Közélet

Lemondott az ELI ügyvezetője (FRISSÍTVE)

Lemondott az ELI ügyvezetője (FRISSÍTVE)

2019. február 21., csütörtök
Lemondott az ELI ügyvezetője (FRISSÍTVE)

Lemondott Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjáról február 7-én, így a 2011. március 9. óta fennálló határozatlan idejű szerződése megszűnt, jelenleg harmincnapos felmondási idejét tölti. A helyettes államtitkár szerint a tudományos munka indulása indokolja a váltást.

Lehrner lemondása után rendkívüli taggyűlést hívtak össze az ELI-nél február 21-re, ekkor döntenek az új vezető megbízásáról. Mint résztulajdonos, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Jakab Lászlót javasolta. Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára a Szeged TV-nek azt nyilatkozta, hogy szeptembertől tudományos főigazgató vezeti az ELI-t. "Szeptembertől beindul a tudományos munka, ezért van szükség arra, hogy átalakuljon a szervezet is" – indokolta. Az átalakulást helyettes menedzsment vezeti le. A lemondott ügyvezetőt és a résztulajdonos önkormányzatot telefonon kerestük. Cikkünk frissül, amint elérjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.