Liget: továbbra sem látszik a vége

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hónappal ezelőtt írtuk, hogy másfél hónapos csúszásban van a Liget-rekonstrukció. Egy hónap elteltével sem látszik a beruházás vége. A SzegedMa a területen folyó immel-ámmal végzett munka alapján azt tippeli, jó esetben is csak 2019-re lehet kész. De ne legyen igazunk!

A Ligetet lassan egy éve túrták szét, nyár közepén pedig azt állította az önkormányzat, hogy megfelelő ütemben halad a beruházás. Két és fél hónappal a teljesítési határidő után sem látni, hogy mikor lesz azonban kész a park. A Tisza Lajos körút után tehát a szétdúlt Ligetet sem sikerült határidőre átadnia a városvezetésnek.

Továbbra is gazdátlan törmelék és földkupacok, avarral belepett építési területek, mindenfelől kiálló csövek, félbemaradt sétányok, kipusztított fák, szemét- és sitthalmok, eldobált cipők, sörösdobozok és borosüvegek mindenütt, és a Liget környezete is háború pusztította környezetnek néz ki, és az odesszai Székely fasor körüli házak előtti terek sem készültek el.

Előző sztori

Saját keze munkájával tenné széppé valaki karácsonyát egy szegedi asszony

Következő sztori

Dekormikulással bosszulta meg, hogy nem szolgálták ki zárás után