LMP: a prevencióra több forrást kell fordítani

2017. szeptember 28., csütörtök · 3 hozzászólás

A külföldön praktizáló magyar orvosok visszacsábítását is szorgalmazná a Lehet Más a Politika kormányzásra kerülését követően. Ábrahám Júlia, az LMP országos elnökségi tagja volt a párt helyi képviselete által életre hívott nyilvános beszélgetés vendége Szegeden. Tovább »

Új választási rendszer a baloldalon – Gyurcsány ismét a külhoni magyarok ellen van

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Egy új és igazságos választási rendszer bevezetésének tervéről írtak alá megállapodást nyolc ellenzéki tömörülés – a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt – képviselői szombaton Budapesten. Tovább »

Az LMP alternatívát kíván nyújtani Szegeden

2017. szeptember 18., hétfő · 10 hozzászólás

Kevésbé baloldaliak, mint elődjeik, Botka Lászlóval és szövetségeseivel nem működnének együtt. Ron Werber szerintük megváltozott, Szél Bernadett nem (csak) kvótanő, az országgyűlési képviselőjelöltjeik nevei pedig hamarosan érkeznek. A veszélyes hulladékot kevesebbet „utaztatnák”, munkahelyből többet teremtenének. A Momentummal egyoldalú volt a kapcsolatuk, de egy Új Kezdetben hisznek. Bemutatkozott az LMP tavaly újjáalakult Csongrád megyei területi szervezete. A SZEGEDma hírportálnak az elnök, Lopusni Zoltán (nyitóképünkön jobbra) és az egyik elnökségi tag, Fehér Attila adott interjút. Tovább »

„A kompország kifejezés geopolitikai transzneműség”

2017. június 18., vasárnap · 3 hozzászólás

puzser_beszelgetes005kf

Szegeden tett „rendet a fejekben” a Lehet Más a Politika (LMP) rendezvényén a párt elnökségének tagja, Ungár Péter és Puzsér Róbert műsorvezető, szerkesztő. Az IH Rendezvényközpontban tartott eseményen elsősorban a párt által tematizált ügyekre helyezték a hangsúlyt, azaz a magyar-orosz viszonyra, valamint a korrupció témakörére. Kétszer is elhangzott Csurka István-idézet pozitív értelemben, a magyar kormány mellett pedig a Nyugatot is kritikával illették. Tovább »

Szél Bernadett Szegeden: Paks2 merénylet a lakosság ellen!

2017. június 2., péntek · 10 hozzászólás

atomeromu01

Az LMP társelnöke szerint a legfontosabb politikai kérdés hazánkban a paksi atomerőmű bővítésének megállítása. Szél Bernadett arról beszélt szegedi sajtótájékoztatóján, hogy ugyanazt a hibát követi el a kormány, amibe annak idején belebuktak a szocialisták, hogy lenézik a választópolgárokat, s azt feltételezik, hogy nem tudnának dönteni felelősen Paks2 kérdésében. Tovább »

Alkotmánybíróság előtt a CEU-törvény – a Fidesz szerint az ellenzék pontosan azt teszi, amit Soros elvár tőlük

2017. április 21., péntek · 20 hozzászólás

Áder János; Ignatieff, Michael; Enyedi Zsolt

Vissza kell verni a magyar oktatás ellen irányuló fideszes támadást – közölték az LMP politikusai pénteki sajtótájékoztatójukon, amelyet az Alkotmánybíróság épülete előtt tartottak azt megelőzően, hogy benyújtották beadványukat az úgynevezett lex CEU ellen. Tovább »

Hadházy Szegeden: Narancssárga csillagos jogszabály az új civiltörvény

2017. április 12., szerda · 3 hozzászólás

hadhazy_akos_lmp01_gs

Megbélyegez ártatlanokat és bűnbakkeresésről szól az új civiltörvény, amit így Hadházy Ákos szerint narancssárga csillagos törvénynek nevezhetünk. Az LMP társelnöke Szegeden, a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy nem esik elegendő szó a sajtóban a devizahitelesek problémáiról, valamint társadalombiztosítás és az OEP megszüntetéséről sem. Tovább »

Ferenczi István Szegeden: A városoknak is ki kell állniuk Paks 2 ellen!

2017. április 10., hétfő · 8 hozzászólás

lmp_sajttaj001kf

Mivel sem az unióra, sem pedig a magyar kormányra nem lehet számítani a paksi bővítés kérdésében, az LMP továbbra is azt szorgalmazza, hogy népszavazás legyen a kérdésben – mondta el Ferenczi István a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján. Az párt álláspontja továbbra is az, hogy megújuló energiával váltsák ki az új, tervezett paksi blokkokat. Tovább »

Sallai R. Benedek: alkotmányellenes fakivágásokat terveznek Szegeden (FRISSÍTVE)

