Közélet

Már “olvasói levélben” bizonygatja Botka László propilapja, hogy nem kell iparfejlesztés Szegedre

Már “olvasói levélben” bizonygatja Botka László propilapja, hogy nem kell iparfejlesztés Szegedre

2019. szeptember 27., péntek
Már “olvasói levélben” bizonygatja Botka László propilapja, hogy nem kell iparfejlesztés Szegedre

Csak nem bírnak elszakadni attól, amit maga Botka László hangoztat, aki már-már büszke arra, hogy Szegeden nincs nagy foglalkoztató és ha rajta múlik, nem is lesz. Így talán jobban érthető az is, hogy miért keresnek jóval kevesebbet a szegediek, vagyis miért alacsonyabbak a bérek Szegeden, mint sok más magyar városban.

„Nemesi Pál ígéretein” kezdett el gondolni egy Szabó Ákos nevű szoftverfejlesztő, majd arra a következtetésre jutott, hogy gondolatait meg is írja Botka László újságjának. Ákos addig-addig gondolkodott, amíg pontosan ugyanazt nem gondolja, mint Botka László. Vagyis, hogy

nem kell Szegedre ipar, és nem kell Szegedre nagy foglalkoztató, mert az veszélyes

! Ákos az „erőszakos iparfejlesztés” rémképétől annyira megrettent, hogy füstölgő gyárkéményeket, „környezetszennyező ipartelepeket” vizionált dolgozatában Szegedre, amely szerinte annyira riasztó lenne, hogy biztosan még többen elmennének a városból.

Ákos valószínűleg nem létezik, vagy ha mégis, akkor egy görgős székben programozza a tamagocsiszerű játékokat. Gondolkodásának és érveinek (ál)naivítása ugyanis nagyjából erre a szellemi képességre enged következtetni.

Ákos sajnos nem ír arról a tényről, hogy

miért keresnek sokkal kevesebbet a szegediek, mint más magyar városokban élők

. Arról sem ír Ákos, hogy Szeged sajnos jelentős lemaradásban van számos hazai nagyvároshoz képest, ahol gyárak tucatjai épülnek, mint például Debrecenben, ahol öt egyszerre. Ott,

vagyis Debrecenben 2014 és 2019 között több mint hatezer új munkahely jött létre, a beruházások értéke meghaladta az 580 milliárd forintot, 2030-ig pedig további, mintegy 600 milliárd forint fejlesztési forrást "raktak össze" a város számára.

(Mint ahogy itt, Szegeden

már most lejárja a lábát Nemesi Pál, hogy megágyazzon a helyi gazdaságfejlesztésnek

és a harmadik hídnak, hogy ez utóbbi ne csak ígéret maradjon, mint Botka László esetében,

aki eddig hétszer ígérte meg a hidat

a szegedieknek; de más

nagyívű ötletei is voltak már, amiket le is rajzolt -

bár ennél messzebb nem igen jutott semmi.) Ákos arról sem kesereg, hogy a szegediek egy része kénytelen más városokba, például Kecskemétre járni dolgozni, mert ott jobbak a fizetések, mint itt.

(Erről hamarosan külön cikkben is beszámolunk, mert döbbenetes adatokat találtunk - a szerk.)

Végül pedig hadd idézzünk

egy kampány előtti szakvéleményt

, hogy mit is jelentene egyebek mellett, ha Szegeden lenne, lehetne fejlődő ipar és valódi gazdaságfejlesztés.

A városi nagyipar magasabb béreket jelent és biztonságot nyújt a családoknak

– Egy fejlődő gazdasági környezetben stabilan, versenyt felvenni képes gazdasági régióban érezhetik biztonságban magukat a munkavállalók, családok. Jelen pillanatban is a nagy vállalati kör biztosítja az exportbevételek több mint háromnegyedét, a foglalkoztatás több mint felét ez adja. Természetesen ezzel együtt

a növekvő bérek mellett bővül a fogyasztás és javulnak életkörülmények, látunk jövőképet, biztonságot, ahol szívesen élünk.”

– mondta Nemesi Pál még kamarai elnökként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.