Átalakításra szorul Szeged közlekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · 6 hozzászólás

Várhatóan egyre kevesebben választják a tömegközlekedést, de több lesz az autó Szeged útjain, míg a kerékpáros- és gyalogosközlekedés aránya stagnálni fog – ez derült ki a fenntartható mobilitási tervből, amit a városüzemeltetési bizottság ülésén ismertettek. Tovább »

Botka megfogadta Szentistványi néhány tanácsát

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

szentistvanyi_sajttaj003kf

Úgy látja a független képviselő, hogy – összefüggésben az országos kampánnyal – a szegedi városvezetés több előremutató lépést tett a szociális bérlakások ügyében. Teljes mértékben azonban nem elégedett, sőt, jelenlegi formájában még mindig elfogadhatatlannak tartja az önkormányzat szociális politikájának ezen részét. Tovább »

Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

2017. június 22., csütörtök · 9 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag05_gs

Módosítják az építésügyi szabályzatot, hogy a volt ruhagyár területén lehessen irodaházat építeni – többek között ez derült ki a közgyűlés előtt egy nappal a városüzemeltetési bizottság ülésén. A komoly városrendezési, környezetvédelmi kérdéseket viszont egy humoros momentum is feldobta. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

Nem lesz sípálya a vértói dombon

2017. április 27., csütörtök · 14 hozzászólás

apro-juhasz_verto011kf

A városüzemeltetési bizottság ülésén szó esett épületek védettségéről, a környezetvédelemről, egy pártiroda költözéséről és a közel félmilliárd forintos plusz költséggel befejezett ivóvízminőség-javító projektről. Tovább »

Vajon mennyire is zöldek Szeged zöld projektjei?

2017. április 11., kedd · 10 hozzászólás

retek_utca05_gs

Meglátszik, hogy más tervezői csapat készítette elő Odessza és Tarján zöld város projektjét – mondta Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén. Szerinte míg utóbbi területen ügyeltek például a cserjeszint megóvására az uniós pénzből megvalósuló fejlesztés kapcsán, addig az újszegedi részen ez nem olvasható ki a tervekből. Tovább »

Az igazságtétel csak a szavak szintjén fontos Botka Lászlónak – A szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. április 1., szombat · 21 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az országos kampánykörútján az igazságtételt és a szegények megsegítését hangoztató Botka Lászlót bírálta a közgyűlési ellenzék, mondván ezen gondolatok és szavak mindössze az MSZP kampányszlogenjei, Szegeden ugyanis nincs látszatja. Az ellenzéket a balhés közgyűlés értékelésére kértük, illetve a DK-s Binszki Józsefet leszavazott indítványa kapcsán kérdeztük. Tovább »

Mostantól be kell számolni az IKV-nak arról, hogyan áll az értékes városi ingatlanok eladása

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

A városüzemeltetési bizottság ülésén az ingatlan bérbeadás mellett az eladás, s ez utóbbinak az ellenőrzése is szóba került. Felújítják végre a Vedres utca mellett a Fűrész utcát is, ez utóbbira hosszú ideje várt a helyi lakosság. Szentistványi István kérdései nem maradtak el most sem, de meglepően pozitívan fogadták Rácz Tibor javaslatát, amelyet meg is szavaztak. Tovább »

Búvópatak Szókratésztól Bibóig – Szentistványi egyelőre kivár, és függetlenként politizál

2017. március 9., csütörtök · 11 hozzászólás

szentistvanyi_kozgyules_varosi28_gs

A valódi harmadik pólus mutathatja meg, hogy rohad a rendszer, csakis ennek lehet legitimitása és létjogosultsága – véli az LMP-ből szabálytalanul kizárt szegedi városatya, aki jogerősen ugyan újra a párt tagja, de egyelőre kivár, hogy milyen irányba indulnak el a belső folyamatok. Tovább »

Útakadályként tekintenek a Tisza Lajos körúti fákra?

