Jó reggelt Szeged – Jobb a víz, de mégse tökéletes!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy vízügyi szakembertől megtudtuk, hogy a tisztítási munkálatok következtében javult a szegedi csapvíz kémiai összetétele, ugyanakkor pont ez a folyamat okozza a kellemetlen szaghatást.

A szegedi csapvízzel foglalkozó sorozatunk első részében összegyűjtöttük, hogy Szeged mely részein a legrosszabb a vízminőség. A második epizódban egy szakember segítségével próbáltuk megfejteni a probléma okait. A szakembertől megtudtuk, hogyha egyes hálózati szakaszokon nincs akkora forgalom, hogy folyamatosan frissüljön a víz, akkor beindulhatnak olyan kémiai és biológiai folyamatok, melyek következtében szintén szaghatás keletkezik.

Far-hát kommandónak és hülye nyugdíjasoknak titulálja egy hangfelvételen a nyugdíjasokat, köztük a párt saját szavazóit is a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté, valamint a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel egy újabb kiszivárgott hangfelvételen – számolt be a Magyar Nemzet szerdán.

Országszerte híres kávéja még mindig elevenen él a szegediek emlékezetében a Széchenyi tér Kárász utca felőli üzlethelyiségnek. Az államosítás után azonban már csak a köznyelvben élt Stühmerként a jó nevű édességbolt. A fiatalok közt Kerek-perec néven ismert helyen 1931-ben a kiváló építész, Kende Ferenc tervezése alapján építették a Stühmer édességboltot. Ez annak a hullámnak a része volt, mely során országszerte 63 fióküzletet nyitott a Stühmer Csokoládégyár.

Elsőként a MOL-Pick Szeged jutott be az elődöntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután a keddi negyeddöntőben hazai pályán tizenkét góllal legyőzte a Mezőkövesd csapatát.

Élettel kell megtölteni Szeged belvárosát – jelentette ki szerdán a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöke, aki úgy véli, vissza kell adni a várost a szegedieknek. „Rengeteg üresen tátongó, egyébként önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiséget újra élettel kellene megtölteni” – állapította meg Bartók. Szerinte át kellene gondolni ezeknek az ingatlanoknak az árait, a műszaki és egyéb állapotát. „Szeged belvárosát vissza kellene adni a szegedieknek. Nem bezárt vagy felszámolás alatt álló üzlethelyiségekkel kellene teli legyen, hanem élettel” – vázolta fel.

Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged válogatott átlövője nyártól a Grundfos Tatabánya csapatát erősíti majd. „A Tatabánya tavaly nyáron került képbe. Matics mester, hívott fel telefonon, hogy igazoljak az ő csapatába. Ekkor azonban még egyéves szerződés kötött a Tisza-parti gárdához. Decemberre viszont kiderült, jelenlegi klubom nem ajánl újabb megállapodást. A posztomra újabb játékost igazoltak, így legfeljebb a harmadik jobbátlövő lehetnék, holott én mindenképpen játszani szeretnék, és minél több időt tölteni a pályán. Erre új csapatomban több alkalmam nyílik.” – nyilatkozta Balogh a tatabányai klub honlapjának.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson. 

 

Előző sztori

Megkapták a második ütem tűzifát a székkutasi rászorulók

Következő sztori

80 milliós pluszforrást kap a Szabadtéri Játékok