Keményen nekiment a szegedi Fidesz a milliós jutalmat osztogató Városházának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőként a Jobbik csapott rá arra a hírre, miszerint 170 millió forintot osztogattak szét jutalomként a szegedi Városházán. De még hogy! Csütörtök este azonban a Fidesz reakciója is megérkezett. Azt írják többek között, hogy “szégyelljék magukat Botka László haverjai ott a Városházán”, mert ennek a pénznek a szegedieknél lenne a helye, nem pedig a “szocialisták zsebében”. De van ennél cifrább mondat is a közleményben.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt: 170 millió forintnyi jutalmat osztottak szét a szegedi Városházán. Messze a jegyző járt a legjobban (vagy dolgozott legtöbbet – ez nézőpont kérdése), mert közel 15 millió forint szerepel a neve mellett. Az is kiderült egyébként, hogy akkor is bőszen jutalmazták egymást a Városházán, amikor szinte csődben volt a város a sok adósság miatt. A részleteket EBBEN a cikkünkben írtuk meg.

Szószerint mutatjuk a Fidesz reakcióját a hírre. (A Jobbikét már bemutattuk szerdán.)

“Miközben a szocialisták 170 millió forintot osztogattak szét maguk között jutalmakra, addig az Orbán-kormány kimentette Szegedet az adósságcsapdából és átvállalta azt a 28 milliárdos szocialista adósságot, amit Botka László és a haverjai hoztak össze nagy szakértelemmel.

Miközben a szocialisták 170 millió forinttal jutalmazták önmagukat, az Orbán-kormány közel 70 milliárd forinttal támogatta meg Szegedet a Modern Városok Programon keresztül, hogy ne csak múltja, hanem jövője is legyen a szegedieknek.

Miközben a szocialisták 170 millió forintot zsebeltek be, lassan alig marad a Városházán vezető tisztségviselő, aki ne ülne a vádlottak padján kétes ügyletek miatt.

Miközben a szocialisták 170 millió forint közpénztől szabadították meg a város kasszáját teljes titokban, Botka László búvárkodott.

Ez a 170 millió forint a szegediek pénze! A szegediek zsebéből vették ki és tapsolták el egymás között ezeket a milliókat, mert ez közpénz.

Ennek a pénznek nem a szocialisták zsebében lenne a helye, hanem kátyúmentes és tisztább utakban, orvosi rendelőkben, kényelmesebb és gyorsabb közösségi közlekedésben, erősebb polgárőrségben, zöldebb parkokban, biztonságosabb játszóterekben.

Szégyelljék magukat Botka László haverjai ott a Városházán!”

Megkerestük a többi pártot is, hogy mit szólnak a 170 millió forintos jutalmazáshoz. Amint reagálnak, mutatjuk azokat is.

Előző sztori

Több mint tíz év után tér vissza a magyar élvonalba Huszti Szabolcs

Következő sztori

Tenisz: Dinnyés Lili második az országoson