Macron pártja abszolút többséget szerzett a francia választások második fordulójában az első felmérés szerint

2017. június 18., vasárnap · Hozzászólok

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában – derül ki a Le Monde című francia lap urnazáráskor ismertetett felméréséből. A részvétel rekordalacsony volt, alig 43 százalékos. Tovább »

Megkezdődött a francia választások második fordulója

2017. június 18., vasárnap · Hozzászólok

Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban a nemzetgyűlési választások második fordulója, amelyen a felmérések szerint Emmanuel Macron államfő pártja, az első fordulóban 32,6 százalékos támogatottsággal az élen végzett A Köztársaság lendületben (LREM) és politikai szövetségese, a Francois Bayrou vezette Modem elsöprő többséget szerezhet a parlament alsóházában. A várhatóan rekordalacsony részvétel mellett történő voksolás a francia politikai elit teljes megújulását eredményezheti. Tovább »

Megkezdte a felkészülést a jövő évi országgyűlési választásra az NVI

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

Megkezdte a felkészülést a 2018-as országgyűlési választásra a Nemzeti Választási Iroda (NVI), az internetről érkező támadások kivédésére választásinformatikai biztonsági műveleti központ létrehozásának lehetőségét is vizsgálják. Tovább »

Rekord távolmaradás mellett Emmanuel Macron elnök pártja végzett az élen a francia nemzetgyűlési választásokon

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

Rekordalacsony részvétel mellett Emmanuel Macron elnök pártja, A Köztársaság lendületben (LREM) végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában – ismertette az Ipsos közvélemény-kutató intézet becslésén alapuló exit poll eredményét vasárnap este a France 2 közszolgálati televízió. Tovább »

Nézőpont: az emberek 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek

2017. június 10., szombat · 46 hozzászólás

Orbán Viktor

A teljes felnőtt lakosság 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek eredményeit szombaton közölték az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »