Balhé

Szegedi vállalkozókkal hozta összefüggésbe a Cserkót Szabó Bálint, de úgy tűnik, egyikükkel mellényúlt

Szegedi vállalkozókkal hozta összefüggésbe a Cserkót Szabó Bálint, de úgy tűnik, egyikükkel mellényúlt

2021. május 6., csütörtök
Szegedi vállalkozókkal hozta összefüggésbe a Cserkót Szabó Bálint, de úgy tűnik, egyikükkel mellényúlt

A három, Szabó által megnevezett vállalkozó közül az egyik az a Bényi Szabolcs, akinek a neve korábban felmerült egyes sajtóhírekben a Cserepes sori vásár újraélesztése kapcsán. Az állították ugyanis, hogy az ő tulajdonában áll az a terület, ahová az önkormányzat átköltöztette volna a kirakodóvásárt. Erről az "átköltöztetésről" viszont Bényinek fogalma sem volt; a lap emiatt "blöffnek" minősítette akkor az önkormányzat bejelentését.

https://szegedma.hu/2021/02/kiderult-hogy-hova-koltozik-a-cserepes-sori-kirakodovasar

Nem sokkal Szabó hétfői videóját követően, az egyik érintett vállalkozó, Bényi közleményt küldött szerkesztőségünknek, amelyben azt írta, büntetőjogi lépéseket tett Szabó Bálint téves, minden alapot nélkülöző sajtó és média nyilatkozatai kapcsán a Cserepes sori Piac vonatkozásában.

Bényi Szabó kérésének eleget téve okiratokkal bizonyítja, hogy az általa 2019. augusztus 28- án az önkormányzatától megvásárolt, 841 négyzetméteres ingatlan, a Cserepes sori piactól 900 méteres távolságban helyezkedik el.

Mint írja, a telek ingatlan vételára 9 millió forint volt. Az ingatlan adásvétel kapcsán megkeresték a Magyar Állam képviseletében eljáró MNV. Zrt. -t is, aki az elővásárlási jogáról lemondott, 2019. október 17-én – közölte a vállalkozó.

A független képviselő által megemlített további két vállalkozó közül az egyik egy szegedi rendezvényszervező cég tulajdonosa, a másik pedig egy budapesti jogász, akiről a videóban azt állítja a politikus, hogy a cége tulajdonába került a piac területe. Megkerestük az említett vállalkozókat, de egyelőre nem reagáltak kérdéseinkre.

Érdekesség, hogy Szabó egy korábbi sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a támadását megelőző napon két szegedi vállalkozóval – akkor még nem említett neveket – személyesen egyeztetett, egyikőjükkel annak kisbuszában, másikukkal egy cég telephelyén találkozott. Elmondása szerint mindketten kilátásba helyeztek bizonyos retorziókat arra az esetre, ha a nevüket ki meri mondani.

https://szegedma.hu/2021/03/elrablasa-elott-ket-szegedi-vallalkozo-is-megfenyegette-szabo-balintot

A képviselő videóját itt nézheti meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.