Így nem lett kész a Liget sem határidőre

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Ligetet hónapokkal ezelőtt túrták szét, nyár közepén pedig azt kommunikálta az önkormányzat, hogy megfelelő ütemben halad a beruházás. Másfél hónappal a teljesítési határidő után nem látni, hogy mikor lesz kész a park.

Ahogy a Tisza Lajos körutat, úgy a szétdúlt Ligetet sem sikerült határidőre átadnia Botkáéknak. Gazdátlan törmelék és földkupacok, munkát mímelő melósok, avarral belepett építési területek, innen-onnan kiálló csövek, félbemaradt sétányok, kipusztított fák, szeméthalmok, eldobált cipők, sörösdobozok és borosüvegek mindenütt. Siralmasan fest a Liget jelenleg.

“Persze ezzel senki sem foglalkozik, mert nem a belvárosban van.

Pedig ez legalább annyira felháborító, mint az, ami az SZTK-nál folyik nyár óta”

– háborgott Mária a szétdúlt terület mellett. “Nagyon sajnálom, hogy nem haladnak sehová, pedig reméltem, hogy majd az unokámat hétvégente még elhozhatom sétálni a szép, felújított parkba, ameddig jó az idő. Lassan kezd romlani az idő, de még ezzel sem tudták felvenni a versenyt” – magyarázta.

A mintegy 700 millió forintos uniós és kormányzati forrásból zajló beruházást szeptember 27-én kellett volna átadni, de még most, november közepén sem tűnik úgy, hogy ez a közeljövőben megtörténhet. A határidő előtt egy nappal cikkeztünk arról, hogy

az esős tavaszi időjárás miatt nem lesz kész időben a Liget.

Akkor a Szeged Pólus azzal indokolta a csúszást, hogy a fás-zöld részeken annyira lecsökkent az altalaj teherbírása, hogy szükségessé vált a teherhordó szerkezet megerősítése, ennek a beszerzése és bedolgozási ideje okozza a csúszást.

“Biztos megint köt a beton” – viccelődött Litkai István. “Minden nap itt sétálok el a terület mellett, szemtanúja voltam a hetek alatt, hogy milyen feszített tempóban haladnak a munkálatok. Számomra felfoghatatlan, hogy kinek jó ez a csúszás, nem lenne jobb mindenkinek, ha időben végeznének? De akkor meg

túl messzire vannak a választások, nem lehet mutogatni, hogy ezt is megcsinálták, mert addigra mindenki elfelejti”

– mondta.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Előző sztori

Álló kamionba csapódott egy autó Makó közelében

Következő sztori

Száraz aljnövényzet égett Magyarcsanádon

Legutóbbi hasonló cikkek