Közélet

Anna fürdő: továbbra is csalódottak a gyógymasszőrök

Anna fürdő: továbbra is csalódottak a gyógymasszőrök

2019. július 3., szerda
Anna fürdő: továbbra is csalódottak a gyógymasszőrök

Csalódást okozott Drégelyi Zoltán, az önkormányzati Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjének válasza. Állítják, nem felelnek meg a valóságnak Drégelyi válaszai, a túlórát pedig nem fizetik ki. A cég ügyvezetője szerint minden a jogszabályoknak megfelelően zajlik.

"Annyiban megállja a helyét, hogy ingyenesen igénybe vehetjük a szolgáltatásokat, de ez egy vicc.

A 'megbecsüléssel' pedig nem tudunk mit kezdeni, mindenki számára mást jelent és abból nem tudunk kenyeret venni"

– adott hangot csalódottságának egy gyógymasszőr, aki attól tart, elvesztheti állását, ha hozzájárul neve közléséhez. Továbbra is fennáll, hogy az ott dolgozók állítása szerint akár 12 órát is dolgoznak egy nap, ám az ott dolgozók fenntartják az álláspontjukat, hogy

túlóradíjat nem kapnak a nyolc órán felül elvégzett munkáért.

A Szegedi Sport és Fürdők ügyvezetőjét emailben kerestük, hogy ez hogyan egyeztethető össze a decemberben elfogadott önkormányzati rendelettel, mely szerint a szegedi önkormányzati tulajdonú cégek elutasítják az úgynevezett túlóratörvényt. A törvénymódosítás lényege szerint a vállalható túlóra mértékét évente 400 órára növelték, mellyel a munkavállaló maga rendelkezhet. Az indoklás szerint ez biztosíthatja azt, hogy a munkavállaló annyi túlórát vállaljon, amennyit szeretne, illetve az ezért járó fizetést is megkapja. Továbbá a módosítás azt is tartalmazta, hogy a felvett túlórával egyenértékű pihenést kell biztosítani a munkáltató részéről a munkavállalónak.

Botka megígérte, a valóság viszont mást mutat

Botka László polgármester az országban az első városvezetőként lépett elő azzal az ötlettel, hogy

elutasítja a módosítást

, valamennyi önkormányzati tulajdonú cég pedig vállalja Szegeden, hogy nem alkalmazza az országgyűlés által 2018 év végén elfogadott módosítást. A tavaly decemberi közgyűlésen Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő elmondta, hogy szerinte

kiszolgáltatottak a munkavállalók a munkáltatókkal szemben, Botka pedig azt mondta, a törvénymódosítással a kormánypárt elvette a munkavállalók jogait.

UPDATE:

Drégelyi Zoltán szerkesztőségünknek elküldött válaszában azt írja, nem igaz, hogy a túlóradíjat nem fizetnék ki. "A munkavállalók 6 havi munkaidő keretben dolgoznak, ezen belül a munkaidő beosztás a törvényi előírásokat szigorúan figyelembe véve történik. Amennyiben túlmunka kerülne elrendelésre, azt is a jogszabályoknak megfelelően kezeljük és minden esetben kifizetésre kerülnek. A jogszabály évi 250 óra rendkívüli munkaidő elrendelését tesz lehetővé, amelyet nem haladunk meg" – írta az ügyvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.