Közélet

Több száz millió forintot osztogatott szét jutalomként Botka László

Több száz millió forintot osztogatott szét jutalomként Botka László

2019. október 4., péntek
Több száz millió forintot osztogatott szét jutalomként Botka László

Búcsúajándék?

Korábban már írtunk arról, hogy

170 millió forintnyi jutalommal ajándékozta meg városházi kollégáit

Botka László, lett is belőle

botrány

. Ehhez képest azonban jelentősen szintet lépett az MSZP-s polgármester, immár

több százmillió forintos tétel az, amit szétosztott jutalomként a Városházán, a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati cégeknél. Ezt az utolsó fillérig a szegediek fizették, mivel közpénzről van szó.

Ebből a jutalomból

kapott például minden városházi boldog hivatalnok 100 ezer forintot a napokban

, de kapott az önkormányzati cégeknél dolgozó mintegy 2000 ember is. Lauer István MSZP-s képviselő és baloldali polgármesterjelölt

szerint

ez a bődületesen sok pénz, amit Botka szétosztott jutalomként, bőven fedezné a parkolási rendszer olcsóbbá tételét, és a városi tömegközlekedés utasbarát átszervezését is.

Mire föl ez a nagy osztogatás?

Búcsúajándék Lacitól

Bár sokak szerint "Botka szavazatokat vásárol" magának ezzel az irgalmatlan pénzosztással, egy városházi forrásunk szerint az ok ennél sokkal prózaibb. - Botka László most fél, látszik is rajta, nagyon ideges. Arra készül, hogy idén nem választják meg, és ez a pénzosztás tulajdonképpen "búcsúajándék" a részéről - mondta forrásunk.

Ezúttal tényleg van oka aggódni Botkának: legyőzheti Nemesi

Az MSZP-s polgármester baljós megérzései

nem alaptalanok

. Úgy néz ki ugyanis, hogy valóbanvéget érhet Botka László 17 éves uralkodása Szegeden, soha ennyien még nem akartak ugyanis voksolni, mint most.

Ez az igen magas részvétel viszont megváltoztatta az eddigi trendeket,

na meg az, hogy Botka László – a válaszadók szerint – nagyon erős kihívót kapott Nemesi Pál személyében, aki a gazdasági szférából érkezett.Ha sokan szavaznak, akkor Botka félhet, Nemesi örülhet.

A válaszadók 54%-a szerint most veszíthet Botka László ősszel, tehát nagyon erős kihívónak értékelik Nemesi Pált a szegediek

és úgy vélik, megnyerheti az őszi választást Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.