2017. március 14., kedd · 4 hozzászólás

tisza_lajos_fak004kf

Alkotmányossági felülvizsgálatot kezdeményez az LMP a Tisza Lajos körúti fák kivágása miatt – jelentette be Sallai R. Benedek, az párt országgyűlési képviselője szegedi sajtótájékoztatóján. Azzal, hogy eltűnnek a védett japán akácok, harmadára csökken a lombfelület nagysága a belvárosi területen. Tovább »

Búvópatak Szókratésztól Bibóig – Szentistványi egyelőre kivár, és függetlenként politizál

2017. március 9., csütörtök · 11 hozzászólás

szentistvanyi_kozgyules_varosi28_gs

A valódi harmadik pólus mutathatja meg, hogy rohad a rendszer, csakis ennek lehet legitimitása és létjogosultsága – véli az LMP-ből szabálytalanul kizárt szegedi városatya, aki jogerősen ugyan újra a párt tagja, de egyelőre kivár, hogy milyen irányba indulnak el a belső folyamatok. Tovább »

Gyávaság, gyengeség, tüntetés – így reagált az ellenzék a kormányfő évértékelőjére

2017. február 10., péntek · 4 hozzászólás

Orbán Viktor; Nyakó István

Gyávának nevezte a miniszterelnököt az MSZP, a Jobbik szerint sok minden kimaradt, a DK zagyvaságoktól hemzsegő, összefüggéstelen beszédet hallott, az LMP gyengeséget lát, az Együtt pedig tüntetést tartott. Tovább »

LMP: Az ásotthalmi önkormányzat rendelete egyszerre önreklám, blöff és provokáció

2016. december 14., szerda · 4 hozzászólás

lmp_thumbAz LMP Csongrád megyei területi szervezete tiszteletben tartja a különböző vallások követőinek vallásuk gyakorlásához való jogát éppúgy, mint a különböző szexuális orientációval rendelkezők szólásszabadságának jogát mindaddig, amíg azzal nem sértik mások szabadságát. Éppen a magyarság érdekeire is tekintettel elítéljük a rendeletmódosítás mögött meghúzódó intoleráns, az egyének alapvető emberi jogait semmibe vevő szimbolikát, mely szöges ellentétben áll Magyarország Alaptörvényével és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakkal. Tovább »

Akciótervet hirdet az LMP az ország megreformálására

2016. október 17., hétfő · 2 hozzászólás

lmp_thumb

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17.-ét a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjává, felhívva a tagállamok figyelmét arra, hogy legalább ezt a napot szenteljék a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységeknek – közölte az LMP Csongrád megyei területi szervezet elnöksége. Tovább »

Schmuck Erzsébet Szegeden: bérrendezést és többkulcsos SZJA-t sürget az LMP

2016. október 5., szerda · Egy hozzászólás

schmuck_erzsebet_lmp01_gs

Egyre gyorsuló ütemben szakad szét az ország, egyre nagyobbak a bérkülönbségek is, például Csongrád megyében 16 százalékkal kevesebb az átlagbér, mint az országos középmérték, másutt ennél rosszabb adatok is vannak – jelentette ki Schmuck Erzsébet a Klauzál téren. Az LMP frakcióvezetője elmondta, pártjuk a többkulcsos személyi-jövedelemadót preferálja, és egy szociális bérlakásprogramot is szorgalmaznak. Tovább »

A szervezők szerint jobb politikamentesen a SZIN, a megyei LMP tiltakozik

2016. augusztus 26., péntek · 48 hozzászólás

lmp_sajttaj02_gs

A pártpropagandát hiányolta a megyei LMP az idei SZIN-ről, és azt is kifogásolják, hogy a kevesebb civil szervezet kapott helyet, mint korábban. A szervezők szerint a fesztiválozóknak egyáltalán nem hiányzik a politika az újszegedi Partfürdőről, és civilekből is akad elég. Tovább »

Gömbicz Nándor Nézőpont-elemző a SZEGEDma.hu-nak: A kvótareferendum újabb figyelmeztetés Brüsszelnek

2016. augusztus 3., szerda · 2 hozzászólás

Kvótareferendum - Óriásplakátok Salgótarjánban

A baloldalt csapdába ejti a kötelező betelepítésről szóló októberi népszavazás, a Jobbik pedig láthatatlanná válik a kérdésben. Gömbicz Nándor, a Nézőpont Intézet vezető elemzője hírportálunknak adott interjújában kiemelte, hogy a referendumnak nincs köze az Unióból való esetleges kilépéshez. Tovább »

Légy pottyant Botka és Schiffer levesébe – megsemmisítette a bíróság Szentistványi István kizárását

2016. június 23., csütörtök · 22 hozzászólás

lmp_sajtta06_gs

Amint jogerőre emelkedik a döntés, visszakaphatja LMP-s párttagságát a szegedi városatya – no de mi lesz akkor Botka László úgynevezett „érveivel” és a pénzügyi bizottsággal? Tovább »

Aki elszakította a város sírba eresztő kötelét – Tanács Eszter nem adja fel a reményt

