Szeged

Holnap kezdődik a szegedi hőlégballon-világbajnokság

Holnap kezdődik a szegedi hőlégballon-világbajnokság

Négy magyar versenyzőért is szoríthatunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
13 órája
Holnap kezdődik a szegedi hőlégballon-világbajnokság

A 25. alkalommal rendezik meg a FAI által a hőlégballon világbajnokságot, melynek nevezés jogát még a 2021-es Európa-bajnokságon nyerte el Szeged. A világeseményt holnap veszi kezdetét és egészen szeptember 14-ig tart.

 

Nem ez lesz első alkalom, hogy hőlégballonok lepik el Szeged égboltját. A napfény városa már évek óta otthont ad a különböző hőlégballon eseményeknek, versenyeknek: 2020-ban itt rendezték a 4. Közép-Európa Kupát és az 5. Szeged Ballon Kupát, egy évvel később pedig a többnapos XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot. Igaz, utóbbi rendezése nem volt egészen zökkenőmentes az időjárási viszontagságok miatt.

 

Szegeden versenyeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Arról korábban lapunk is beszámolt, hogy az edzéseket már csütörtökön elkezdték a versenyzők. A nevezések alapján most már pontosán tudni lehet, hogy 120 csapat érkezik 29 különböző országból. Többek között képviselteti magát Japán, Kína, India és a vb-címvédő Egyesült Államok is, az újoncok táborát erősíti például Örményország vagy Egyiptom.

A résztvevő országok teljes listája:

Örményország, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Kína, Kolumbia, Horvátország, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, India, Izrael, Japán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Észak-Macedónia, Lengyelország, Szlovénia, Spanyolország, Svájc, Ukrajna, Egyesült Királyság, USA, Magyarország.

Hazánkat Nagy Péter, Becz Rita, Garab Szabolcs és Molnár Péter képviseli majd.

 

Holnap hivatalosan is kezdetét veszi

A megnyitóünnepséget holnap 18 órától tartják a szegedi repülőtéren. Bemutatkoznak a főszereplők, megismerhetjük a magyar résztvevőket is.

Ahogy már korábban is hangsúlyozták a szervezők, erősen időjárásfüggő a rendezvény, tehát a széltől is függ, hogy honnan indulnak és hova érkeznek a versenyzők. Erre a kérdésre mindig az adott nap reggel 4 órakor kap majd választ mindenki.

A nézők számára fontos információ, hogy a hivatalos oldalakon és a közösségi médiába folyamatosan nyomon követhető lesz a verseny, ráadásul élőben.

Az egész esemény leglátványosabb pillanata az lesz, amikor szeptember 13-án napnyugta után az összes hőlégballon egyszerre száll az égbe.

 

Címlapfotó: Papdi Balázs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.