Politika

Feszült a hangulat: háromból kettő bizottsági ülésen ment csak át a Cserepes sor elárverezése!

Feszült a hangulat: háromból kettő bizottsági ülésen ment csak át a Cserepes sor elárverezése!

2021. október 6., szerda
Feszült a hangulat: háromból kettő bizottsági ülésen ment csak át a Cserepes sor elárverezése!

Nem ment át a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság ülésén a Cserepes sori piac elárverezéséről szóló előterjesztés. A szerda délelőtti Pénzügyi- és Vagyonkezelő Bizottság és a tegnapi Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésén közgyűlésre bocsátották. Habár ettől függetlenül napirendre kerül a javaslat, nagyon valószínű, hogy az adócsalással vádolt Joób Márton jelenléte is szükséges lesz ahhoz, hogy az előterjesztést elfogadják.

A Pénzügyi- és Vagyonkezelői Bizottság délelőtti ülésén egyértelműen a legvitatottabb napirendi pont a Cserepes sori piac elárverezéséről szólt. Szabó Bálint képviselő ahogy korábban, úgy visszavonulása előtt most is élesen bírálta az előterjesztést. Kifogásolta azt is, hogy 15 ezer forintos négyzetméter árat becsültek az ingatlanra. Német Ferenc fideszes képviselőhöz hasonlóan ő is a telekbiznisz segítségével való mutyizásra gyanakszik. Ezt azzal a konkrétummal is próbálta alátámasztani, hogy a Röszkei úti vásár Facebook-oldala korábban a Cserepes sori piac közösségi felülete volt. Vagyis ugyanazok üzemeltetik.

A Pénzügyi- és Vagyonkezelői Bizottság elnöke, Tápai Péter kifogásolta, ahogy már korábban többször más esetekben, most sem látta a konkrét értékbecslés dokumentumait, amely alapján az elárverezni szándékolt ingatlan árát meghatározták. Másrészt, meglehetősen alacsonynak, nyomottnak véli a kikiáltási árat. Utóbbival egyébként több képviselő is egyetértett.

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester ígéretet tett arra, hogy a közgyűlésig továbbítani fogják az értékbecslést.

Nagy Sándor alpolgármester arra a kérdésre, hogy mi a város elképzelése a Cserepes sorral kapcsolatban, nem tudott konkrét választ adni. Annyit mondott csupán biztosra, hogy növelni kell a zöld területet a környéken.

A Pénzügyi- és Vagyonkezelői Bizottság Ülésén, habár a Fidesz nemmel szavazott, végül átment a javaslat. Nem ment azonban ez ilyen könnyen a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság ülésén. Sőt, egész konkrétan sehogy sem, ugyanis ott elkaszálták az árverezés ötletét.

A délutáni ülésen 8-an vettek részt, Chovanecz Kata, Szabó Bálint és Berta Róbert szavaztak nemmel, Koromné Fenyvesi Rózsa tartózkodott, Botka emberei közül pedig csak egy valaki nem voksolt igennel.

A tram-train-nek is meglesz az ára

Szót ejtett Nagy Sándor alpolgármester az ülésen arról is, hogy bár konkrétumok még nincsenek, elég komoly ára lesz a tram-train-nek: a MÁV-Start Zrt-nek egy 50 millió forintos szerződést kell kötnie a Szegedi Közlekedési Kft.-vel. Felszólaltak továbbá az ebrendészet képviseletében is, melyben ismertették a kutyafuttatók létrehozását, mivel a központi rendelkezéseknek megfelelően a jövőben nem lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni. Illetve meghallgatták Szűcsné Kolonics Erikát is, akit a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont új, végleges igazgatójának választhatnak meg pénteken.

Egy dologban szinte biztosan lehetünk: a péntek reggeli közgyűlésen nagy csatározások várnak ránk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.