Az Anna fürdő is megszólalt a fertőzésügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. tájékoztatása szerint rendszeren tisztítják az Anna fürdő medencéit, ezért kételkednek abban, hogy a fürdőre panaszkodó nő ott fertőződött meg a szuperbaktériumokkal.

Mint ismeretes, felháborodott Facebook-bejegyzésben tudatta ismerőseivel az Anna fürdő egyik vendége, hogy E. coli és Klebsiella szuperbaktériummal fertőződött meg a meleg vizes medencében. A hölgy megkeresésünkre elmondta, nőgyógyásza szerint minden jel arra utal, hogy a fürdőben kapta el a baktériumokat.

Rendszeresen vizsgálják a vízminőséget

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. tájékoztatása szerint az Anna fürdőben az érvényben lévő jogszabályi előírásoknak megfelelően rendszeresen végeznek fekál coliform és Coccus számvizsgálatokat a medencék vízének minőség- és bakteriológiai ellenőrzése érdekében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Laborja által.

Kiemelték, hogy mindemellett a töltő-ürítő napi teljes vízcserével üzemelő medencék többféle mosás- fertőtlenítési folyamaton esnek át napi szinten, minden este. A medencefalat először mosószerrel lemossák, a lerakódott szennyeződéseket lesikálják, majd a teljes medencét magasnyomású vízsugárral újramossák, végül fertőtlenítik.

Riogatásnak tartják a panaszokat

Megemlítették, hogy cégükhöz nem érkezett panasz fertőzésről. A neve elhallgatását kérő nő Facebook-bejegyzésének hitelességét és tartalmát vizsgálják. Kételkednek abban, hogy a hölgy az Anna fürdőben fertőződött meg.

„A klebsiella és az E.coli baktériummal az interneten is elérhető források alapján több módon is megfertőződhetünk, így kérjük a sajtó munkatársait, valamint a Facebook-kommentelőket, hogy mellőzzék a fertőzéssel való riogatást és az Anna fürdő jó hírnevének sértését, a látogatók biztonságérzetének veszélyeztetését”

– olvasható a közleményükben.

Kérésük második felét bizonyára az első cikkünk alatti kommentmező miatt fogalmazták meg. Ott ugyanis többen jelezték, hogy kifogásolható a fürdővíz minősége, továbbá azt is szóvá tették, hogy többször találtak oda nem illő dolgokat, mint például párizsi darabokat, alvadt vérdarabokat, valamint emberi ürüléket.

Fogynak a vendégek?

Igencsak beszédes, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ezúttal sem válaszolt a látogatási adatokkal kapcsolatos kérdéseinkre, amelyeket először még október közepén kértünk ki a cégtől. Ez az eset és a számtalan hozzászólás mellett a korábbi drasztikus áremelés is arra enged következtetni, hogy csökken a nagy múltú közfürdő népszerűsége.

Előző sztori

Megint az SZTE a legzöldebb hazai egyetem

Következő sztori

Fittyet hánynak a piros lámpára a szegedi buszsofőrök – itt az újabb videó!