Házi őrizetben az elítélt Szeviép-vezérek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A per elsőfokú ítélethirdetésekor csak az elsőrendű vádlott ellen rendeltek el kényszerintézkedést. A Szegedi Járásbíróság most úgy döntött, a másod- és harmadrendű vádlottakat is házi őrizetbe kell helyezni – számolt be a Délmagyar.

A bíróság kényszer intézkedésekkel kapcsolatos döntését már a novemberi ítélethirdetéskor megfellebbezte az ügyész, erről döntött most az eljáró hatóság.

Mint ismert, a Szeviép vezetőit első fokon, nem jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélték csődbűntett miatt. Az első rendű vádlottat, 5 év 2 hónap fogházra, a másodrendű vádlottat 6 év börtönre, míg a harmadrendű vádlottat 5 év 2 hónap letöltendő börtönre ítélték. Mindhárom vádlott fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Újhelyi István a most háziőrizetbe került egyik Szeviép vezérrel

A vád és az első fokú bírói indoklás szerint a Szeviép összeomlását az okozta, hogy a gazdasági ésszerűségnek nem megfelelően nyújtottak kölcsönöket a vállalat leánycégeinek. Ezek közül a legismertebb a Biztonsági Üzem Kft. esete, melynek Ujhelyi István exsofőrje, Báló Tamás volt az ügyvezetője, amikor több részletben összesen 400 millió forintot meghaladó kölcsönösszeget kapott a cég. Ennek a sorsára azonban a bíróság előtt nem emlékezett. Báló most a szegedi reptér vezetője.

Botka László a háziőrizetbe került Szeviép vezérekkel
Előző sztori

Budapesten lesz Andy Vajna sírhelye

Következő sztori

Friss hóra és hófúvásokra figyelmeztetnek