Szeged

Ma reggel sem szállnak fel a hőlégballonok

Ma reggel sem szállnak fel a hőlégballonok

Egyelőre még nem láthattak versenyzést a szegediek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 10., kedd
Ma reggel sem szállnak fel a hőlégballonok

Tegnap rajtolt el Szegeden a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokság. A világesemény egészen szeptember 14-ig tart.

Fotó: SzegedMa archív

 

Nem ez az első alkalom, hogy hőlégballonok lepik el Szeged égboltját. A napfény városa már évek óta otthont ad a különböző hőlégballon eseményeknek, versenyeknek: 2020-ban itt rendezték a 4. Közép-Európa Kupát és az 5. Szeged Ballon Kupát, egy évvel később pedig a többnapos XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot. Igaz, utóbbi rendezése nem volt egészen zökkenőmentes az időjárási viszontagságok miatt.

Arról korábban lapunk is beszámolt, hogy az edzéseket már előző hét csütörtökön elkezdték a versenyzők. A nevezések alapján most már pontosán tudni lehet, hogy 120 csapat érkezett, méghozzá 29 különböző országból.

 

Tegnap a földön maradtak

Versenyzést azonban még nem láthattak a szegediek, mert tegnap délelőtt a versenybizottság úgy döntött, nem szállnak fel a ballonok a heves szélfúvások miatt.

Ezt követően délután 4-kor volt a következő eligazítás, akkor szintén az döntés született, hogy a földön maradnak, nem lehetett megtartani a délutáni, koraesti programot.

 

Veszélyben a kedd reggel is

A Köpönyeg előre jelezte, és így is történt: folytatódott az esős időjárás Szegeden, így hasonló sorsa juthat a hőlégballon-világbajnokság.

Délután viszont elkezdődhetnek az izgalmak és lehet gyönyörködni, hiszen az időjárás előrejelzés alapján 13 óra környékén abbamaradhat az eső és megtisztul a szegedi idő.

 

A nézők számára fontos információ, hogy a hivatalos oldalakon és a közösségi médiában folyamatosan nyomon követhető lesz a verseny, ráadásul élőben.

 

Fekete zászlót kaptak

Ma reggel sem szállnak fel a hőlégballonok - erősítették meg a szervezők.

Úgy fogalmaztak, hogy a nem megfelelő időjárásnak köszönhetően ma reggel sem nem tudnak felszállni a hőlégballonok. Már a pilóták is fel voltak készülve az indulásra, azonban utolsó pillanatban zöld zászló helyett feketét kaptak.

 

Címlapkép: SzegedMa archív fotó 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.