2017. március 8., szerda · 7 hozzászólás

tisza_lajos_fak001kfKözműcsere és közlekedésbiztonsági okok miatt vágják ki a fél évszázados fákat, melyek az önkormányzat szerint nem is lehetnének a Tisza Lajos körúton. Szentistványi István szerint az uniós zöldfelület-növelési projekt valójában csökkentés, a sebtében elfogadott fakivágás pedig óriási felelőtlenség a jövőre nézve. Az önkormányzat több fát és zöldterületet ígér, hiszen még a Honvéd téri taxiállomást is parkosítani fogják.
Tovább »

A kilakoltatások ellen Szegeden az AKUT: Az IKV-s bérleményben élők se kerülhessenek utcára!

2017. március 1., szerda · 15 hozzászólás

kilakoltatas_17-03-01_gs

„A szegénység nem bűn!”, „Soha többé kilakoltatást!”, „Lakhatást, ne zaklatást” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel érkeztek a városházához az AKUT Egyesület szimpatizánsai, akik a kilakoltatási moratórium március elsejei lejártával arra hívták fel a figyelmet, hogy a bérlakásban élőket is fenyegeti, hogy fedél nélkülivé válnak. Mint mondják, a lakásrendelet módosításával méltányosságot gyakorolhatna a városvezetés, s erre konkrét javaslatot is tesznek. Tovább »

“Lehet Ész Nélkül Politizálni” – Botka átnevezte volna az LMP-t, most udvarol neki

2017. február 14., kedd · 34 hozzászólás

varosi_kozgyules034kf

Az LMP-vel kezdi meg az ellenzéki összefogásról szóló tárgyalásokat az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka Lászlóra kínos percek várnak, ha az ökopárt átvizsgálja, mit hozott a csomagjában, hiszen 2010 óta Szegeden ott aprította és ekézte az LMP-t és annak politikusait, ahol csak érte. A közgyűlési jegyzőkönyvek és tudósításaink alapján bevilágítunk a Botka-batyuba, hiszen Bálint napján nem árt tudni, hogy a piros szívecskék mögött valójában mi bújik meg. Tovább »

Szalámitaktika és demokráciadeficit – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. február 11., szombat · 15 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az MSZP és a DK szegedi harcát érdeklődve figyeli a közgyűlési ellenzék, többen Botka László hatalmi logikájának megbicsaklásáról beszélnek. Az értékelésekből az is kiderült, hogy nem nézik jó szemmel, hogy saját maguknak és a cégvezetőknek fizetésemelést szavaztak meg, miközben a baloldalon arról szónokoltak, hogy milyen sok szociálisan rászoruló él Szeged városában. Tovább »

Gyalázatosan kevés pénzt szán Szeged szociális ellátásra?

2017. február 9., csütörtök · 2 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag06_gs

Míg a független Szentistványi István kevesellte a szociális kiadásokra szánt összeget, addig a baloldali bizottsági tagok azt kérték rajta számon, hogy miért nem nyújtott be módosító indítványt Szeged idei költségvetéséhez. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

SZMSZ-sértés balról, kivonulás jobbról – a balhés évzáró közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

varosi_kozgyules001kf

Nem okozott meglepetést a 2016-os esztendő utolsó közgyűlése az ellenzéki képviselőknek, portálunknak arról nyilatkoztak többek között, már megszokták, hogy a városvezetés a saját szabályait is áthágja, ha az szolgálja a céljait, mint ahogy az sem újdonság, hogy egy ellenzéki képviselőnek még csak jó ötlete sem lehet, csakis a baloldalnak. Tovább »

Szentistványi: Debrecen rászorulói nyolcszor akkora összeget kaphatnak az önkormányzattól, mint a szegediek!

2016. december 15., csütörtök · 13 hozzászólás

A független képviselő már a változtatások irányába mutató kis lépéseknek is örülne. Szerinte csupán blöff az, hogy a városvezetés törődik a rászorulókkal, a tények mást mutatnak. Szegeden minden baba után ad 25 ezer forintot az önkormányzat, miközben Makón 100 ezret, Csongrádon 40 ezret kapnak a szülők, ráadásul az utóbbi városban ügyelnek arra, hogy tényleg csak azok vehessék ezt igénybe, akiknek erre szükségük van. Tovább »

Elektromos luxus BMW-vel járó, kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, reszkessetek!

