Szentmihályon nemet mondanak a 76-os busz jelenlegi vonalára (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. szeptember 7., csütörtök · 15 hozzászólás

Lakossági fórumon adtak hangot elégedetlenségüknek a Szentmihály városrészben élők. Véleményük szerint, a szegedi városvezetés átgondolatlan, szakmaiatlan döntésének köszönhetően mindennapi kellemetlenséggel kell szembenézniük. Az eseményre Botka Lászlót is várták. Tovább »

A móravárosiak visszakövetelik a 13-as buszt

2017. szeptember 7., csütörtök · 17 hozzászólás

Komoly indulatok csaptak fel a Nagy Sándor alpolgármesterhez köthető autóbusz-menetrendváltozás miatt egy szerda esti utcafórumon Móravárosban. Az emberek igénye egyértelmű: vissza akarják kapni több évtized elvett buszjáratukat. Tovább »

Cédrus Liget Lakópark: kompromisszumra törekednek a kivitelezők a lakosokkal + FOTÓK

2017. július 5., szerda · 39 hozzászólás

cedrusliget_lakossagi_forum004kf

Érvek és ellenérvek – lakossági fórumot szervezett az Élhető Szegedért Egyesület a Cédrus Liget Lakópark építésével kapcsolatban szerdán. A tervek szerint a modern építészet és a technológia legjavát magába foglaló lakókörnyezetet alakítanak ki a belváros szívében októbertől. Tovább »

Rétvári: Európában és Kínában is elismerik magyar egészségügy teljesítményét

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Simicskó Szegeden: Hihetetlen játszmákat folytat a migránsokkal Soros + FOTÓK

2017. május 16., kedd · 22 hozzászólás

simicsko_istvan_nemzeti_forum19_gs

Európa vagy modernizálja az iszlámot, vagy megszűnik létezni – jelentette ki a nemzeti konzultációval kapcsolatos újszegedi fórumán Simicskó István. A honvédelmi miniszter a Délvidék Házban kifejtette, sordöntő időszakot élünk, így minden magyarnak ki kell állnia az ország mellett. Tovább »

Algyőn tartaná a fiatalokat az önkormányzat

2017. április 6., csütörtök · Hozzászólok

IMG_0065

A cél elérése érdekében szociális bérlakásokat alakítanának ki, s újabb közművesített telkeket adnának el kedvezményes áron. Felmérték a helyi fiatalok igényeit is a szerdai információs fórumon a lakhatási kérdésektől az oktatási tervekig. Tovább »

“Vérkör” futópálya és lesiklópálya is épülne a Vértónál + FOTÓK

2017. február 22., szerda · 93 hozzászólás

verto_terv_04Tarjánra és Odesszára közel kétmilliárd forintot költenek, a Vértóra és környékének rendbetételére pedig valamivel több mint 600 millió forint jut uniós forrásból. A tervezők mertek nagyot álmodni, a lakók elégedettek is a látványtervekkel, ám két nagyon fontos dolgot hiányoltak a rajzokról.
Tovább »

Nem várnák meg a népszavazást – ha nem jutnak dűlőre az algyőiekkel, a görög cég máshol építi fel üzemét

2016. november 17., csütörtök · 16 hozzászólás

vegyi_uzem_forum016kfFórumról fórumra szinte ugyanazok a kérdések merülnek fel az Algyő mellett építkezni kívánó görög vegyi üzemmel kapcsolatban. Hol helyezkedik majd el a gyár, mennyire veszélyes, és miért éri meg a település számára, hogy még egy üzem épüljön a környékükön. Csütörtök este személyesen a projektmenedzserektől kérdezhettek a helyiek, akik viszont kijelentették, ha hamarosan nem tudnak megegyezni, más területet keresnek maguknak az építkezésre, s Algyő így jelentős iparűzési adótól esik el a jövőben.
Tovább »

