Politika

170 millió forintnyi jutalmat osztottak szét a szegedi Városházán

170 millió forintnyi jutalmat osztottak szét a szegedi Városházán

2018. január 10., szerda
170 millió forintnyi jutalmat osztottak szét a szegedi Városházán

Messze a legtöbb pénzt a jegyző markolta fel: közel 15 millió forint szerepel a neve mellett. Plusz poén, hogy akkor is jutalmazták egymást a Városházán, amikor szinte csődben volt a város a sok adósság miatt.

Egy városházi kimutatás jutott el hozzánk, ami döbbenetes adatokat tartalmaz. Eszerint igen bőkezűen honorálták a napi munkát a szegedi Városházán: több tízmillió forintos jutalmak képében. Kiderül a dokumentumból, hogy 61 városházi ember számláján landoltak százezrek, az elmúlt tíz évben összesen

170 millió forintnyi jutalom-pénzzel lett könnyebb a Polgármesteri Hivatal kasszája.

Az igen jelentős, fejenként akár sok százezres plusz pénzek mindannak ellenére röpködtek a szerencsések között, hogy Szeged 2014-ig szinte csődben volt: a város 28 milliárd forintos adósságot tudott összehozni, amit végül az Orbán-kormány átvállalt.

Ezért abban az évben (tehát 2014-ben) szerényen csak 12,3 millió forint ment el jutalmakra.

Botka László második polgármesteri ciklusában szaladt meg leginkább a szekér jutalom-ügyben, 2007-ben ugyanis igen durva összegeket szórtak ki dícséretre (prémiumra) a Városházán. A Hivatal ugyanis 32,8 milliót költött jutalomra csak abban az évben. A következő év 200 ezerrel szerényebb volt, akkor „csak” 32,6 millió forintos pulyaképénzt osztottak szét a Városházán.

A legkeményebben Mózes Ervin jegyző dolgozhat, az ő neve alatt ugyanis közel 15 millió forintos jutalom szerepel (14.589.100 ft. egészen pontosan). Szabó Sándor jelenlegi országgyűlési képviselő (

fotónkon

) sem járt rosszul hivatali idejében, neki 2013-ig kabinetvezetőként és önkormányzati főtanácsadóként 7 millió 190 ezer forintnyi jutalmat szignáltak ki.

A VIP-parkolóbotrányban is érintett Kalmár Gábor kabinetvezető nagyszerű munkáját 4,7 millióval ismerték el, de Vécsey Ágnes sajtófőnök is derekasan dolgozhatott, mert neki 5069655 forint pulykapénz járt. És akkor jöjjön a teljes lista:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.