Hét kérdéskör szerepel majd a nemzeti konzultációs íven

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Várhatóan hét kérdést tesz fel a kormány a bevándorlásról és a kötelező kvótáról az október elején induló nemzeti konzultáció során – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Tovább »

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem veszélyezteti a bírói függetlensége. És a jövőre nézvést az is örömhír, hogy magasan képzett fiatalok szeretnének bekerülni a bírói testületbe. Blogstar-interjú. Tovább »

Az olaszországi menedékkérelmek hatvan százalékát elutasították tavaly

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Az Olaszországban tavaly benyújtott menedékkérelmek hatvan százalékát elutasították, mivel nem “igazi” menekültek, hanem gazdasági bevándorlók nyújtották be, akik azóta is Olaszországban maradtak – írta a Corriere della Sera olasz napilap szombaton. Tovább »

Lázár: Sorosnak több szava van Brüsszelben, mint egy képviselőnek

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Demokratikus gondolkodással érthetetlen, hogy egy Amerikából érkezett, nagyon gazdag embernek „a szava többet ér Brüsszelben, mint egy európai parlamenti képviselőé” – mondta Lázár János a Magyar Időknek adott interjúban Soros György befolyását elemezve. Tovább »

Tuzson: a bevándorlás kérdése nemzeti ügy

2017. szeptember 23., szombat · 2 hozzászólás

A bevándorlás nem pártügy, hanem nemzeti ügy, amely évtizedekre meghatározza egy ország sorsát, ezért kérünk mindenkit, hogy vegyen részt a “Soros-tervről” hamarosan meginduló nemzeti konzultáción – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán pénteken. Tovább »

Páros lábbal rúgja ki az MSZP Botka Lászlót?

2017. szeptember 22., péntek · Egy hozzászólás

A legnagyobb probléma a migrációval, hogy “ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön egy váci fórumon, hozzátéve, “senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni”. Tovább »

Lázár: fontos az emberek véleménye az újabb viták előtt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A kötelező migrációs elosztási mechanizmus miatt újabb vitákra számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erre hivatkozva kéri, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak az október elején induló nemzeti konzultáción és megválaszolják: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország. Tovább »

Szijjártó: Magyarország komoly biztonsági fenyegetésnek tartja az illegális migrációt

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország szerint az illegális migráció nagyon komoly biztonsági fenyegetést jelent Európára, és a kormány óriási problémának tartja, hogy az Európai Unió már rögtön az elején nem tudta kezelni ezt a jelenséget – mondta Szijjártó Péter a BBC televízió HardTalk című interjúműsorában. Tovább »

Lengyelország 50 millió euróval járul hozzá a migrációs válság kezeléséhez

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

Lengyelország újabb összeggel járul hozzá az Európai Uniót érő migrációs válság kezeléséhez, 50 millió eurót (mintegy 15 milliárd forintot) fizet be az Európai Beruházási Bank (EIB) erre szánt – a Közel-Kelet, az Észak-Afrika és a Nyugat-Balkán térségét érintő – alapjába – közölték kedden a lengyel pénzügyi tárca honlapján. Tovább »

Dömötör: a kormány elutasítja a “Soros-terv” legfontosabb pontját

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A kormány elutasítja a “Soros-terv” egyik legfontosabb pontját, azt, hogy Európa évente egymillió bevándorlót fogadjon be – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Halász: középpontban a migráció és annak megakadályozása

2017. szeptember 19., kedd · 2 hozzászólás

Az illegális migrációt és annak megakadályozását jelölte meg az országgyűlés őszi ülésszakának fő témájaként a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Tovább »

Felfüggesztették egy francia egyetemen az oktatást, miután a diákok migránsokat telepítettek be a campusra

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Felfüggesztették az oktatást hétfőn az északkelet-franciaországi Reims egyetemén, miután a hallgatók képviselete migránsokat költöztetett be a campusra. Az intézkedés mintegy 8 ezer diákot érint, az egyetem vezetősége közigazgatási bírósághoz fordult. Tovább »

Magyarország tiszteletben tartja az EB ítéletét

2017. szeptember 18., hétfő · Egy hozzászólás

Magyarország tiszteletben tartja az Európai Bíróságnak a kvótaperben született ítéletét – mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt, hétfőn. Tovább »

Migrációkutató Intézet: a tél közeledtével sem csökken majd a migráció

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

A tél közeledtével sem fog csökkenni a migráció, alternatív útvonalakat kereshetnek a migránsok – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Gulyás: szilárd támogatottságot szeretnénk

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

A héten bejelentett nemzeti konzultációval a Fidesz-frakció azt szeretné, hogy szilárd támogatottsága legyen a kormány bevándorláspolitikájának, mivel az Európai Bizottsággal erről folytatott vitának meghatározó a jelentősége – mondta Gulyás Gergely, a párt megválasztott frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Blogstar: Kerítést a román határra is!

