Uniós biztos: a migráció és a biztonság ma már globális kihívás

2017. március 28., kedd · Hozzászólok

Trócsányi László; AVRAMOPULOSZ, Dimitrisz; Pintér Sándor

A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető, egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel – mondta Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. A biztos előzőleg megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Tovább »

Bakondi: mostantól senki sem léphet be illegálisan az országba

2017. március 28., kedd · 6 hozzászólás

Kontrát Károly; Bakondi György

Mostantól senki sem léphet be illegálisan Magyarországra, az illegális határátlépőket az egész országból a tranzitzónákba szállítják vissza – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

A migránsok mellett a kábítószer útja is déli határainkon keresztül vezet

2017. március 27., hétfő · 8 hozzászólás

roszke_0916_reggel01_gs

Német Ferenccel beszélgettünk a határ menti bűnözésről, a csempészett cigaretta, kábítószer veszélyeiről. A közel-keleti, afrikai migráció mellett akár újabb menekültválság következhet be, ha instabillá válik a balkáni térség. Tovább »

BM: a határvédelem felkészült a megerősített jogi határzár életbe lépésére

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

A Belügyminisztérium szerint a határvédelmi szervek felkészültek a megerősített jogi határzár március 28-ai életbe lépésére, a végrehajtáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak. Tovább »

Illegális bevándorlás – Szijjártó: egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »