Közélet

Tóth Péter: Botka László lemondott Szegedről

Tóth Péter: Botka László lemondott Szegedről

2015. augusztus 26., szerda
Tóth Péter: Botka László lemondott Szegedről
jobbik_sajtotajekoztato02kf

A szegedi szocialista polgármester menekültügyi véleménynyilvánítását kritizálta a Jobbik önkormányzati képviselője. Tóth Péter kiemelte, hogy Szeged már nem sokáig bírja a migrációs nyomást.

"Több, mint két hónap után a polgármester is felszólalt a migráns-témában, tegnap a facebookon tett

bejegyzésében

úgy fogalmazott, hogy továbbra sincs gond az ideérkező menekültáradattal, jelen pillanatban úgy érzem, mintha két külön városban élnénk" - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján

Tóth Péter

, a Jobbik Szegedi Szervezetének elnöke, önkormányzati képviselője. A politikus utalt az elmúlt napok

eseményeire

, mikor több száz fős csoportokban érkeztek az illegális határsértők Szegedre Röszke felől, nagy feladatot állítva rendőrök és a polgárőrök elé. Tóth Péter elismeréssel szólt a polgárőrség munkájáról. "A legelkeserítőbb az, hogy azt az európai baloldali tendenciát folytatja

Botka László

ebben a kommunikációban, ami Európa és a nemzetállamok kiárusításához vezet" - figyelmeztetett a jobbikos városatya. Szólt arról, hogy Franciaországban a baloldali miniszterelnök a politikai hatalmát a bevándorlóknak köszönheti, ezért zsákszámra adja az oda érkező bevándorlóknak az állampolgárságot, ennek köszönhetően a franca nagyvárosok jelentős része el is iszlámosodott. "Nagyon visszatetsző, hogy Szeged város polgármestere is ugyanígy gondolkodik és kellő félelmünk van azzal kapcsolatban, hogy ő is politikai tőkét lát ebben a helyzeteben" - fejtette ki Tóth Péter. Véleménye szerint sem Magyarország, sem Szeged nem fogja megúszni, hogy a bevándorlók itt rekedjenek, hiszen olyan szintű a telítettség Franciaországban és Németországban, hogy már megkezdték a visszatoloncolásukat hazánk irányába. Tóth Péter arra kérte Botka Lászlót, hogy járja be Alsóvárost, Hattyast, Szentmihályt, Gyálarétet és kérdezze meg az ottani polgárokat, hogy van-e valamilyen problémájuk az illegális bevándorlókkal, ugyanis a jobbikos képviselő szerint az emberek félnek kimenni az utcára, irtózatos mértékű a szemetelés, vegyi hulladékokat is elszórnak a határsértők, valamint a közlekedésben is problémát jelent, az emberek kerülik a vasúti közlekedést, a vasútállomás előtt pedig menekülttábor jött létre. "A legirritálóbb az, hogy a szegedi klinikán a fertőző osztályra magyar állampolgár alig tud bekerülni, a gyerekklinikán is hosszú a várakozási idő a menekült gyermekek ellátása miatt" - mondta el Tóth Péter. Hozzátette: olyan terhet ró a városunkra az ide érkező menekültáradat, amit Szeged már nagyon nehezen visel el, nagy kockázatnak van kitéve a város. "Botka László teljesen lemondott Szegedről, ha így hagyja ezeket az állapotokat, akkor Szeged el fog veszni" - fogalmazott Tóth Péter. "Nem emlékszem arra, hogy a szegedi választópolgárok bárminemű felhatalmazást adtak volna arra, hogy a város összes önkormányzati cége támogassa a vasútállomásnál működő menekülttábort, ezzel szemben pedig azt látjuk, hogy Budapesten is felszámolják a tranzitzónákat" - fűzte hozzá. A nemzeti radikális párt szerint a menekültkérdésre egyetlenegy megoldás létezik: meghúzni a határt és azonnal visszafordítani az ide érkező több ezer fős tömegeket. A Jobbik fő követelése továbbra is a honvédség bevetése a területen. A városőrség felállítására vonatkozó kérdésre válaszolva Tóth Péter kiemelte a szegedi Fidesz felelősségét a rendkívüli közgyűlés elmaradásában.

Nógrádi Tiborról

, Szentmihály fideszes önkormányzati képviselőjéről azt mondta a jobbikos politikus, hogy a helyi Fidesz-frakció vezetőjének több feladata lenne a problémát illetően a saját körzetéről való gondoskodásnál, hiszen az egész várost érinti a kérdés.

Tóth Péter arra kérte Botka Lászlót, hogy járja be Alsóvárost, Hattyast, Szentmihályt, Gyálarétet és kérdezze meg az...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.