Közélet

Így nem lett kész a Liget sem határidőre

Így nem lett kész a Liget sem határidőre

2018. november 14., szerda
Így nem lett kész a Liget sem határidőre

A Ligetet hónapokkal ezelőtt túrták szét, nyár közepén pedig azt kommunikálta az önkormányzat, hogy megfelelő ütemben halad a beruházás. Másfél hónappal a teljesítési határidő után nem látni, hogy mikor lesz kész a park.

Ahogy a

Tisza Lajos körutat

, úgy a szétdúlt Ligetet sem sikerült határidőre átadnia Botkáéknak. Gazdátlan törmelék és földkupacok, munkát mímelő melósok, avarral belepett építési területek, innen-onnan kiálló csövek, félbemaradt sétányok, kipusztított fák, szeméthalmok, eldobált cipők, sörösdobozok és borosüvegek mindenütt. Siralmasan fest a Liget jelenleg. "Persze ezzel senki sem foglalkozik, mert nem a belvárosban van.

Pedig ez legalább annyira felháborító, mint az, ami az SZTK-nál folyik nyár óta"

– háborgott Mária a szétdúlt terület mellett. "Nagyon sajnálom, hogy nem haladnak sehová, pedig reméltem, hogy majd az unokámat hétvégente még elhozhatom sétálni a szép, felújított parkba, ameddig jó az idő. Lassan kezd romlani az idő, de még ezzel sem tudták felvenni a versenyt" – magyarázta.

A mintegy 700 millió forintos uniós és kormányzati forrásból zajló beruházást szeptember 27-én kellett volna átadni, de még most, november közepén sem tűnik úgy, hogy ez a közeljövőben megtörténhet. A határidő előtt egy nappal cikkeztünk arról, hogy

az esős tavaszi időjárás miatt nem lesz kész időben a Liget.

Akkor a Szeged Pólus azzal indokolta a csúszást, hogy a fás-zöld részeken annyira lecsökkent az altalaj teherbírása, hogy szükségessé vált a teherhordó szerkezet megerősítése, ennek a beszerzése és bedolgozási ideje okozza a csúszást. "Biztos megint köt a beton" – viccelődött Litkai István. "Minden nap itt sétálok el a terület mellett, szemtanúja voltam a hetek alatt, hogy milyen feszített tempóban haladnak a munkálatok. Számomra felfoghatatlan, hogy kinek jó ez a csúszás, nem lenne jobb mindenkinek, ha időben végeznének? De akkor meg

túl messzire vannak a választások, nem lehet mutogatni, hogy ezt is megcsinálták, mert addigra mindenki elfelejti"

– mondta. Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.