A Brexit nem izgatta a szegedieket

2016. június 24., péntek · 12 hozzászólás

parbeszed09_gsAz oktatás, innováció, kultúra mentén határozták meg a pénteki, Párbeszéd a polgárokkal fórum témaköreit, a résztvevők viszont elsősorban a közoktatás változásaira, a szabad tankönyvválasztásra és a fiatalok munkaerő-piaci lehetőségeire volt kíváncsi. Kritikus hangvételű kérdésekből sem volt hiány, ezeket elsősorban Navracsics Tibornak, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős tagjának címezték. A Brexit nem igazán izgatta a közönséget.
Tovább »

„Párbeszéd a polgárokkal” Szegeden is – Kérdezzen ön is Navracsics Tibortól!

2016. június 21., kedd · 18 hozzászólás

navracsicstibor_augusztus20_opusztaszer_54_gs

A Szegedi Tudományegyetemre látogat pénteken Navracsics Tibor EU-biztos és Novák Katalin államtitkár a „Párbeszéd a polgárokkal” rendezvénysorozat keretében. A pódiumbeszélgetésen szó lesz az oktatás gazdaságban betöltött szerepéről és arról is, hogy miként is készíthetjük fel a fiatalokat a jövő munkaerőpiaci kihívásaira. Tovább »

Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

2015. január 25., vasárnap · Egy hozzászólás

deka_elso_ules

Demokratikus Kerekasztal (DEKA) elnevezéssel társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők vasárnap Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról. Tovább »

Kothencz János: 105 munkahelyet teremt Szegeden az állami tulajdonú SZEFO Zrt.

2014. szeptember 19., péntek · 14 hozzászólás

kothencz_janos_sajttaj_gs
Százöt főnek kínál munkát Szegeden az állami tulajdonú SZEFO Zrt. – jelentette be Kothencz János polgármesterjelölt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel tartott közös fórum előtti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szegedi fórum az új földtörvényről – fókuszban a vásárlás és a regisztráció + FOTÓK

2014. április 9., szerda · 5 hozzászólás

fold_konferencia06_gs

A zsebszerződések megszüntetése és a föld magyar kézben tartása – az új földtörvény kapcsán ezt hangsúlyozták a megyeházán rendezett szakmai fórumon. A földműveseknek május elsejéig kell regisztrálniuk, míg helyi szinten föld alakulnak, melyeknek vétójoga lesz. Tovább »

Vona Gábor Szegeden: Néppárttá vált a Jobbik (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. március 31., hétfő · 35 hozzászólás

vona_gabor_szegeden01_gsA kampányt a Jobbik nyerte, mert az egyetlen párt volt, amely pozitív üzenetekkel és nem sárdobálással fordult a választókhoz – jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke szegedi fóruma előtti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Bohács Zsolt Tápén: Évi 3 milliárd adósságszolgálattól szabadult meg Szeged

2014. március 28., péntek · 14 hozzászólás

bohacs_zsolt_tape02_gsHa csak Botka Lászlón múlna, akkor nulla forint lenne beállítva a város költségvetésében sportra – közölte Bohács Zsolt Tápén tartott fórumán, ahol a sport mellett a kormányzat elmúlt négyéves munkáját is értékelte.
Tovább »

Kocsis Máté Szegeden: A baloldal a „fájni fog” programját hirdeti + FOTÓK

2014. március 24., hétfő · 50 hozzászólás

kocsis_mate_szegeden05_gsJelzésként üres nejlonszatyorral érkezett Szegedre a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté, aki a Tisza Szállóban tartott fórumon a kormányzat munkáját ismertette. Kiemelte, a munkahelyteremtést, a nyugdíjak reálértéknek növelését szeretnék folytatni a kormánypártok. Tovább »

Bohács Petőfitelepen: A munkahelyteremtés Szeged fellendülésének kulcsa + FOTÓK

2014. március 12., szerda · 23 hozzászólás

bohacs_zsolt_lakossagiforum02_gsNegyedmillióval több ember dolgozik, mint négy éve – Bohács Zsolt országgyűlési képviselőjelölt szerint ez az egy adat is mutatja, hogy jó irányba indult a Fidesz-KDNP kormány. A Petőfitelepi Művelődési Házban tartott fórumán a Szegedtől átvállalt 28 milliárdos adósságról és a város jövőképéről is szó esett. Tovább »

