Cédrus Liget Lakópark: kompromisszumra törekednek a kivitelezők a lakosokkal + FOTÓK

2017. július 5., szerda · 39 hozzászólás

cedrusliget_lakossagi_forum004kf

Érvek és ellenérvek – lakossági fórumot szervezett az Élhető Szegedért Egyesület a Cédrus Liget Lakópark építésével kapcsolatban szerdán. A tervek szerint a modern építészet és a technológia legjavát magába foglaló lakókörnyezetet alakítanak ki a belváros szívében októbertől. Tovább »

Rétvári: Európában és Kínában is elismerik magyar egészségügy teljesítményét

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Simicskó Szegeden: Hihetetlen játszmákat folytat a migránsokkal Soros + FOTÓK

2017. május 16., kedd · 22 hozzászólás

simicsko_istvan_nemzeti_forum19_gs

Európa vagy modernizálja az iszlámot, vagy megszűnik létezni – jelentette ki a nemzeti konzultációval kapcsolatos újszegedi fórumán Simicskó István. A honvédelmi miniszter a Délvidék Házban kifejtette, sordöntő időszakot élünk, így minden magyarnak ki kell állnia az ország mellett. Tovább »

Algyőn tartaná a fiatalokat az önkormányzat

2017. április 6., csütörtök · Hozzászólok

IMG_0065

A cél elérése érdekében szociális bérlakásokat alakítanának ki, s újabb közművesített telkeket adnának el kedvezményes áron. Felmérték a helyi fiatalok igényeit is a szerdai információs fórumon a lakhatási kérdésektől az oktatási tervekig. Tovább »

“Vérkör” futópálya és lesiklópálya is épülne a Vértónál + FOTÓK

2017. február 22., szerda · 93 hozzászólás

verto_terv_04Tarjánra és Odesszára közel kétmilliárd forintot költenek, a Vértóra és környékének rendbetételére pedig valamivel több mint 600 millió forint jut uniós forrásból. A tervezők mertek nagyot álmodni, a lakók elégedettek is a látványtervekkel, ám két nagyon fontos dolgot hiányoltak a rajzokról.
Tovább »

Nem várnák meg a népszavazást – ha nem jutnak dűlőre az algyőiekkel, a görög cég máshol építi fel üzemét

2016. november 17., csütörtök · 16 hozzászólás

vegyi_uzem_forum016kfFórumról fórumra szinte ugyanazok a kérdések merülnek fel az Algyő mellett építkezni kívánó görög vegyi üzemmel kapcsolatban. Hol helyezkedik majd el a gyár, mennyire veszélyes, és miért éri meg a település számára, hogy még egy üzem épüljön a környékükön. Csütörtök este személyesen a projektmenedzserektől kérdezhettek a helyiek, akik viszont kijelentették, ha hamarosan nem tudnak megegyezni, más területet keresnek maguknak az építkezésre, s Algyő így jelentős iparűzési adótól esik el a jövőben.
Tovább »

A Brexit nem izgatta a szegedieket

2016. június 24., péntek · 12 hozzászólás

parbeszed09_gsAz oktatás, innováció, kultúra mentén határozták meg a pénteki, Párbeszéd a polgárokkal fórum témaköreit, a résztvevők viszont elsősorban a közoktatás változásaira, a szabad tankönyvválasztásra és a fiatalok munkaerő-piaci lehetőségeire volt kíváncsi. Kritikus hangvételű kérdésekből sem volt hiány, ezeket elsősorban Navracsics Tibornak, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős tagjának címezték. A Brexit nem igazán izgatta a közönséget.
Tovább »

„Párbeszéd a polgárokkal” Szegeden is – Kérdezzen ön is Navracsics Tibortól!

2016. június 21., kedd · 18 hozzászólás

navracsicstibor_augusztus20_opusztaszer_54_gs

A Szegedi Tudományegyetemre látogat pénteken Navracsics Tibor EU-biztos és Novák Katalin államtitkár a „Párbeszéd a polgárokkal” rendezvénysorozat keretében. A pódiumbeszélgetésen szó lesz az oktatás gazdaságban betöltött szerepéről és arról is, hogy miként is készíthetjük fel a fiatalokat a jövő munkaerőpiaci kihívásaira. Tovább »

Következő oldal »