Sport

Bajban a Pakson vereséget szenvedő Szedeák, egyre erősebb a kiesés szele

Bajban a Pakson vereséget szenvedő Szedeák, egyre erősebb a kiesés szele

2024. május 4., szombat
Bajban a Pakson vereséget szenvedő Szedeák, egyre erősebb a kiesés szele

A Kaposvári elleni vereség után győzelmi kényszerben volt az SZTE-Szedeák a Paks ellen.

 

A mérkőzést Clarance ziccere nyitotta ezután a túloldalon Cohill próbált meg válaszolni, de az ő dobása kimaradt. Kifejezetten fáradtan kezdett a Szedeák, amelynek két és fél percen keresztül nem sikerült a pontszerzés. Ihring triplájával pedig már 6-0-ra vezettek a hazaiak, ezután Lake szerezte meg a Szedeák első pontjait. Ezt követően már feltámadtak a vendégek támadásban és megkezdték a felzárkózást, de a védekezésük továbbra is problémákkal küzdött. Clarance kosarával már kilenc pontos volt a hazai előny. Az szegedi időkérést követően egy 9-2-es futással négy pontra zárkózott a Szedeák. Az utolsó percben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak és így 10 ponttal, 35-25-ős vezetéssel zárhatták az első negyedet.

A második játékrészt Knowles ziccere nyitotta, amire Woolridge egy középtávolival válaszolt. A Szedeák támadásban mindent megtett a felzárkózás érdekében, de védekezésben nem tudtak egyáltalán megoldást találni a paksiak sebességére és agresszivitására emiatt pedig nem tudtak tíz ponton belülre zárkózni. Néhány pár múlva a vendégek elkapták a ritmust és egy 11-4-es futással öt pontra zárkóztak. Beindult a Woolridge-Locke henger és a hazaiak hibáit kihasználva felzárkózott a Szeged. Három perccel a félidő előtt már csak egy ponttal vezetett az Atom. Locke büntetőből szerezte meg a Szedeák utolsó első félidős pontjait, azonban nem sikerült kivédekezni a paksi támadást így négy pontos hazai vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

Félidőben: Atomerőmű SE Paks - SZTE - Szedeák 65-61

 

A harmadik negyedet Eilingsfeld kosara nyitotta, ezt követően Bognár ziccerével a Szedeák is megkezdte a második félidős pontgyártást. Sokkal harapósabban és agresszívan jött ki az öltözőből a hazai csapat a harmadik negyedre, azonban nem tudta értékesíteni a szegediek által felkínált helyzeteket, így Woolridge kosarával ismét négy pontra zárkózott a Szeged. Az Atom újra megrázta magát és egy 7-0-s futással megint elhúzott. Hiába próbálkoztak a szegedi kosarasok,  már nem tudtak nagyobb felzárkózást indítani, a hazaiak teljes mértékig kézben tartották és kontrolálták a mérkőzést. Három negyed alatt 98 pontot szedett be a Szedeák, így egy tizennégy pontos hátrányból várhatta az utolsó negyedet.

A negyedik negyedet Bognár kosara nyitotta, majd Woolridge is betalált, azonban ezután felpörgött az ellenfél és gyors három pontot szerezett. Bár a Woolridge-Locke duó mindent megtett, hogy látótávolságon belülre hozza a vendégeket, hat perc után már csak kilenc pont volt a Paks előnye, azonban a legfontosabb pillanatokban mindig megvillantak a hazaiak. A Szedeák nem adta fel, másfél perccel a vége előtt Locke nagy triplája után már csak öt pont volt a paksiak előnye. Egy perc volt hátra és hat pontos előnyben volt az Atom amikor Simándi Árpád időt kért. A szegedi kosarasok óriásit küzdöttek, de a harmadik negyedben összeszedett hátrány túl nagynak bizonyult és már nem tudták véghezvinni a lehetetlent. A végén négy pont volt a csapatok között.

Végeredmény: Atomerőmű SE Paks - SZTE - Szedeák 112-108

 

Atomerőmű SE Paks - SZTE-Szedeák 112-108 (35-25, 30-36, 33-23, 14-24)

Alsóházi rájátszás, 6. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Farkas Gábor (Téczely Tamás)

Atomerú SE Paks: Ihring 9/3, Clarance 36/9, Nicholson 20/3, Géringer 3/3, Knowles 14. Csere: Kucsora 15/9, Eilingsfeld 14/3, Kovács Ák. 1, Sövegjártó -, Dorogi -.

SZTE-Szedeák: Woolridge 34, Cohill 12/6, Locke 26/12, Bognár 8, Lake 13. Csere: Mayer 3/3, Mucza 7, Balogh S. -, Zsíros 5/3.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.