2016. december 15., csütörtök · 7 hozzászólás

demasz_sajttaj009kf

A városüzemeltetési bizottságon a legnagyobb vitát Tóth Péter két képviselői kezdeményezése váltotta ki. Az egyikkel azt szeretné elérni, hogy a zöld rendszámos autók ingyen parkolhassanak, a másikkal pedig a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet büntetési tételeit mérsékelné. Eláruljuk, egyiket sem támogatta a bizottság többsége. Cserébe viszont szóba került, hogy 15 év múlva az alpolgármesternek lehet nemcsak önvezető autója lesz, hanem önvezető autó látja el az alpolgármesteri teendőket. Tovább »

Közmeghallgatás: A fedett uszodától az elúszott 13-as buszon át a tápéi kompig

2016. november 24., csütörtök · 15 hozzászólás

kozmeghallgatas008kf

Nincs mód arra, hogy újraindítsák a 13-as buszt – jelentette ki határozottan Nagy Sándor alpolgármester a csütörtöki közmeghallgatáson, ahol a fedett uszodáról, a Szegeden megvalósítani tervezett uniós fejlesztésekről és a parkolórendszer átalakításáról is szó esett, valamint az is kiderült, hogy az alpolgármester szerint az államnak kellene üzemeltetnie a tápéi kompot. Tovább »

Parkolóépítés a város zöldítésének jegyében? – visszásságok a Stefánia megújításában

2016. november 24., csütörtök · 8 hozzászólás

muzeum_hatulja001kf

Elfogadhatatlannak tartja Szentistványi István, hogy a zöld város projekt kapcsán a tervezők eszközként tekintenek a növényzetre és szemrebbenés nélkül kivágnának fákat, méghozzá helyi védelem alatt álló zöldterületről a múzeum mögött. A városüzemeltetési bizottság ülésén a fejlesztési javaslatot végül egy tartózkodás és egy nem szavazat mellett a többség támogatta. Tovább »

A fűben gördeszkázástól a rosszindulaton át a szociális érzéketlenségig – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. november 12., szombat · 7 hozzászólás

parkszabadsag01_gs

Törvényességi észrevételek mögé bújtatja szociális érzéketlenségét a városvezetés és életszerűtlen szabályozással keserítik meg a szegediek életét – mondják az ellenzéki képviselők, akiket szokás szerint értékelésre kértünk fel. Tovább »

A szobrok megmászásától a 2 milliós irodabérletig – a közgyűlésre hangolt a városüzemeltetési bizottság

2016. november 10., csütörtök · 5 hozzászólás

varosuzemeltetesi06_gs

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet egyes passzusait tartotta túl szigorúnak Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén, indokolatlannak tartja, hogy 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújthatnák azokat, akik például labdáznak egy parkban, és 200 ezret is fizethetne, aki felmászik egy szoborra. Tovább »

Szentistványi szerint Botkának csak a szavai baloldaliak, a tettei nem

2016. november 10., csütörtök · 4 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

A független képviselő az utóbbi 10 napból hozta három példáját, amelyek nem egy szociálisan érzékeny városvezetés képét mutatják. Módosító indítványokat nyújtott be, hogy a problémák egy részét orvosolhassák. Tovább »

Módosították az szmsz-t, jogköröket vontak el a pénzügyi bizottságtól

2016. november 2., szerda · 5 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Több ponton módosították a pénzügyi bizottság szervezeti és működési szabályzatát, ami Szentistványi István szerint tovább csorbítja a grémium hatáskörét, illetve nem rendelkezik megfelelően az ülésre meghívandók köréről sem. A testület alelnöke szerint azonban csak a közgyűlés által elfogadott szmsz-hez igazították a bizottsági szabályzatot. Tovább »

A baloldali egység megkopásától a családi ezüst kiárusításáig – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. szeptember 24., szombat · Egy hozzászólás

varosi_kozgyules21_gs

Az ellenzék szerint korántsem olyan szép és csillogó minden fejlesztés, mint ahogy a baloldali városvezetés beállítja, legyen szó a DK-s Binkszi által jelen formájában elfogadhatatlan Liget-projektről vagy épp az okos város programról. A hagyományokhoz híven ellenzéki képviselőket kértünk fel értékelésre. Tovább »

