Gyurcsány Szegeden: „Nem a Teremtőtől kaptuk Botka feltételeit”

2017. szeptember 19., kedd · 6 hozzászólás

„Nem vagyunk sem politikai szajhák, sem a Pál utcai fiúkból Gerébek, sem Júdások” – üzente Gyurcsány Ferenc az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, utalva Botka László azon kijelentésére, hogy elvtelen volt az elmúlt tizenhat év. A DK elnöke kijelentette, bármikor készek a 106 egyéni képviselőjelöltről egyeztetni a demokratikus ellenzék pártjaival, azonban nem hajlandóak föladni önállóságukat. Tovább »

B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

2017. szeptember 19., kedd · 10 hozzászólás

Az Országgyűlés őszi ülésszakának felszólalásaiból, azok hangneméből B. Nagy László szerint világosan látszik, hogy belpolitikai kérdésekben konstruktív együttműködés nem várható a jövő évi választásokig az ellenzékkel. Tovább »

Az MSZP “szembesítő kampányt” indít a fideszes kormányzásról

2017. szeptember 14., csütörtök · 5 hozzászólás

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának hajdúszoboszlói ülésén megállapodás született arról, hogy a párt “szembesítő kampányban tájékoztatja a magyar társadalmat a 2010 óta tartó országromboló fideszes politika következményeiről” – közölte az MSZP csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Molnár Áron: A józan ész döntött Algyőn!

2017. szeptember 14., csütörtök · Egy hozzászólás

Elsöprő győzelmet aratott az időközi választáson Molnár Áron és csapata, mely eredménnyel kapcsolatban a polgármester azt hangsúlyozta, nagyon jó érzés számára, hogy ilyen arányban támogatták az algyőiek, és nem dőltek be az ellene folytatott lejárató kampánynak. Tovább »

Több nyúlhúst kellene fogyasztaniuk a magyaroknak

2017. szeptember 12., kedd · 6 hozzászólás

A szakember szerint a mai városlakó ember elsősorban hobbiállatként tudja elképzelni a nyulat, nem a tányérján felszolgálva, ezért a nyúlhús elenyésző részét teszi ki a hazai húsfogyasztásnak. A magyar kormány az egészséges és viszonylag olcsón előállítható termék népszerűsítésért indított kampányt. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Borítékolható volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kvótaper kimenetele, de határozottan kijelentette, a szétosztási mechanizmus révén egyetlen ember sem fog belépni Magyarország területére. Tovább »

Keresett lehet a hazai alma külföldön

2017. szeptember 6., szerda · 2 hozzászólás

Hazánk a kontinens hetedik legnagyobb almatermelő területeivel rendelkezik, mégis jelentős fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a magyar alma versenyképes legyen Európában. Idén már augusztusban megkezdődött a szüret, amely akár októberig is eltarthat. A betakarítást a gazdák szerint a munkaerőhiány nehezíti. Az itthoni termelőket az uniós átlagnál kevesebb aszály– és fagykárok érték, ezért megnőhet a magyar alma iránt a kereslet külföldön. Tovább »

A gyűlölködés ellen zarándokolnak Szegeden

2017. szeptember 5., kedd · 2 hozzászólás

Kormányhű, jobboldali nyugdíjasok Mária-napi zarándoklatot tartanak szeptember 12-én, 16 órai kezdéssel Szegeden a rókusi templomkertben, illetve a Szűzanya szobránál és a Dóm kertben az ’56-os Pietánál. Céljuk egy erkölcsi minimum megvalósítása és a gyűlöletkampány elleni küzdelem. Tovább »

Elutasították Algyőn a zöldek népszavazási kezdeményezését

2017. augusztus 30., szerda · 2 hozzászólás

Három kérdésben lenne kíváncsi az algyőiek véleményére a Nemzeti Zöld Koalíció, furcsa mód a paksiaktól is ugyanazokat a dolgokat kérdeznék, igaz két további kérdéssel megspékelve. Az is minimum érdekes egybeesés, hogy Pakson is szeptember 10-én lesznek időközi választások. Tovább »

Gulyás Gergely már annak is örül, hogy Szent István tiszteletében más pártok egyetértenek velük

2017. augusztus 23., szerda · Egy hozzászólás

gulyas_gergely05_gs

Nagyinterjút adott SZEGEDma hírportálnak Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, a Parlament Törvényalkotási bizottságának elnöke augusztus 20-án Ópusztaszeren. A politikust nemcsak az első királyunkról alkotott véleményéről kérdeztük, hanem a plakáttörvényről, a kampányról, a magyar családok gyermekvállalásáról és a legális bevándorlásról is faggattuk. Tovább »

A DK megkezdi választási kampányát szeptember elején

2017. augusztus 13., vasárnap · 2 hozzászólás

Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció hivatalosan is megkezdi választási kampányát szeptember 2-án, egy fővárosi nagygyűléssel – jelentette be a párt szóvivője vasárnap. Az eseményen Gyurcsány Ferenc pártelnök szólal fel, a DK kampányfőnöke Molnár Csaba ügyvezető alelnök lesz. Tovább »

Botka: Orbán Viktor és a Fidesz leváltása az életem

2017. július 27., csütörtök · 75 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem tűri a pártjában az árulást és a Fidesszel való kollaborációt, az ellen – szavai szerint – tűzzel-vassal harcolni fog. Botka László a 168 óra című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban arról is beszélt, hogy ősszel programot hirdet, amelynek része, hogy kormányra kerülésük esetén hatszázezer forintos bérig mindenkinek csökkenni fog az adóterhe. Tovább »

B. Nagy László a tusványosi beszédről: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!

2017. július 24., hétfő · 16 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

A V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon a nemzetállami szuverenitása. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak – mondta el portálunknak B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő Orbán Viktor tusványosi beszédét értékelve. Tovább »

Fidesz: kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátot kihelyezni!

2017. június 7., szerda · 11 hozzászólás

Gulyás Gergely

A Fidesz azt javasolja, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Botka: azonnal kampányüzemmódba kell állítani az MSZP-t

2017. május 13., szombat · 61 hozzászólás

Botka László

Azonnal kampányüzemmódba kell állítani az MSZP-t a május 27-ei miniszterelnök-jelöltet állító kongresszus után – írta Botka László Szeged szocialista polgármestere miniszterelnök-jelölti programjában. Az MSZP honlapján olvasható dokumentum szerint nem szerepelhetnek a szocialisták 2018-as országos választás listáján “a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítői”. Aki pedig a választási győzelmet veszélybe sodorja a párthoz méltatlan tevékenységgel, annak tagságát azonnali hatállyal felfüggesztik. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: Fájó öngól Botka Fizessenek a gazdagok programja

2017. május 8., hétfő · 29 hozzászólás

ifj_lomniczi_zoltan02_gs

Ha Botka László a jelenlegi kampányát folytatja, de közben az órája többe kerül, mint egy átlagember éves fizetése, akkor megkérdőjelezhető a szavahihetősége – véli ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász a portálunknak adott interjújában kijelentette: az MSZP miniszterelnök-jelöltje – többek között a luxusutazásai miatt – nem képes hitelesen képviselni a rászorulókat, sőt, a szocialisták összes plakátját el kellene tüntetnie. Tovább »

Botka: járjon adókedvezmény a bérkülönbséget csökkentő cégeknek

2017. április 29., szombat · 21 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

Az MSZP kormányra kerülése esetén adókedvezményt biztosítana azoknak a nagyobb cégeknek, amelyeknél a menedzsment keresete nem haladja meg a dolgozói átlagkereset hétszeresét – jelentette be Botka László, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten. Tovább »

Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért; a figyelemfelhívó országos vetélkedősorozat megrendezését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezte, fővédnöke Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Molnár nem szavaz, Pongrácz részt vesz a voksoláson – Tovább folyik a vita az algyői népszavazásról

2017. február 22., szerda · 19 hozzászólás

vegyiuzem_tabla002kf

Felelőtlenül hajszolták bele egy népszavazásba az algyőieket egy olyan témában, amire nincs is ráhatásuk – nyilatkozta portálunknak Molnár Áron polgármester. A fideszes Pongrácz Tamás pedig úgy értékelt, legalább a görög tartotta a szavát, hogy elmegy a településről, ha kiírják a referendumot. Tovább »

Kósa: jól áll a Fidesz-KDNP a választási felkészüléssel

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

Kósa Lajos

Jól áll a Fidesz-KDNP a felkészüléssel a jövő évi választásokra, a kampánystáb és a választókerületi elnökök már megvannak, és majdnem mindenhol eldőlt az is, kik indulnak az egyéni körzetekben – mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

A rugós ördögtől a magánérdekekig – A vegyi üzemet támogatókat bírálta az algyői Fidesz (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 17 hozzászólás

algyoi_fidesz_sajttaj002kf

Vitatatja az algyői Fidesz-frakció, hogy a görög vegyi üzem betelepülése mellett röpiratokon érvelő félszáz helyi érdekeltségű cég tudja egyáltalán, hogy mihez adta a nevét. Pongrácz Tamás frakcióvezető sajtótájékoztatóján kijelentette: nonszensz, hogy beleszólnak az ipari park vállalkozói a település belügyének számító népszavazásba. Tovább »

Kampány indul az öngondoskodás erősítéséért

2017. január 18., szerda · Hozzászólok

Az öngondoskodás erősítése érdekében közös kampányt indít az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) – mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Szegediként San Diegóban: Az emberek szeretik Trumpot

2016. november 12., szombat · 7 hozzászólás

Donald_Trump_by_Gage_Skidmore_6

Egy, a nyugati parton élő volt szegedit kérdeztünk az amerikai elnökválasztásról. Herceg Petra először viccnek tartotta Trump indulását, de a republikánus jelölt programja és múltja meggyőzte őt. Szerinte üzletemberként megszerzett tapasztalatait Amerika érdekében hasznosíthatja, s bízik abban, hogy a választási kampány után véleménykülönbségtől függetlenül mindenki az Egyesült Államok sikeréért fog küzdeni. Tovább »

Stumpf András: 10 évvel ezelőtt még kimondhatta volna az ÉS-es gárda, hogy Őszöd nem elfogadható egy demokráciában

2016. október 17., hétfő · 12 hozzászólás

StumpfCV

A Mandiner újságírója nemmel szavazott a kvótareferendumon, de nem nagy örömmel tette. A kormány helyzetértékelésével egyetért, a kampánnyal nem. Úgy látja, egyértelműen kimutatható a Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak eredménye, de a protest szavazatokból nem lesz valódi voks 2018-ban. A demokrácia miatt viszont szerinte csak az aggódhat hitelesen ma, aki 2006-ban Gyurcsány ellen is tüntetett. Tovább »

Giró-Szász Szegeden: Brüsszel ragaszkodik a kvótához, az ellenzéknek felül kellene emelkednie a pártpolitikán

2016. szeptember 19., hétfő · 19 hozzászólás

giro_szasz_andras_szegeden08_gs

Akárcsak a 2004. december 5-i népszavazás, az október 2-ai kvótareferendum is nemzeti ügy Giró-Szász András szerint. A miniszterelnöki főtanácsadó szegedi fórumán kijelentette, ebben a kérdésben a pártpolitikán felülemelkedve az ellenzéknek is a „józan paraszti ész” alapján kellene gondolkodnia, kiváltképp annak fényében, hogy kiderült, Brüsszel ragaszkodik a kötelező betelepítési kvótához. Tovább »

Megkezdődött a francia jobboldalon az elnökjelölt-választási kampány

2016. augusztus 28., vasárnap · Hozzászólok

Három hónappal a 2017-es francia elnökválasztást megelőző jobboldali előválasztás előtt a hétvégén megkezdték kampányukat a legfőbb jelöltek. A legnagyobb harc a két nagy esélyes, Nicolas Sarkozy volt államfő (2007-2012) és volt külügyminisztere, Alain Juppé között várható. Tovább »

Illegális bevándorlás – Lázár: kampányt indít a tranzitországokban a kormány (FRISSÍTVE)

2015. augusztus 13., csütörtök · 3 hozzászólás

Orbán Viktor; Lázár János

A kormány jövő héten dönt arról, hogy kampányt indít a migrációs tranzitországokban annak érdekében, hogy megtörje a szervezett, Magyarországról Nyugatra vezető embercsempész-útvonalat – jelentette be Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Lázár János közölte azt is, hogy Magyarország kevesli a bevándorlási helyzet kezelésére Brüsszeltől kapott összeget és ezt szóvá is teszi az uniónál. Tovább »

A veteránokat becsmérlő kijelentéseivel okozott újabb botrányt Donald Trump

2015. július 19., vasárnap · Hozzászólok

Vetélytársai a veteránokra nézve sértőnek és emiatt az elnöki posztra alkalmatlannak nevezték Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránst vasárnap, miután a milliárdos üzletember kétségbe vonta az őt bíráló, a vietnami háborúban hadifogságba esett John McCain szenátor hősiességét. Tovább »

Rólad szól! Szegeden is – konzultáció a fiataloknak a fiatalokért + FOTÓK

2015. április 10., péntek · 3 hozzászólás

uj_nemzedek_rogram23_gs

„Meg kell hallania a kormányzatnak a fiatalok szavát, és éreztetnünk kell velük, kíváncsiak vagyunk az ő véleményükre, hiszen az ő országukat építjük” – fogalmazott Novák Katalin államtitkár a Rólad szól! kampány szegedi állomásán. Tovább »

Novák Katalin: már nyolcezer regisztrált szervezetnél végezhető közérdekű önkéntes tevékenység

2014. december 5., péntek · Hozzászólok

Nyolcezer közérdekű önkéntes tevékenységet végző, önkénteseket fogadó szervezet regisztrált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által vezetett hatósági nyilvántartásba, amelynek adatai a civil információs portálon találhatók meg – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az MTI-nek. Tovább »

A nők elleni erőszak megszüntetéséért kampányoltak a Reök-palota előtt + FOTÓK

2014. november 25., kedd · 3 hozzászólás

nemzetkozi_nap04_gs

Kevesen tudják, hogy a mellrák elleni harc rózsaszín szalagja mellett a nők elleni erőszak megszüntetéséért is minden évben hadjáratot folytatnak egy hasonlóan figyelemfelkeltő eszközzel.
Tovább »

Varga Róbert a részönkormányzat megerősítését szorgalmazza Petőfitelepen + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök · 2 hozzászólás

varga_kohari_lakforum02_gs

Az utak és járdák rossz állapota mellett arról is szó esett Varga Róbert és Kohári Nándor utcafórumán a Lidicei téren, hogy Petőfitelep fejlődését a részönkormányzat megerősítése szolgálná. Tovább »

Orbán Viktor: Vegyük le végre a féket Szegedről, hadd repüljön!

2014. október 7., kedd · 84 hozzászólás

orban_viktor01_gs

Szeged a lefojtott energiák városa, ahol a helyi Fidesz nem volt képes megszólítani a lakótelepeken élőket – nyilatkozta a Telin TV-nek Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke úgy értékelte, Kothencz János személyében megfelelő polgármesterjelöltje van a városnak, aki képes megújítani a szegedi jobboldalt is. Tovább »

Kothencz: A kecskéstelepi sorompó ügye messze nem pártpolitikai kérdés! + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · 29 hozzászólás

nogradi_lakforum08_gs

Szeged akár olyan is lehetne, amilyennek szeretnénk – fogalmazott Kothencz János Kecskéstelepen tartott fórumán, ahol az egyik központi kérdés a vasúti átjáró és a balesetveszélyes kerékpárút volt. Tovább »

Kothencz: A fiatalok Szeged jövőjének letéteményesei! + FOTÓK

2014. szeptember 25., csütörtök · 17 hozzászólás

DSC_2986

Nemzetpolitikai jelentőségű, hogy milyen módon támogatjuk a fiatalság helyben maradását, családalapítását – jelentette ki Kothencz János, aki ifjúságpolitikai koncepcióját ismertette. Ennek egyik fontos eleme a fészekrakó program, s mint ahogy a polgármesterjelölt kifejtette, ha azt akarjuk, hogy Szegednek jövője legyen, váltanunk kell. Tovább »

Kothencz: Szegeden ezer embert érint a szociális életpályamodell bevezetése + FOTÓK

2014. szeptember 24., szerda · 23 hozzászólás

czibere_kothencz03_gs

Októberben kerülhet a kormány elé a szociális életpályamodell és januártól léphet életbe – jelentette ki Czibere Károly államtitkár Kothencz János polgármesterjelölttel tartott sajtótájékoztatóján. Szegeden ez több mint ezer szakembert fog érinteni. Tovább »

Kothencz János: Otthont és megbecsülést a civileknek Szegeden! + FOTÓK

2014. szeptember 23., kedd · 20 hozzászólás

soltesz_miklos_szegeden40_gs

Civil Tanácsot hoz létre, civil referenst alkalmaz az önkormányzatnál és évi 200 millió forintos keretet biztosít a civil szférának megválasztása esetén Kothencz János, aki Soltész Miklós államtitkárral közösen mutatta be a város civil stratégiájának tervezetét. Tovább »

Kothencz János: 105 munkahelyet teremt Szegeden az állami tulajdonú SZEFO Zrt.

2014. szeptember 19., péntek · 14 hozzászólás

kothencz_janos_sajttaj_gs
Százöt főnek kínál munkát Szegeden az állami tulajdonú SZEFO Zrt. – jelentette be Kothencz János polgármesterjelölt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel tartott közös fórum előtti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kothencz: Nem lehetőség, hanem kötelesség a vállalkozások felkarolása! + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök · 3 hozzászólás

vallalkozok_talalkozoja10_gs

„Nem lehetőség, hanem kötelesség együttműködni a helyi gazdasági szereplőkkel” – közölte Kothencz János polgármesterjelölt egy belvárosi vállalkozói fórumon, ahol a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta. Tovább »

Kommunikációs csata a szegedi lakótelepen – Kothencz már a parlamentben lobbizik + FOTÓK

2014. szeptember 17., szerda · 57 hozzászólás

mszp_fidesz04_gs

A szegedi MSZP szerint a kormánypártok gátolják a panelprogram folytatását, a Fidesz-KDNP viszont úgy értékeli, hogy a lakótelepen élők ellen kampányolnak a szocialisták. Tovább »

Következő oldal »