Közélet

Házi őrizetben az elítélt Szeviép-vezérek

Házi őrizetben az elítélt Szeviép-vezérek

2019. január 24., csütörtök
Házi őrizetben az elítélt Szeviép-vezérek

A per elsőfokú ítélethirdetésekor csak az elsőrendű vádlott ellen rendeltek el kényszerintézkedést. A Szegedi Járásbíróság most úgy döntött, a másod- és harmadrendű vádlottakat is házi őrizetbe kell helyezni – számolt be a Délmagyar.

A bíróság kényszer intézkedésekkel kapcsolatos döntését már a novemberi ítélethirdetéskor megfellebbezte az ügyész, erről döntött most az eljáró hatóság. Mint ismert, a Szeviép vezetőit első fokon, nem jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélték csődbűntett miatt.Az első rendű vádlottat, 5 év 2 hónap fogházra, a másodrendű vádlottat 6 év börtönre, míg a harmadrendű vádlottat 5 év 2 hónap letöltendő börtönre ítélté

k

. Mindhárom vádlott fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Újhelyi István a most háziőrizetbe került egyik Szeviép vezérrel

A vád és az első fokú bírói indoklás szerint a Szeviép összeomlását az okozta, hogy a gazdasági ésszerűségnek nem megfelelően nyújtottak kölcsönöket a vállalat leánycégeinek. Ezek közül a legismertebb a Biztonsági Üzem Kft. esete, melynek Ujhelyi István exsofőrje, Báló Tamás volt az ügyvezetője, amikor több részletben összesen 400 millió forintot meghaladó kölcsönösszeget kapott a cég. Ennek a sorsára azonban a bíróság előtt nem emlékezett. Báló most a szegedi reptér vezetője.

Botka László a háziőrizetbe került Szeviép vezérekkel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.