2016. június 13., hétfő · 31 hozzászólás

tanacs_eszter01_gs

A jelenlegi városvezetés cinizmusa valószínűsíti, hogy még nagyobb botrányok fognak következni Szegeden, de bárki hiszi is az ellenkezőjét: egy idő után nem lehet az embereken büntetlenül keresztülgázolni – üzeni Tanács Eszter, akit Botka László polgármester nemrég “kilőtt” a pénzügyi bizottságból. Az egykori LMP-s politikussal többek között Szeged ötlettelenségéről és vagyonfeléléséről, a Botka-diktatúra és az Orbán-kétharmad hatalomgyakorlási technikájáról, a schifferi és a Schiffer utáni LMP-ről, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt esélyeiről és saját jövőbeni szerepvállalásáról beszélgettünk; tabuk nélkül. Tovább »

LMP: felgyorsíthatja vidék elnéptelenedését a csok

2016. március 26., szombat · Egy hozzászólás

Felgyorsíthatja a vidék elnéptelenedését a csok (családi otthonteremtési kedvezmény), mert sokan arra használják majd azt, hogy egy kistelepülésről egy nagyobba költözzenek – mondta Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika (LMP) önkormányzati szakszóvivője szombaton az MTI-nek, aki sajtótájékoztatót is tartott a témában. Tovább »

A különvélemény ára: 4 főt kizártak, további 9-en kiléptek az LMP Csongrád megyei szervezetéből

2016. március 22., kedd · 27 hozzászólás

lmp_sajtta06_gs

Különvéleményükért párttagságukkal fizettek az LMP Csongrád megyei területi elnökségének tagjai és Szentistványi István. A területi szervezet további kilenc tagja pedig – szolidaritásukat kifejezve – kilépett a Lehet Más a Politikából, mondván a pártban mára kiépült egyfajta állam az államban, és nincs lehetőség már közös gondolkodásra. Szentistványi közölte, nem tartja méltányosnak kizárásukat, bírósághoz fordulnak az ügyben. Tovább »

Március 15. – LMP: ma is érvényt kell szerezni Táncsics igazságának

2016. március 15., kedd · Hozzászólok

Schiffer András

A globális kapitalizmus és a “korrupt kormányok” korában is érvényt kell szerezni Táncsics Mihály igazságának, a szegények felemelésének – hangsúlyozta ünnepi beszédében az LMP társelnök-frakcióvezetője a párt március 15-ei ünnepségén kedden a budapesti Pilvax kávéházban.
Tovább »

Nem bízik az ellenzék a köznevelési kerekasztalban

2016. február 9., kedd · Egy hozzászólás

Balog Zoltán; Czunyiné dr. Bertalan Judit; Rétvári Bence; Palkovics László

Színjáték, baráti megbeszélés, önmagával folytatott kormányzati tárgyalás – nem nyerte el az ellenzéki pártok tetszését a köznevelési kerekasztal. Tovább »

Szociális érzéketlenség, kommunikációs trükkök és karaktergyilkolás – 2015 a szegedi LMP szemével

2016. január 11., hétfő · 7 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

Az áremelésekkel és a szociális lakásrendelet módosításával a legszegényebbeket sarcolta a szegedi városvezetés 2015-ben, miközben saját vagyonától is szabadulni igyekezett – értékelte az elmúlt évet a SZEGEDma.hu-nak az LMP-s Szentistványi István és Tanács Eszter. Úgy látják, Szegeden látszatdemokrácia működik, gyakorlatilag ugyanazokat a módszereket alkalmazza a helyi baloldal, amiért ostorozni szokták a Fidesz-kormányt. Tovább »

Politikai évértékelő: a Fidesz-KDNP a nyertese, a Jobbik a vesztese a 2015-ös évnek

2016. január 2., szombat · 12 hozzászólás

Áder János

A 2015-ös év sem telt eseménytelenül a magyar politikai életben, megszűnt a kétharmados kormánytöbbség, megszerezte első egyéni mandátumát a Jobbik, a baloldal pedig továbbra is belső válságtól szenved. Az év nyertese ennek ellenére a Fidesz-KDNP – Gömbicz Nándorral, a Nézőpont Intézet vezető elemzőjével értékeltük a tavalyi esztendőt. Tovább »

Az ellenzéki pártok bírálták a MNB alapítványának ingatlanvásárlását

2015. augusztus 11., kedd · Hozzászólok

Az ellenzéki pártok bírálták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványának ingatlanvásárlását: az MSZP Matolcsy György jegybankelnök távozását sürgette, a Jobbik vizsgálatot követelt, a Demokratikus Koalíció a haszonélvezők kilétére volt kíváncsi, az Együtt felszólította a bank elnökét, hogy fejezze be a pénzszórást, az LMP elfogadhatatlan nevezte a vásárlást, az MLP pedig precedens értékű lopássorozatról beszélt. Az alapítvány tájékoztatása szerint képzési és tudományos kutatási központot alakítanak ki az épületben. Tovább »

Következő oldal »