Szentistványi szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba az ivóvíztisztító projekt ügyében + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök · 4 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Elsősorban az ivóvízprojekt és a zöld felületi mutatók kérdése került az érdeklődés középpontjába a Városüzemeltetési Bizottság ülésén. Az önkormányzat szerint nem lehetséges az, hogy a mostani előírásokat követve növeljék a zöld területeket, mert túl magas elvárásokat fogalmaz meg a szabályzat. Tovább »

A partra vetett haltól a Roosevelt téri játszótérig – lakossági fórum a Stefánia újjászületéséről

2016. szeptember 16., péntek · 31 hozzászólás

stefania_forum01_gs

A Belvedere-palotától egészen a Roosevelt térig megújulnak a közterületek a „zöld város” koncepció keretében, amit a szegediek is véleményezhetnek. A Stefánián újragondolták a parkot és a játszóteret, a Móra-parknál új szökőkút lesz, a híd alatt modern vendéglátóegység, míg a Roosevelt térre akadálymentes játszóeszközt is telepítenek. Tovább »

Sirok Mihály: Ébresztő, Szeged!

2016. augusztus 26., péntek · 35 hozzászólás

Kellenének még Szabó Bálintok. Sokan. Nem kell félni, úgy látszik, recseg-ropog minden a szegedi városvezetés körül – írja portálunknak küldött véleménylevelében szegedi olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

Veled vagy nélküled? A többség kritikus, de maradna az EU-ban – szegedi politikusok a „huxitról” + SZAVAZÁS

2016. július 6., szerda · 6 hozzászólás

europai_unio_zaszlo

A szegedi önkormányzat képviselőit faggattuk az Európai Unióhoz fűződő viszonyukról, a kilépésről alkotott álláspontjukról. Van, aki unión kívül látná hazánkat, más viszont már az Európai Egyesült Államokat várja. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, a DK, az Együtt önkormányzati képviselője és a független Szentistványi István városatya is válaszolt a SZEGEDma kérdéseire. Tovább »

Elkótyavetyélt vagyon, háromperces szakaszon öt perc késés – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. június 25., szombat · 6 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

Hatalmas vívmány a kiskertes övezetek beépíthetőségi arányának növelése, a tömegközlekedés átalakítása, a városi lakáspolitika és ingatlangazdálkodás viszont totális kudarc – állítják a pénteki közgyűlésről nyilatkozó ellenzéki képviselők. Tovább »

A zöldfelületi mutatók csökkentésével növelné a zöldterületek arányát a szegedi önkormányzat

2016. június 23., csütörtök · 2 hozzászólás

retek_utca05_gs

A bizottsági többség szerint ugyanis csak így tudják “kizöldíteni” Tarjánt és Odesszát. A tervek szerint – ha a technikai feltételek adottak lesznek, egy-, vagy háromnapos jegyek helyett 24 és 72 órásak lesznek. Módosítják a lakásrendeletet, habár az ellenzéki kritikák szerint ennél többet kellene tenni a rászorulókért. Tovább »

Légy pottyant Botka és Schiffer levesébe – megsemmisítette a bíróság Szentistványi István kizárását

2016. június 23., csütörtök · 22 hozzászólás

lmp_sajtta06_gs

Amint jogerőre emelkedik a döntés, visszakaphatja LMP-s párttagságát a szegedi városatya – no de mi lesz akkor Botka László úgynevezett „érveivel” és a pénzügyi bizottsággal? Tovább »

Aki elszakította a város sírba eresztő kötelét – Tanács Eszter nem adja fel a reményt

2016. június 13., hétfő · 31 hozzászólás

tanacs_eszter01_gs

A jelenlegi városvezetés cinizmusa valószínűsíti, hogy még nagyobb botrányok fognak következni Szegeden, de bárki hiszi is az ellenkezőjét: egy idő után nem lehet az embereken büntetlenül keresztülgázolni – üzeni Tanács Eszter, akit Botka László polgármester nemrég “kilőtt” a pénzügyi bizottságból. Az egykori LMP-s politikussal többek között Szeged ötlettelenségéről és vagyonfeléléséről, a Botka-diktatúra és az Orbán-kétharmad hatalomgyakorlási technikájáról, a schifferi és a Schiffer utáni LMP-ről, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt esélyeiről és saját jövőbeni szerepvállalásáról beszélgettünk; tabuk nélkül. Tovább »

Vádirat Rácz Attila ellen a birtokvédelem – mondják a Cserepes sori kereskedők

2016. június 1., szerda · 45 hozzászólás

cserko_szabo_balint_sajttaj02_gs

Akár ötszázezer forintra is büntethetik a Cserepes sori Piac Kft.-t, amennyiben ismételten birtoksértést követ el – mondta ki határozatában a 37 birtokvédelmi eljárást lefolytató makói jegyző, melyből 30 esetben helyt adott a kereskedők kérelmének. Közben lejárt a bérlőknek adott ultimátum, a piac vezetője állítja, 25-en nem kötöttek eddig új szerződést, miközben múlt pénteken 30-an a Szegedi Járásbíróságon támogatják meg felmondásukat. A kereskedők fenyegetve érzik magukat – mondták portálunknak. Tovább »

Hatalmi arrogancia, kicsinyes bosszú és az önkritika hiánya – a szegedi közgyűlés ellenzéki olvasata

2016. május 28., szombat · 10 hozzászólás

kozgyules_varosi27_gs

A pénteki közgyűlésen üzent az ellenzéknek Botka László szocialista városvezető: aki kritizálja, nem menekülhet bosszújától, szankciókra számíthat – többek között ezt szűrte le a közgyűlési ellenzék, melynek tagjait ezúttal is értékelésre kértük fel. Tovább »

A díjhátralékosok nem használhatják a hulladékudvarokat

2016. május 26., csütörtök · Egy hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz06_gs

A hulladékszállítással kapcsolatos helyi szabályozás nincs összhangban a központi jogszabályokkal, ezért szükséges azt módosítani – hangzott el a városüzemeltetési bizottság ülésén, amelyen kiderült, a Közbeszerzési Hatóság hivatalból eljárást indított a „Szeged-Algyő” ivóvízminőség-javító program kapcsán. Tovább »

Pitiáner bosszúval vádolják Botkát

2016. május 25., szerda · 12 hozzászólás

sajttaj01_gs

Antidemokratikusnak, szimplán pitiáner politikai bosszúnak titulálták a szegedi ellenzéki képviselők, hogy Botka László elmozdítaná helyéről Tanács Eszter külsős bizottsági tagot. Mint közös sajtótájékoztatójukon kijelentették, a hatalmi arrogancia iskolapéldája, amit a szocialista városvezető álindokok mögé bújtatva megpróbál keresztülvinni a közgyűlésen. Tovább »

A három megállóhelynév-javaslatból csak a Ságvári-gimi kapott zöld utat

2016. április 28., csütörtök · 13 hozzászólás

sagvari_tuntetes08kf

Nagyobb részt politikai törésvonalak mentén döntöttek egy-egy javaslat mellett, vagy ellen, így a Fidesz által benyújtott elnevezéseket elvetette a többség, Nagy Sándorét pedig az ellenzék nem támogatta. Tovább »

Leszavazta az MSZP-s többség a Cserepes sori piac ügyét

2016. április 27., szerda · 7 hozzászólás

penz_biz_ules06_gs

Másodízben is elvérzett a piacigazgató visszahívását tartalmazó képviselői indítvány, és igaz most nem kísérte balhé a pénzügyi bizottság ülését, egyszerűen csak a testület baloldali többségének javaslatára nem vették napirendre a Cserepes sori Piac Kft.-t igazgató, aktív MSZP-s párttagsággal rendelkező Rácz Attila menesztését tartalmazó napirendi pontot. Tovább »

Maradjon meg a város tüdeje! – a Liget-projekt zöld szemmel

2016. március 29., kedd · 35 hozzászólás

liget001kf

Szentistványi István szerint a zöld területek védelme fontosabb egymilliárd forint azonnali elköltésénél. A városüzemeltetési és -fejlesztési bizottság alelnökével beszélgettünk a ligetet érintő tervekről.
Tovább »