2017. szeptember 17., vasárnap · 8 hozzászólás

Magyarországnak sürgősen fel kellene húzni egy kerítést a román-magyar határszakaszon is, ugyanis egyre több bevándorló akar Románia felől bejutni az országba. Csúri Ákos a Blogstaron foglalt állást a kérdésben. Tovább »

Íme a Soros-terv – A milliárdos saját szavaival

2017. szeptember 17., vasárnap · 5 hozzászólás

A csütörtökön bejelentett újabb nemzeti konzultáció kapcsán újra előkerült a Soros-terv. A hirado.hu pontokba szedte annak fontosabb elemeit, minden esetben Soros György saját szavait, kijelentéseit, nyilatkozatait felhasználva. Tovább »

Bakondi: Botkáék elképzelése beláthatatlan következményekkel járna

2017. szeptember 17., vasárnap · 9 hozzászólás

Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját – jelentette ki a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György arról is beszélt portálunknak: a kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a baloldal a kerítés lebontását szorgalmazza, akkor egyértelműen a féktelen, ellenőrizetlen illegális bevándorlás híve. Tovább »

Szijjártó: Magyarország szolidáris Németországgal

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

Magyarország rendkívüli mértékben szolidáris Németországgal, hiszen a magyar emberek adóforintjaiból védjük a határainkat, így védjük Németországot is az illegális bevándorlással szemben – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban megjelent nyilatkozatára. Tovább »

Nézőpont: az ellenzéki pártok tagadják a migráció jelenségét és veszélyét

2017. szeptember 16., szombat · 2 hozzászólás

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyarországi ellenzéki, különösen balliberális pártok korábban tagadták, manapság pedig egyre kevésbé mernek beszélni a tömeges illegális migráció jelenségéről, annak veszélyéről. Tovább »

Orbán: szembe kell fordulni a “Soros-tervvel” (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 16., szombat · 6 hozzászólás

Szembe kell fordulni a “Soros-tervvel”, amely “bevándorlóországokká”, kevert kultúrájú, népességű államokká alakítaná a közép-európai országokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XI. országos kongresszusán, az Országházban. Tovább »

Merkel: nem marad következmények nélkül a szolidaritás megtagadása

2017. szeptember 16., szombat · 2 hozzászólás

Nem marad következmények nélkül az európai uniós tagállamok közötti szolidaritás megtagadása – mondta Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban a menekültek tagországok közötti elosztásával kapcsolatban, utalva a tagállamoknak juttatott közösségi támogatásokra. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: az uniós vezetők többsége elismeri a magyar migrációs politikát

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

A Politico.eu brüsszeli hírportál pénteki cikke azt jelzi, már az uniós felső vezetők többsége is elismeri, hogy az Orbán Viktor vezette kormányzat migrációs politikája hatékony – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. Tovább »

Testükkel védték a magyar határt a megvadult migránsok rohamától

2017. szeptember 16., szombat · 3 hozzászólás

Két évvel ezelőtt, 2015. szeptember 16-án zajlott a röszkei csata, melynek során a szakszerűen fellépő magyar rendőrök és TEK-esek megállították az országba betörni készülő sok ezer erőszakos, agresszív illegális bevándorlót. Tovább »

Simicskó: garantálni kell az ország teljes biztonságát

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Tisztelnünk kell egymást, valamint minden kultúrát, de ugyanakkor garantálnunk kell az állampolgáraink és az ország teljes biztonságát is – hangoztatta Simicskó István honvédelmi miniszter telefonon az MTI-nek az Alsó-Ausztriában tartott nemzetközi hadgyakorlat zárónapján. Tovább »

Molnár Zsolt: szó sincs felülről nyitott kvótáról, korlátlan számú menekült befogadásáról

2017. szeptember 15., péntek · Egy hozzászólás

A menekültválság csak összefogással oldható meg, a kormány nem teheti kockára a magyar nemzet sorsát, uniós tagságát azzal, hogy nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését – jelentette ki Molnár Zsolt (MSZP) országgyűlési képviselő pénteken Röszkén. Tovább »

Továbbra is szükségesek a határ védelmében hozott intézkedések (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Szilárd határőrizeti rendszer van Magyarországon, ami hazánk és az unió belbiztonságát egyaránt szolgálja – közölte Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó Röszkén. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig azt hangsúlyozta, hogy a két éve meghozott intézkedésekre továbbra is szükség van, ezeknek köszönhető ugyanis, hogy radikálisan csökkent az illegális határátlépők száma. Tovább »

Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Orbán Viktort sokan szidják az Európai Unióban bevándorlóellenes retorikája, a határkerítés felépítése és a menekültügyi kvóták elutasítása miatt, közelebbről nézve azonban világosan látható, hogy a magyar kormányfő nyerésre áll a migrációs vitában – írja pénteken megjelent cikkében a Politico.eu brüsszeli hírportál. Tovább »

Tizenkét dühös migráns kompozik oda-vissza Törökország és Ukrajna között

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Tizenkét – feltehetőleg észak-afrikai származású – migráns utazik legalább hét hete oda-vissza egy Isztambul és Odessza között közlekedő komp négy kabinjába zárva, miután egyik ország sem akarja befogadni őket – jelentette a Reuters hírügynökség csütörtökön. Tovább »

Soros már régóta támogatja a migránsok tömeges betelepítését

2017. szeptember 15., péntek · 5 hozzászólás

Itthon továbbra is arról szól a vita, hogy létezik-e Soros-terv. Soros György maga számtalanszor beszélt az elmúlt két évben arról, hogy ő mit tenne az európai politikusok helyében. Tovább »

Következő oldal »