Sport

Labdarúgás: Gajdacsi mentette meg az UTC-t a Csongrád ellen

Labdarúgás: Gajdacsi mentette meg az UTC-t a Csongrád ellen

2014. április 26., szombat
Labdarúgás: Gajdacsi mentette meg az UTC-t a Csongrád ellen
utc_tiszavolan_mj-98

Gajdacsi Mátyás fejesével verte 1-0-ra az Ujszegedi TC a vendég Csongrád együttesét a megyei I. osztály 24. fordulójában.

Nehezen találta a bajnoki versenyfutásban résztvevő újszegedi alakulat az esélytelenebbnek tartott csongrádiak védekezésének ellenszerét. Bár az első félidőben több komoly helyzetet is kialakítottak a hazaiak, ezek rendre kimaradtak, így félidőben 0-0-ra álltak a felek. Fordulás után sem változott a játék képe, ám a nem várt meglepetéstől

Gajdacsi Mátyás

végül megmentette együttesét, miután egy jobb oldali beadásból bevette

Bíró Mihály

kapuját. Sikerével az UTC átvette a második helyet, egy ponttal megelőzve a csúcsrangadón elbukó Mórahalmot. A Csongrád viszont nem tudta kihasználni az FK 1899 Szeged csanádpalotai vereségét,

Dósa Rácz Pál

tanítványai maradtak a 11. pozícióban.

Labdarúgó megyei I. osztály 24. forduló:

Ujszegedi TC – Csongrád TSE 1-0 (0-0)

Újszeged, Kertész utca. Vezette: Wittmann János (Allaga Iván, Pataki Győző).

UTC:

Béry – Balogh, Bilics, Bálint, Kazi, Mészáros T., Puhalák, Szentes Bíró, Dürgő, Brinszky, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Csongrád:

Bíró – Mészáros M., Szabó, Bodor, Zsigó, Budai (Sándor 78'), Keller, Bertók, Lévai, Somodi, Nagy.

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Gólszerző:

Gajdacsi (71’).

Sárga lap:

Bilics (67'), ill. Lévai (88').

Piros lap:

Mészáros T. (86'). Brinszky Adrián:

„A saját pályánkkal és a fegyelmezett, kontrákra építő ellenféllel egyaránt meg kellett küzdenünk. Nehéz körülmények között játszottunk, nem volt könnyű felépíteni a támadásainkat a jól védekező Csongrád ellen. Nem tudtuk megszerezni hamar az első, lélektanilag nagyon fontos találatot, ami gördülékenyebbé tehette volna a játékunkat. Ennek hatására kissé görcsössé váltunk, de sikerült végül a kapuba találnunk. Az 1-0 ugyanúgy három pontot ér, ami a rangadó eredményének tudatában különösen értékes. Kíváncsian várjuk a holnapi HFC – Makó összecsapást, kedvező eredmény esetén leszakadhatnak rólunk a táblázaton a vásárhelyiek, aminek révén biztosabbá válhat, hogy elérjük a dobogós helyek valamelyikét a szezon végén.”

Dósa Rácz Pál:

„Megleptük a hazaiakat azzal, hogy rendkívül tudatosan és szervezetten építettük fel a védekezésünket. El kell ismerni, mezőnyfölényben futballozott az UTC, alakítottak ki helyzetek is, de Bíró Mihály remek napot fogott ki a kapuban. Ha nem is olyan egyértelműek, mint az ellenfelünknek, nekünk is akadtak lehetőségeink, sajnos ezeket mi sem tudtuk kihasználni. Összességében, a labdabirtoklás és a helyzetek száma alapján azt mondom, megérdemelt a hazaiak sikere. Ugyanakkor igen fájó vereség ez, mert egy kis szerencsével könnyen szerezhettünk volna egy pontot. Olyan vereség volt ez, amire azt lehet mondani, így nem szégyen kikapni. Azt hiszem, ezen a mérkőzésen is bizonyította a társaság, hogy az elmúlt négy hét eredményessége nem a véletlen műve volt, hanem annak a tudatos munkának a gyümölcse, amit a csapat hetek óta mutat.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.