/
KÉPGALÉRIA!

Hőlégballonok lepték el a szegedi eget

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különleges meglepetéssel várta a 22nd FAI European Hot Air Balloon Championship versenyigazgatósága a szegedieket szerda délután.

A délután folyamán a szegedi reptér területén bárki betekinthetett a kulisszák mögé. Megnézhettük a ballonok összeszerelését, betekinthettünk kicsit a versenyzők mindennapjaiba. És volt szép számmal érdeklődő, ami nem kis közlekedési káoszt is okozott. A délutáni versenyfeladat indulási helyszínén több mint 100 ballon várta a startot jelentő zöld zászlót, majd 30 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy felszálljanak. A délutáni első feladat a CAKE fantázia névre hallgatott. Lényege, hogy a pilóta kijelöl magának a levegőben egy 3 emeletes képzeletbeli tortát, aminek a rétegeiben kell repülnie a lehető legtöbb időt. Majd a következő feladat a  “FLY ON” volt.  A pilótáknak egy virtuális határvonal átlépése előtt ki kellett jelölniük egy célpontot, amire a lehető legnagyobb pontossággal kellett rárepülni 1000 láb magasan és markert dobni.

A nap zárásaként a Dóm térre várták a hőlégballonok szerelmeseit. Igaz, hogy a beígért számnál kevesebb ballon szórakoztatta a közönséget, de a látvány így is lenyűgöző volt.

Előző sztori

Megtőrt a jég: kiszakadt a szegedi gólzsák

Következő sztori

Balhé a szegedi hajléktalanszállón: megütöttek egy szociális munkást