Közélet

Egy párttag az LMP Csongrád megyei jelöltei között + FOTÓK

Egy párttag az LMP Csongrád megyei jelöltei között + FOTÓK

2014. január 28., kedd
Egy párttag az LMP Csongrád megyei jelöltei között + FOTÓK
lmp01_gs

Az LMP arra törekedett a jelöltállításkor, hogy ne idegen pártkomisszárokat jelöljenek, hanem olyanokat, akik ismerik a helyi viszonyokat – szögezte le Schiffer András az LMP elnöke a jelöltbemutató fórumon.

„A Csongrád megyei jelöltjeink között több a pártonkívüli mint a parlamenti frakcióban” – jegyezte meg viccesen a Csongrád megyei rendhagyó jelöltbemutató fórumon

Schiffer András

, az LMP elnöke a Millenniumi Klubban tartott fórumon.

Ahogy megírtuk

, a párt a 2014-es országgyűlési választásokon az 1-es körzetben

Szentistványi Istvánt

, míg a 2-esben

Tatár Gábort

indítja, mindketten önkormányzati képviselők, Tatár Gábor a ruzsai testület tagja, míg Szentistványi a szegedié. A 3-as, szentesi körzetben

Gurdon Lajos

pszichológus, míg a Hódmezővásárhelyt és Makót is magában foglalóban

Nagy Bandó András

Karinthy-gyűrűs humorista, előadóművész, író méretteti meg magát.

lmp05_gs

Arra kér felhatalmazást a Lehet Más a Politika, hogy 2014 után ne köthessen állami cég offshore hátterű cégekkel szerződéseket – szögezte le Schiffer András hozzátéve, a jelenlegi kormánytöbbség és a korábbi kormányzó elit ebben nem érdekelt. A párt elnöke úgy látja, azért sem fejlődik Magyarország, mert offshore lovagokon keresztül kimegy a pénz. Új földosztást is szorgalmaznak, ahogy Scihffer fogalmazott, a zöldbárók és narancsos oligarchák uralmának ellen. Leszögezte, ők nem elégszenek meg azzal, hogy a külföldiek nem szerezhetnek, nagybirtokokat. Hazánk függőségét is tovább növelte a kormány azzal a lépéssel, hogy

Orbán Viktor

megkötötte az atom-paktumot Putyinnal. Schiffer rámutatott, a kormány hiába hirdette meg az államadósság csökkentését, ezzel a lépéssel tovább növeli azt. Nagy problémának tartja, hogy míg a rendszerváltás után nem sokkal az európai országok árszínvonalának 80%-át hamar elérte hazánk, míg a bérszínvonal az európai átlag 40%-a körül mozog. „Ebben nem várható változás, amíg összeszerelő üzem Magyarország” – szögezte le.

lmp06_gs

Humor és pszichológia – ezt is kínálja az LMP

Nagy Bandó András úgy fogalmazott, ő támogatja az LMP-t, és nem a párt őt. Egyelőre nem kíván változtatni azon korábbi kijelentésén, hogy nem akar egyetlen pártnak sem a tagja lenni, de megjegyezte, igyekezett minden pártképződményt megismerni az idők folyamán. Hangsúlyozta, minden egyes eddigi mondatát vállalja, és azt méltányolja az LMP-ben, hogy hűséges az elveihez, és a hatalom vagy bármiféle előnyt remélve sem változtat elképzelésein. Schiffer a 3-as körzetben induló Gurdon Lajossal kapcsolatban hangsúlyozta, személyében olyan embert küldhetnek a parlamentbe, aki a családok, a hosszú ideje munkanélküliek problémáival sokszor találkozik. A jelölttől megtudtuk, a politika mindig is érdekelte, de csak elvi szinten foglalkozott vele eddig. Azért vállalta a jelöltséget mert most azt érzi, minden gondolkodó embernek fel kell lépnie és vállalnia kell véleményét, bármi is legyen az. A szentesi kórház súlyponti jellegét meg szeretné őrizni, úgy látja a fejlesztés is szükséges, mert ma már több mint 125 ezer ember tartozik az ellátási körzetbe. Ezen felül támogatást szeretne nyújtani a mezőgazdaságból élő családoknak, a termékek helyi szintű felvásárlását támogatja.

lmp08_gs

Szentistványi a pitbull, Tatár a kistelepülések ismerője

Schiffer kijelentette, az 1-es körzet jelöltje, Szentistványi István egy igazi pitbull. „Aggilitásától rettegnek a szegedi képviselő-testületben, többször akarták felderíteni, kit szolgál, a narancsosokat vagy vörösöket, így az LMP jól jár azzal, ha egy igazi pitbull ül be a parlamentbe személyében” - közölte. A jelölt elmondta, az ezredforduló környékén azt látta, civil területen sokkal többet lehet tenni az emberekért, ennek egyik része volt a Védegylet, aminek a munkájához csatlakozott. Hozzátette, a társadalomkritikai és rendszerkritikai attitűdöket továbbra is szeretné képviselni, s úgy látja, az LMP olyan programot fog kínálni, ami felvállalható, s ami mögé tudnak állni. Schiffer András megegyezte, négy éve egy héttel a választások előtt mutatták be a programjukat, szóval nincsenek elkésve. Úgy emlékszik a pártelnök, hogy a sunyított ebben a kérdésben a Fidesz, nem emlékszik, hogy konkrét programot mutattak volna be. A Csongrád megyei jelöltek közül az egyetlen párttag Tatár Gábor, aki szoftverfejlesztőként dolgozik Szegeden, míg Ruzsán képviselő-testületi tag. A jelölt meggyőződése, hogy a program, amit készítenek, megoldást kínál azoknak, akik változást szeretnének. Leszögezte, a többi formációval ellentétben a tényekről szeretnénk beszélni, neki többek között a vidék, Szeged és a környező települések kapcsolata a legfontosabb. A fórumon Schiffer András elmondta, az interaktív kampányuk mellett házról-házra is fognak járni, illetve kitelepüléseken is megismertetik programjukat a kampány során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.