A különvélemény ára: 4 főt kizártak, további 9-en kiléptek az LMP Csongrád megyei szervezetéből

2016. március 22., kedd · 27 hozzászólás

lmp_sajtta06_gs

Különvéleményükért párttagságukkal fizettek az LMP Csongrád megyei területi elnökségének tagjai és Szentistványi István. A területi szervezet további kilenc tagja pedig – szolidaritásukat kifejezve – kilépett a Lehet Más a Politikából, mondván a pártban mára kiépült egyfajta állam az államban, és nincs lehetőség már közös gondolkodásra. Szentistványi közölte, nem tartja méltányosnak kizárásukat, bírósághoz fordulnak az ügyben. Tovább »

A hajléktalanságtól a szociális alapú albérletig – Középpontban a szegedi lakásszegénység

2016. március 6., vasárnap · 3 hozzászólás

lakasszegenyseg_01

A szegedi szegregátumok helyzetét, a térségben élő hajléktalanok problémáit és a panellakásokban élő bérlők gondjait taglalva járta körül a lakásszegénység kérdéskörét az AKUT Egyesület. A rendezvényen bemutatták az Árpa utcát, ahol a mai napig nincs vezetékes víz, és szó esett arról is, hogy a szegedi önkormányzat úgy módosította a szociális bérlakáshoz jutás feltételeit, hogy arra egy közmunkás már nem jogosult, s ez nemcsak a romákat érinti hátrányosan. Tovább »

Az eskü és a valóság: a szocialisták azt hiszik, bármit megtehetnek? – a szegedi közgyűlés a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik olvasatában

2016. február 13., szombat · 34 hozzászólás

kozgyules_varosi44_gs

Öt óvodát zárnak be Botka Lászlóék, ezreléknyi módosítást sem engedtek a költségvetési előterjesztésben, és a szegedi papucs megmentése sem érdekelte őket. Tovább »

Több százmilliót csoportosítanának át Szeged 2016-os költségvetésében

2016. február 10., szerda · 6 hozzászólás

penz

Több mint hetven soron módosítaná Szeged költségvetését a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik, utóbbi számít rekordernek, hiszen ötvennél is több soron csoportosítana át forrásokat a radikális párt az 35,6 milliárd forintos főösszegű idei büdzsében. Tovább »

Szociális érzéketlenség, kommunikációs trükkök és karaktergyilkolás – 2015 a szegedi LMP szemével

2016. január 11., hétfő · 7 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

Az áremelésekkel és a szociális lakásrendelet módosításával a legszegényebbeket sarcolta a szegedi városvezetés 2015-ben, miközben saját vagyonától is szabadulni igyekezett – értékelte az elmúlt évet a SZEGEDma.hu-nak az LMP-s Szentistványi István és Tanács Eszter. Úgy látják, Szegeden látszatdemokrácia működik, gyakorlatilag ugyanazokat a módszereket alkalmazza a helyi baloldal, amiért ostorozni szokták a Fidesz-kormányt. Tovább »

Szentistványi: Az első pillanattól kezdve kódolva volt a rendszerben az Aquapolis monopolhelyzete

2015. december 11., péntek · Hozzászólok

jobbik_aquapolis001kf

A képviselő már a Védegylet tagjaként, két ciklussal ezelőtt tiltakozott a Napfényfürdő Aquapolis beruházás ellen. Azt tapasztalta, hogy félelmeik igazolódtak, mert hamarosan valóban átkerül a Hunguest Zrt-hez a fürdőkomplexum. Tovább »

Közgyűlés után, ellenzéki szemmel: migráció, pazarlás, adóemelés

2015. november 20., péntek · 4 hozzászólás

varosi_kozgyules30_gs

A már határozatlan időre kinevezett cégvezetők személyéről döntöttek a legutóbbi szegedi közgyűlésen. Adót emeltek, s új adókat vezettek be, s a migráció is újból vita tárgya lett. A szegedi ellenzéki pártok képviselőit kérdeztük. Tovább »

Következő oldal »