Több száz millió forintot osztogatott szét jutalomként Botka László

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Búcsúajándék?

Korábban már írtunk arról, hogy 170 millió forintnyi jutalommal ajándékozta meg városházi kollégáit Botka László, lett is belőle botrány. Ehhez képest azonban jelentősen szintet lépett az MSZP-s polgármester, immár

több százmillió forintos tétel az, amit szétosztott jutalomként a Városházán, a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati cégeknél. Ezt az utolsó fillérig a szegediek fizették, mivel közpénzről van szó.

Ebből a jutalomból kapott például minden városházi boldog hivatalnok 100 ezer forintot a napokban, de kapott az önkormányzati cégeknél dolgozó mintegy 2000 ember is.

Lauer István MSZP-s képviselő és baloldali polgármesterjelölt szerint

ez a bődületesen sok pénz, amit Botka szétosztott jutalomként, bőven fedezné a parkolási rendszer olcsóbbá tételét, és a városi tömegközlekedés utasbarát átszervezését is.

Mire föl ez a nagy osztogatás?

Búcsúajándék Lacitól

Bár sokak szerint “Botka szavazatokat vásárol” magának ezzel az irgalmatlan pénzosztással, egy városházi forrásunk szerint az ok ennél sokkal prózaibb.

– Botka László most fél, látszik is rajta, nagyon ideges. Arra készül, hogy idén nem választják meg, és ez a pénzosztás tulajdonképpen “búcsúajándék” a részéről – mondta forrásunk.

Ezúttal tényleg van oka aggódni Botkának: legyőzheti Nemesi

Az MSZP-s polgármester baljós megérzései nem alaptalanok. Úgy néz ki ugyanis, hogy valóban véget érhet Botka László 17 éves uralkodása Szegeden, soha ennyien még nem akartak ugyanis voksolni, mint most.

Ez az igen magas részvétel viszont megváltoztatta az eddigi trendeket,

na meg az, hogy Botka László – a válaszadók szerint – nagyon erős kihívót kapott Nemesi Pál személyében, aki a gazdasági szférából érkezett. Ha sokan szavaznak, akkor Botka félhet, Nemesi örülhet.

A válaszadók 54%-a szerint most veszíthet Botka László ősszel, tehát nagyon erős kihívónak értékelik Nemesi Pált a szegediek

és úgy vélik, megnyerheti az őszi választást Szegeden.

Előző sztori

Csak szeptemberben 400-szor intézkedtek a rendőrök hajléktalanok miatt

Következő sztori

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen