Szeged

Dübörgött a majális Kiskundorozsmán (Képek+videó)

Dübörgött a majális Kiskundorozsmán (Képek+videó)

Egész napos programok várták a kicsiket és nagyokat.

Márton Andrea
2024. május 2., csütörtök
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Dübörgött a majális Kiskundorozsmán (Képek+videó)

Kár tagadni: beköszöntött a jó idő. A munka ünnepén kellemes időjárás és jó programok várták a dorozsmai majálisra kilátogatókat.

Fotó: Gémes Sándor. 

 

A majális napjához elhagyhatatlanul hozzátartozik a reggeli zenés ébresztés. Nem volt ez másként idén sem, decibelek hirdették a hívogatót a kiskundorozsmai Művelődési ház udvarában, ahol délelőtt 10 órától kezdődtek a programok a színpadon. De a színpadtól távol sem lehetett unatkozni. Több száz ember részére elegendő pörkölt és egyéb étel rotyogott számos üstben. Természetesen idén is lehetett nevezni pörköltfőző versenyre.

A privát üstökben és a pörköltfőző versenyre egyaránt sok szakács mesterműve rotyogott, ám szerencsére nem maradtak éhen azok sem, akik nem szeretik a pörköltet: sültek, palacsinta és gofri is kapható volt, desszertre pedig fagylaltot, vatta- és gumicukrot és más nyalánkságokat is lehetett enni.

A délután a díjátadókkal folytatódott. Hagyomány, hogy minden évben a dorozsmai civil szervezetek jelölik azokat a személyeket vagy szervezeteket, akik vagy amelyek komoly munkával vagy számottevő anyagiakkal segítették Dorozsma kulturális fejlődését.

Fotó: Gémes Sándor.

Örömmel tölt el, hogy a mai napon is élettel töltöttük meg a Művelődési ház udvarát, hiszen rengetegen eljöttek

.- nyilatkozta Ruzsa Roland, a helyi önkormányzati képviselő.

A KDNP képviselő lapunknak azt is elárulta, hogy két év kihagyás után június elsején újra megrendezésre kerül a dorozsmai utcabál.

Az idei majálison a programok sokszínűségének köszönhetően mindenki jól érezhette magát. A dorozsmai majális tartalmas kikapcsolódást nyújtott a munka ünnepén. Rég nem látott ismerősök találkoztak itt, hogy egy pohár hűsítő ital mellett kellemes beszélgetésben legyen részük. Ebben is megmutatkozott a rendezvény embereket összekovácsoló értéke.

A rendezvényről készült képeket az alábbiakban tekintheti meg:


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.