Krimi

Alsónadrágban, mezítláb gyalogolt, de nem önszántából a makói felüljárón Szabó Bálint!

Alsónadrágban, mezítláb gyalogolt, de nem önszántából a makói felüljárón Szabó Bálint!

2021. február 22., hétfő
Alsónadrágban, mezítláb gyalogolt, de nem önszántából a makói felüljárón Szabó Bálint!

Láthatóan megtörten állt a kamerák elé Szabó Bálint hétfőn, és már a tájékoztatója legelején közölte, hogy ezúttal nem válaszol semmilyen kérdésre, csak felolvassa a közleményét.

A független képviselő elmondta, február 15-én, hétfő reggel 5 órakor az Etelka sori otthonából autóval indult el az Erzsébet Ligetbe, hogy lefussa a szokásos köreit. Odafelé még megállt az Etelka sori benzinkúton, hogy újságokat vegyen, illetve apróságokat vásároljon feleségének és gyermekének.

Kiemelte, az ezt követő 15 óra eseményeiről a személyi szabadság megsértése gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indult rendőrségi nyomozás sikere, és családja, valamit saját maga egészsége miatt még nem kívánt nyilatkozni.

"Nem sértem a nyomozás érdekeit sem, ezért elmondom, hogy a fent megjelölt napon, nagyjából 20 óra magasságában,

gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába a Rákosi úton, ahova nem önszántamból kerültem. Segítséget kérő integetésemre egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg, ő mentette meg az életem.

Hálásan köszönöm neki ezt ez úton is, a magam és családom nevében egyaránt" – mondta elcsukló hangon a képviselő, majd folytatta beszámolóját.

– Az általa hívott mentőorvos és ápoló testhőmérséklet-mérést követően – amely 32 Celsius-fokot állapított meg - a helyszínen azonnal hőtartó fóliába csavartak, melegítő infúziót adtak, ellátták a bal kezemen keletkezett égési sérülést, majd rendőri felügyelet mellett a Csongrád-Csanád megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói sürgősségi betegellátó ambulanciára szállítottak hypothermia, azaz kihűlés diagnózissal, neurológiai góctünet nélkül, tiszta tudatállapotban – idézte fel emlékeit a képviselő.

Szabó Bálint elmondta, a szükséges vizsgálatok – röntgenek, vérvétel, mérések - elvégzését és a szakszerű orvosi ellátást, azaz melegítőinfúziós, gyógyszeres vérnyomáscsökkentést és tetanuszinjekciót követően a sürgősségi ambulanciáról saját felelősségére, éjszaka 23 óra után rendőrautóval távozott.

Karaktergyilkosság miatt szólalt meg

Szabó azt is mondta, hogy eredetileg nem akart ma megszólalni, amíg a hétfői nap eredményeként kialakult, felső légúti panaszokkal, lázzal és izomfájdalommal, valamint általános gyengeséggel járó betegségből fel nem gyógyul, és a családját ért lelki traumát nem sikerül feldolgozni. Ám "a szegedi városvezetés, Botka Lászlóval az élen ezt a helyzetet kihasználva embertelen és aljas, napokig tartó lejárató kampányba, rágalmazó karaktergyilkolásba kezdett velem szemben alig pár órával a fent részletezett eseményeket követően" - közölte.

– Szeged város önkormányzatának hivatalos lapjában személyemet érintő azon valótlan hír, miszerint „Szabó Bálintot Makóra, az egyetem pszichiátriai klinikájára szállították, állapotáról egyelőre nincs pontosabb információnk, de azt több egymástól független forrásunk is megerősítette, hogy ott van a szegedi független önkormányzati képviselő”, valamint a Botka László által a hivatalos oldalán velem kapcsolatban használt, „gyógykezelésre szoruló ember” szóösszetétel bejárták a helyi mellett az egész ország sajtónyilvánosságát.

Ezek nem csupán álhírek, hanem az alapvető emberi méltóságot és becsületet sértő olyan valótlan tényállítások, amelyek a büntető törvénykönyvbe ütköző és aszerint minősülő aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás minősített esetei, amiért a mai napon feljelentést tettem

– jelentette ki Szabó Bálint.

Hozzátette, írásos nyilatkozatát megerősítve kifejezett hozzájárulását adja az egyetemnek, hogy cáfolják a valótlan tartalmú cikkeket, amelyek szerint pszichiátriai kezelésre került volna sor. Valamint a sajtó rendelkezésére bocsájtja a makói sürgősségi ambulancia által kiállított valamennyi leletet és orvosi dokumentációt - magyarázta a képviselő.

Szabó a sajtótájékoztató végén elmondta, az elmúlt hat naphoz hasonlóan az elkövetkező napokat is szűk családi körben fogja eltölteni, amihez a sajtó és Szeged lakosságának megértő türelmét kéri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.