Közélet

Hazudott az orvosi kamara, nincs is eljárás a szegedi rektor ellen

Hazudott az orvosi kamara, nincs is eljárás a szegedi rektor ellen

2020. április 30., csütörtök
Hazudott az orvosi kamara, nincs is eljárás a szegedi rektor ellen

A SzegedMa megbízható forrásból kiderítette, nem is indult etikai eljárás az SZTE rektora ellen. Ez azt jelenti, hogy lapunknak kétszer, a nyilvánosságnak viszont többször is valótlanságot állított a Magyar Orvosi Kamara. Sőt, a szervezet a nem létező etikai vizsgálatra hivatkozva nem akarja elárulni azt sem, mi alapján vádolta meg nyilvánosan az alelnök Rovó Lászlót azzal, hogy embereket fertőzött meg az egyetemen. Erre azután sem válaszol Lénárd Rita, hogy egyértelműen és bizonyíthatóan kiderült, nem mondott igazat!

Tegnapi cikkünkben megírtuk

, hogy az RTL Híradónak még örömmel nyilatkozó kamarai alelnök már nem annyira beszédes akkor, amikor számára kellemetlen kérdésekre is válaszolnia kellene.Dr. Lénárd Rita azt nyilatkozta korábban az országos csatornának, hogy

"Rovó László hat munkatársa is megfertőződött koronavírussal a szegedi klinikán"

. Erről azonban tényszerűen kiderült, hogy nem igaz! Lénárd pedig - az etikai vizsgálatra hivatkozva - azóta sem árulja el, mi alapján vádolta meg nyilvánosan az SZTE rektorát.

Nincs is etikai vizsgálat

Lapunk megbízható forrásból megtudta, nincs is etikai vizsgálat folyamatban és nem is volt: azt ugyanis nem indították el. Erre semmi nem utal a Magyar Orvosi Kamara honlapján, ahol

még mindig elérhető az a márciusi nyilatkozat

, amelyben bejelentik, hogy

"a Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményez a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben" és "a MOK országos elnöksége szükségesnek és indokoltnak tartja az etikai eljárás kezdeményezését".

Eljutott viszont szerkesztőségünkhöz egy április 21-én keltezett hivatalos levél, amelyben maga a MOK Csongrád Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke, dr. Horváth Szatmár ismeri el, hogy nincs etikai vizsgálat az ügyben.

A bosszú nem marad el

Tegnapi cikkünkben

röviden érintettük azokat a véleményeket

, amelyek szerint nem zárható ki, hogy ha kell, akkor politikai célokat szolgál a Magyar Orvosi Kamara, amelynek jelenlegi elnöke

“Gyurcsány Ferenc megbukott kormányának államtitkára"

is volt egy ideig - ahogy ezt írta egy orvosprofesszor. Szegeden azért "akarja kicsinálni" a rektort a Jobbiktól a Momentumon és az MSZP-n át a DK-ig tartó politikai érdekszövetség, mert Rovó László tavaly nyáron kritikusan merészelt nyilatkozni a városvezetésről, és őszintén elmondta a véleményét, miszerint Szeged többre lenne képes, mint amit eddig a városból kihoztak a vezetői. Példaként pedig Debrecennel és Kecskeméttel állította párhuzamba városunkat.

"Lendületváltás kell, ami a politikailag kicsit megosztott várost össze tudná fogni"

- hangoztatta tavaly júniusban. - Ahogy tavaly nyáron

brutális lejáratókampányt indított ellene a városvezetés,

úgy most is megpróbálták megbuktatni, de ez egyelőre nem sikerült nekik. Biztos vagyok benne azonban, hogy a bosszú nem marad el, csak idő és alkalom kérdése, amikor újra lecsapnak rá a véleménye miatt - magyarázta nekünk a rektort és a városvezetést is igen közelről ismerő forrásunk. Eddig viszont úgy néz ki, hogy minden akció zátonyra futott Rovó ellen - még a névtelen, fizetett közösségi posztokban való uszítás is.

Újabb kérdéseket küldtünk

Ma újabb kérdéseket küldtünk a Magyar Orvosi Kamarának. Ezeket:

1. Miért állították többször is, hogy etikai vizsgálat indult Rovó László ellen?

2. Mivel nem indult etikai vizsgálat (vagyis ez nem akadályozza a választ), szeretnénk tudni, hogy az alelnök asszony mi alapján vádolta meg Rovó Lászlót nyilvánosan?

Amint válaszolnak, frissítünk vagy új cikket írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.