Közélet

Jó Reggelt Szeged! - Fél éve csúszik a liget, mégis minimális kötbért fizet a kivitelező

Jó Reggelt Szeged! - Fél éve csúszik a liget, mégis minimális kötbért fizet a kivitelező

2019. február 21., csütörtök
Jó Reggelt Szeged! - Fél éve csúszik a liget, mégis minimális kötbért fizet a kivitelező

Ma egy éve, hogy elkezdték felújítani a ligetet. A határidőt tavaly szeptember végére tűzték ki, majd később novemberre, majd decemberre ígérték az átadást, azonban még most sem tudni, hogy mikorra lesz kész a beruházás. A kivitelező a beruházásra szánt 1 milliárd forint 14,8 százalékát, azaz 148 millió forintot kénytelen visszafizetni kötbér gyanánt. Ez a féléves csúszás tükrében meglehetősen baráti összegnek tűnik.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. február 21-én ünnepélyes keretek között adták át a ligetben az építési területet a kivitelezőnek.

A munkálatok kezdete előtt Botka László Polgármester 2018. szeptember végére vizionálta a beruházás megvalósulását.

Papíron 200 ezerért bérel irodát az IKV-től a Pistrui Lászlóval közvetett kapcsolatban álló BENCZÚR 41 Kft.

A cégen keresztül képbe került egy újabb személy, aki hivatalos dokumentumok szerint már korábban is a Szeviép és a szocialista városvezetés körül mozgott.

A BENCZÚR 41 Kft-ről az interneten kevés információt találni. Az Opten cégadatbázis szerint a cég tulajdonosai a PP – Konstrukt Kft., valamint Pistrui László Bence, a Szeviép-per harmadrendű vádlottjának fia. Viszont a cég kapcsolati hálójából kiderül, hogy korábban a BENCZÚR 41 kapcsolatban állt a P.T.C. Plus Kft-vel tulajdonosként. Utóbbinak tulajdonosi körében már szerepel a jelenleg

házi őrizetben lévő

,

nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt Pistrui László

.

Lemondott Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjáról február 7-én

, így a 2011. március 9. óta fennálló határozatlan idejű szerződése megszűnt, jelenleg harmincnapos felmondási idejét tölti.

Lehrner lemondása után rendkívüli taggyűlést hívtak össze az ELI-nél február 21-re, ekkor döntenek az új vezető megbízásáról. Mint résztulajdonos, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Jakab Lászlót javasolta, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. Egészségtelen a levegő Szegeden, a benne található por nagy mennyisége miatt. Ha ez péntekig így marad – (előjelzések szerint igen)- akkor pénteken elrendelik a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a napfény városában.

A levegő szennyezettsége meghaladja az egészségügyi határértéket, de még nem éri el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Hosszút távon jelentős káros egészséghatások jelentkezhetnek, de az érzékenyebb csoportoknál már rövid távon tünetek mutatkozhatnak. –

írja a legszennyezes.hu.

A Mol-Pick Szeged bejelentette, szerződteti ifjabb Rosta Miklóst, a Tatabánya kézilabdázóját.

Az 1999-es születésű korosztályos válogatott beálló a nyáron csatlakozik a szegedi csapathoz –írta a bajnoki címvédő hivatalos Facebook-oldalán. A 18 esztendős játékos 2021-ig szóló megállapodást kötött új csapatával, és opciós jog van ezt a szerződést további két évvel meghosszabítani.

Két héttel ezelőtt megírtuk,

azok után, hogy a Dugonics téri buszmegállóban rossz helyre rakták a padot, egy megállóval arrébb újabb kapufát lőttek a tervezők: a Honvéd térnél elméretezték a megállót, így aki a csuklós busz hátsó ajtaján szállt le, az a saras virágágyásba lépett. Olvasóink jelezték, hogy pár napja a saras területet térkővel lefedték, így most már nyugodt szívvel szállhatunk le a csuklós buszok hátsó ajtaján a megállóban.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.