Gyurcsány tollakat és karkötőt árul a kampányköltségek fedezésére + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 5., szerda · 44 hozzászólás

gyurcsany_szegeden0_gsBéremelést és a munkáltatókra háruló terhek csökkentését ígérte Gyurcsány Ferenc szegedi fórumán, mely előtt tüntetők várták. A DK elnöke a párt három milliós adósságának csökkentése érdekében karkötőket, tollakat és a szakácskönyvét is árulta. Tovább »

Czerván: a mezőgazdaság jobban teljesít + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök · 9 hozzászólás

agrar_sajttaj06_gsÖtszáz milliárd forinttal több uniós forrás érkezik az agráriumba a következő hét évben – jelentette ki Czerván György államtitkár a megyeházán tartott gazdálkodói fórumon, melyen a támogatási rendszer új elemeiről és a NAK tevékenységéről is tájékoztatták a résztvevőket.
Tovább »

Bohács Újszentivánon – új alapokra kellett helyezni a gazdaságot + FOTÓK

2014. február 22., szombat · 27 hozzászólás

bohacs_zsolt_ujszentivan05_gsSzükséges volt a gazdasági váltás, mert kiürített kasszát örökölt a kormány 2010-ben – jelentette ki Bohács Zsolt újszentiváni fórumán. A fideszes politikus szoros választási eredményre számít, de bízik abban, hogy újabb négy évre bizalmat szavaznak a Fidesz-KDNP-nek. Tovább »

Egypólusú vitát tartott a szegedi LMP Paksról + FOTÓK

2014. február 13., csütörtök · 18 hozzászólás

lmp_forum07_gsNyilvános fórumra hívta a szegedi LMP a parlamenti pártokat, az atomenergia ügyében többször felszólaló civil szervezeteket, és a Szegedi Tudományegyetemet a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatosan felmerülő problémák megvitatása érdekében. Az invitálásra sem a Fidesz-KDNP, sem a Jobbik nem reagált.
Tovább »

Telt házas kampánynyitót tartott B. Nagy László Dorozsmán + FOTÓK

2014. február 7., péntek · 17 hozzászólás

lakossagi_forum_dorozsma02_gsÚjra kell építeni a vidéket, hiszen a mezőgazdaságot is érintő privatizáció és az élelmiszer-feldolgozóipar leépítésével Csongrád megye lakosságmegtartó képessége is csökkent – fogalmazott B. Nagy László fideszes politikus dorozsmai fórumán. Tovább »

Középpontban a közbiztonság: javult vagy romlott a helyzet?

2014. február 1., szombat · 21 hozzászólás

iskolakezdes10_gsA bűncselekmények számának növekedéséről számoltak be az Összefogás Szegedért Egyesület fórumának vendégei, a friss statisztika szerint ellenben négy év alatt hetvenezres csökkenés tapasztalható. Tovább »

Egy párttag az LMP Csongrád megyei jelöltei között + FOTÓK

2014. január 28., kedd · 21 hozzászólás

lmp01_gsAz LMP arra törekedett a jelöltállításkor, hogy ne idegen pártkomisszárokat jelöljenek, hanem olyanokat, akik ismerik a helyi viszonyokat – szögezte le Schiffer András az LMP elnöke a jelöltbemutató fórumon.
Tovább »

Bátyai és Szabó a porondon: baloldali programbemutatót tartottak Szegeden

2013. december 9., hétfő · 27 hozzászólás

batyai_edina_szabo_sandor01_gsA gazdaság, a kultúra és az oktatás területén az MSZP és az Együtt-PM programját ismertette az Összefogás Szegedért Egyesület irodájában Bátyai Edina és Szabó Sándor. Utóbbi jelölthöz a szociálpolitika áll legközelebb, míg az Együtt-PM jelöltjét az emberek érdeklik a legjobban. Tovább »

