Nem válaszol a kínos kérdésekre a fiatal szegedi politikus

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mihálik Edvin megpróbál kibújni a válaszok elől. Nem véletlenül, igen kínos ügybe keveredett a buzgó politikai akciói közepette.

Mint azt a SzegedMa megírta, „sumákba” szervezett politikai akció bújhat meg a Rovó-ügy mögött, amit megpróbáltak szakmai köntösbe bújtatni. Ez eddig nem igen sikerült, hiába vádolták meg nyilvánosan nem csak a balliberális politikusok, hanem a Magyar Orvosi Kamara is a rektort úgy, hogy eközben még a többszörös hazugságtól sem riadtak vissza az ügyben (ez a politikusok esetében nem annyira szokatlan gyakorlat – a szerk.).

Tegnapi cikkünkben megírtuk azt is, hogy egy feltörekvő, de egyelőre totálisan súlytalan, fiatal politikus különösen sokszor exponálja magát a témában, időnként viszont úgy, mintha belső információkhoz is jutna. Végül kiderítettük, hogy a szegedi Momentum egyik elnökségi tagja (Takács Róbert) egyben a Magyar Orvosi Kamara Szeged Választókerület elnöke is, nem mellesleg pedig az SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinika orvosa is. Ezzel viszont törvénytelenséget követett el!

A törvény szerint ugyanis pártpolitikai tisztséget betöltő személy nem lehet egyben kamarai tisztségviselő is. Ezt a törvényi összeférhetetlenséget a MOK alapszabálya is rögzíti.

Minden bizonnyal tudnia kell erről a törvényről Takács kollégáinak is: Dr. Kanka Andornak, aki a MOK megyei elnöke, valamint Dr. Álmos Péter országos alelnöknek is, és persze Dr. Horváth Szatmár megyei etikai bizottsági elnöknek is. Ők ugyanis mindannyian kollégák a szegedi pszichiátriai klinikán. Megkérdeztük tőlük, hogy ezek után indít-e a kamara összeférhetetlenségi és etikai eljárást Dr. Takács Róbert kamarai választókerületi elnök, egyben a Momentum helyi elnökségi tagja ellen? És indít-e etikai eljárást Dr. Kanka Andor megyei elnök és Dr. Álmos Péter országos alelnök ellen is, akik bár tudhatták, hogy politikai tisztségviselő van a szegedi kamarai vezetők között, nem szóltak senkinek?

A momentumos Takács lemondott

Bár minden érintettnek küldtünk kérdéseket, hogy lehetőséget adjunk az álláspontjuk kifejtésére, mindössze csak dr. Takács Róbert és dr. Horváth Szatmár, a MOK Csongrád Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke válaszolt; a többi szereplő nem.

A momentumos Takács elismerte, hogy nem tájékoztatta a MOK Csongrád Megyei Területi Szervezet elnökségét a “politikai megbízatásáról”, de nem is tudta, hogy ez összeférhetetlen.

– Hiba volt, hogy erről időben nem tájékozódtam. Miután az összeférhetetlenségről tudomást szereztem, lemondtam a politikához köthető megbízatásomról – írta nekünk, de hogy ez mikor történt meg, az nem szerepel a válaszában, és mi nem találtuk semmi nyomát annak, hogy ezt a lemondást a párt nyilvánosságra hozta volna, ahogy nyilvánosságra hozták a beiktatás utáni örömteli pillanatot:

A kamara lépni fog – ígérik

Nagyon nincs könnyű helyzetben, sőt, mégis reagált lapunknak Dr. Horváth Szatmár, a MOK Csongrád Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke. Ő azt állítja, hogy “az Etikai Bizottság elé fogja terjeszteni a felmerült kérdéseket”. Hogy ebből lesz-e vizsgálat is, ami igen indokoltnak tűnik, az már egy másik kérdés, de később majd erre is visszatérünk.

Mihálik nem tudott válaszolni

Sajnos az egész ügyben leginkább aktív, a közösségi oldalán rendszeresen akciózó, fiatal politikus nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdéseinkre, mint ahogy Dr. Kanka Andor, a MOK megyei elnöke, és Dr. Álmos Péter országos alelnök sem.

(Folytatjuk!)

(Fotók forrása: Mihálik Edvin / Facebook)

Előző sztori

Két gazdaságvédelmi program indul

Következő sztori

Ismét torlódás alakult ki a csanádpalotai határátkelőn

Legutóbbi hasonló cikkek