Balhé

Nem válaszol a kínos kérdésekre a fiatal szegedi politikus

Nem válaszol a kínos kérdésekre a fiatal szegedi politikus

2020. május 13., szerda
Nem válaszol a kínos kérdésekre a fiatal szegedi politikus

Mihálik Edvin megpróbál kibújni a válaszok elől. Nem véletlenül, igen kínos ügybe keveredett a buzgó politikai akciói közepette.

Mint azt a SzegedMa megírta,„sumákba” szervezett politikai akció bújhat meg a Rovó-ügy mögött, amit

megpróbáltak szakmai köntösbe bújtatni

. Ez eddig nem igen sikerült, hiába

vádolták meg nyilvánosan

nem csak a balliberális politikusok, hanem a Magyar Orvosi Kamara is a rektort úgy, hogy eközben még

a többszörös hazugságtól sem

riadtak vissza az ügyben

(ez a politikusok esetében nem annyira szokatlan gyakorlat - a szerk.)

. Tegnapi cikkünkben megírtuk azt is, hogy egy feltörekvő, de egyelőre

totálisan súlytalan, fiatal politikus különösen sokszor

exponálja magát a témában, időnként viszont úgy, mintha belső információkhoz is jutna. Végül kiderítettük, hogy a szegedi Momentum egyik elnökségi tagja (Takács Róbert) egyben a Magyar Orvosi Kamara Szeged Választókerület elnöke is, nem mellesleg pedig az SZTE I. sz. Belgyógyászati

Klinika orvosa is.

Ezzel viszont törvénytelenséget követett el! A törvény szerint ugyanis pártpolitikai tisztséget betöltő személy nem lehet egyben kamarai tisztségviselő is. Ezt a törvényi összeférhetetlenséget a MOK alapszabálya is rögzíti. Minden bizonnyal tudnia kell erről a törvényről Takács kollégáinak is: Dr. Kanka Andornak, aki

a MOK megyei elnöke

, valamint Dr. Álmos Péter

országos alelnöknek

is, és persze Dr. Horváth Szatmár megyei etikai bizottsági elnöknek is. Ők ugyanis

mindannyian kollégák a szegedi pszichiátriai klinikán

. Megkérdeztük tőlük, hogyezek után indít-e a kamara összeférhetetlenségi és etikai eljárást Dr. Takács Róbert kamarai választókerületi elnök, egyben a Momentum helyi elnökségi tagja ellen? És indít-e etikai eljárást Dr. Kanka Andor megyei elnök és Dr. Álmos Péter országos alelnök ellen is, akik bár tudhatták, hogy politikai tisztségviselő van a szegedi kamarai vezetők között, nem szóltak senkinek?

A momentumos Takács lemondott

Bár minden érintettnek küldtünk kérdéseket, hogy lehetőséget adjunk az álláspontjuk kifejtésére, mindössze csak dr. Takács Róbert és dr. Horváth Szatmár, a MOK Csongrád Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke válaszolt; a többi szereplő nem. A momentumos Takács elismerte, hogy nem tájékoztatta aMOK Csongrád Megyei Területi Szervezet elnökségét a "politikai megbízatásáról", de nem is tudta, hogy ez összeférhetetlen. - Hiba volt, hogy erről időben nem tájékozódtam. Miután az összeférhetetlenségről tudomást szereztem, lemondtam a politikához köthető megbízatásomról - írta nekünk, de hogy ez mikor történt meg, az nem szerepel a válaszában, és mi nem találtuk semmi nyomát annak, hogy ezt a lemondást a párt nyilvánosságra hozta volna, ahogy nyilvánosságra hozták a beiktatás utáni örömteli pillanatot:

A kamara lépni fog - ígérik

Nagyon

nincs könnyű helyzetben, sőt

, mégis reagált lapunknak Dr. Horváth Szatmár,a MOK Csongrád Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke. Ő azt állítja, hogy "az Etikai Bizottság elé fogja terjeszteni a felmerült kérdéseket". Hogy ebből lesz-e vizsgálat is, ami igen indokoltnak tűnik, az már egy másik kérdés, de később majd erre is visszatérünk.

Mihálik nem tudott válaszolni

Sajnos az egész ügyben leginkább aktív, a közösségi oldalán rendszeresen akciózó, fiatal politikus nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdéseinkre, mint ahogyDr. Kanka Andor,

a MOK megyei elnöke

, és Dr. Álmos Péter

országos alelnök

sem.

(Folytatjuk!)

(Fotók forrása: Mihálik Edvin / Facebook)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.