Mészáros Tamás: Erőfelmérés zajlik a baloldalon

2013. november 13., szerda · 5 hozzászólás

mszp_sajttaj_kozma_meszaros01_gsLétre kell jönnie egy összefogásnak a baloldalon, jelenleg még az erőpróba zajlik – értékelte a baloldali üzengetéseket Mészáros Tamás. A balliberális publicista a Baloldali Páholy vendégeként közéletről és politikáról beszélgetett Kozma Józseffel.
Tovább »

A rezsicsökkentés tapasztalatairól a megyeházán + FOTÓK

2013. szeptember 20., péntek · 13 hozzászólás

forum21_gsA jövő évi választás kulcskérésének nevezte a rezsicsökkentést Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő a „Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést!” címmel meghirdetett országjáró rendezvény szegedi állomásán.
Tovább »

Básthy Gábor pontosításai a csütörtöki távhőfórum kapcsán

2012. november 16., péntek · 20 hozzászólás

A csütörtök esti távhőfórumon elhangzottakkal kapcsolatban Básthy Gábor a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője az alább, általunk változtatás nélkül közölt levelet juttatta el szerkesztőségünk részére.
Tovább »

Jó adottság, gyenge szegedi teljesítmény geotermia felhasználásban

2012. november 16., péntek · 3 hozzászólás

Szeged geotermikus energiájának felhasználásáról tartottak szakmai fórumot, ahol megtudhattuk, hogy egyharmad áron lehetne üzemeltetni egy ilyen rendszert, mint a jelenlegi távhőszolgáltatást, majd az est végén egy kis balhé is fűszerezte a tanácskozást.
Tovább »

Básthy Gábor kirohant, mint Zrínyi: Ne hívjatok, nem megyek több fórumra

2012. november 15., csütörtök · 9 hozzászólás

Botrányba fulladt a szegedi távhőszolgáltatás jövőjének lehetőségeiről tartott szakmai fórum, mikor néhány hozzászóló felelősségre vonta Básthy Gábort, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezetőjét a távhőt mérő, lakásokba beszerelt új órákkal kapcsolatban. Az ügyvezető elviharzott, kijelentve, hogy ne hívják, mert soha több nem jön lakossági fórumra.
Tovább »

A rendőrkapitány szerint nem történhet több betörés Újszegeden + FOTÓK

2012. október 12., péntek · 9 hozzászólás

A személyi intézkedésnek még nem jött el az ideje, de stratégiai lépéseket már tett a rendőrség az újszegedi betöréshullám kapcsán – jelentette ki Zélity László szegedi rendőrkapitány a Gregor iskolában e témában tartott lakossági fórumon.
Tovább »

Bűnmegelőzési fórumot tartottak Szegeden

2008. december 2., kedd · Hozzászólok

Bűnmegelőzési témában tartott szakmai fórumot kedden a Szegedi Rendőrkapitányság. A fórum megtartásának előzménye, hogy a rendőrkapitányság a közelmúltban sikeresen pályázott az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által 2008/2009-re meghirdetett felhívásra, melynek eredményeként a minisztérium 6.750.000 Ft összeggel támogatja a Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési programjait – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata. Tovább »

Polgármesterek fóruma

2008. június 11., szerda · Hozzászólok

Mások írták: via Ivád blog

A személyes találkozások lehetősége már csak a távolságok miatt is elég behatárolt, ezért úgy gondoltuk, hogy a virtuális világban fogunk eszmét cserélni egymással. Létrehoztuk a www.kozigforum.hu oldalt, ahol minden magyar, demokratikus úton megválasztott és hivatalban lévő polgármester regisztrálhatja magát, és hozzászólhat, véleményt alkothat bármely témában. A fórumon csak a polgármesterek kapnak lehetőséget az aktív részvételre, de bárki látogathatja és olvasgathatja a diskurzusokat.