Ismét Angela Merkel a legnépszerűbb német politikus

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

angela_merkel

Két év után ismét Angela Merkel kancellár a legnépszerűbb politikus Németországban egy pénteken ismertetett felmérés alapján, amely azt is kimutatta, hogy a többség szerint nem tekinthető lefutottnak az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag) választás, de a Merkel vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség győzelme a leginkább valószínű. Tovább »

Történelmi vereséget szenvedtek a német szociáldemokraták Észak-Rajna-Vesztfáliában

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

Történelmi vereséget szenvedett a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a legnépesebb német tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában vasárnap rendezett helyi törvényhozási (Landtag-) választáson az urnazárás után közzétett első részeredmények szerint. Tovább »

Gyürk András: a 2018-as választás a baloldal Waterlooja lehet

2017. május 11., csütörtök · 2 hozzászólás

Ha a bevándorlás kérdésében egy ország rossz döntést hoz, az később már nem korrigálható. A 2018-as választásnak ez a történelmi jelentőségű tétje – mondta a Magyar Időknek Gyürk András, a Fidesz kampányfőnöke, aki úgy véli, a liberális média elvesztette türelmét, és úgy döntött, átveszi az ellenzék politikai irányítását. Tovább »

A Fidesz-KDNP jelöltje nyert a debreceni időközi önkormányzati választáson

2017. május 8., hétfő · 19 hozzászólás

A Fidesz-KDNP jelöltje nagyarányú győzelmet aratott a debreceni időközi önkormányzati választáson vasárnap. Debrecen 6-os számú választókerületében azért kellett kiírni a választást, mert a korábbi képviselő, Danku Attila (Fidesz-KDNP) januárban elhunyt. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: Fájó öngól Botka Fizessenek a gazdagok programja

2017. május 8., hétfő · 29 hozzászólás

ifj_lomniczi_zoltan02_gs

Ha Botka László a jelenlegi kampányát folytatja, de közben az órája többe kerül, mint egy átlagember éves fizetése, akkor megkérdőjelezhető a szavahihetősége – véli ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász a portálunknak adott interjújában kijelentette: az MSZP miniszterelnök-jelöltje – többek között a luxusutazásai miatt – nem képes hitelesen képviselni a rászorulókat, sőt, a szocialisták összes plakátját el kellene tüntetnie. Tovább »

A CDU kapta a legtöbb szavazatot a Schleswig-Holstein tartományi választáson

2017. május 7., vasárnap · Hozzászólok

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a németországi Schleswig-Holstein tartományban vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint. Tovább »

Nógrádi György: a jövő heti észak-rajna-vesztfáliai tartományi választás lesz a legfontosabb

2017. május 7., vasárnap · Hozzászólok

Észak-Rajna-Vesztfália Németország legfontosabb tartománya, kérdés, hogy ott a jövő vasárnapi tartományi választáson a Kereszténydemokrata Unió (CDU) le tudja-e váltani a szociáldemokrata vezetést – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Következő oldal »