselő.

– Ha szocialista és egyes fideszes képviselőtársaim csak tizedannyit foglalkoznának Szeged ügyeivel, mint velem, városunk nem itt tartana. Ami pedig a képviselőséget illeti, hogy számukra is egyértelmű legyen: amíg a szegediek nem bíznak meg azzal, hogy képviseljem őket az Országgyűlésben, addig önkormányzati képviselői feladataimat maradéktalanul ellátom. Röviden és tömören: MARADOK! – írta közösségi oldalán Szabó Bálint.

Mivel ez a kijelentés erőteljesen szembe megy a képviselő hétfői állításaival, ezért arra kértük, segítsen eloszlatni a kételyeket a visszalépését illetően és öntsön tiszta vizet a pohárba.  

– Ez még a jövő zenéje. Ha a polgármester erre lehetőséget biztosít, akkor a pénteki közgyűlésen napirend előtti felszólalásban egyértelmű bejelentést teszek a visszalépéssel kapcsolatban – mondta lapunk megkeresésére a Mindenki Szegedért Mozgalom elnöke.

Büntetőeljárás zajlik Szabó ellen, de ő nem tud róla

Mint ismeretes, a független önkormányzati képviselő egy korábbi Facebook-bejelentkezésében hazugságnak nevezte azt, hogy nem rabolták el, valamint megnevezett három vállalkozót, akiknek állítása szerint közük lehetett a Cserepes sori piac megvételéhez, illetve a politikus február 15-ei elrablásához. Egyikőjük akkor okiratokkal bizonyította igazát, és jelezte: büntető feljelentést tett Szabó Bálinttal szemben.

A szóban forgó vállalkozó a napokban hivatalos dokumentumot küldött szerkesztőségünknek, amelyből kiderül, rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt Szabó Bálinttal szemben büntetőeljárás van folyamatban.

Ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta, saját bevallása szerint nem tud róla, hogy folyamatban lenne az eljárás, ugyanakkor hozzátette, ha van ilyen, akkor áll elébe, a korábbi állításait továbbra is fenntartja.

Előző sztori

Balesetben elhunyt kolléganője lányának szeretne segíteni a szegedi orvos

Következő sztori

Szegődjön Bartók és Huszka nyomába Szegeden utcáin!