/

Szegeden rendezik meg az idei Hőlégballon Európa-bajnokságot

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

15 év után ismét MAgyarországon, azon belül Szegeden rendezik meg a Hőlégballon Európa-bajnokságot - írja a Szegedi Közlekedési Társaság közleményében. A nemzetközi eseményre 22. alkalommal kerül sor.

210 évvel ezelőtt (1811. június 3-án) pontosan ezen a napon repült először hőlégballon Magyarországon. Így ezen a napon látták a szervezők a legalkalmasabbnak, hogy bejelentsék: szeptember 12. és 18. között Szeged rendezi a hőlégballon EB-t. A nemzetközi versenyre több mint 100 ballont várnak, 23 országból.

Európa-bajnokságon először indul örmény hőlégballon pilóta, de a résztvevők között van többszörös világ- és Európa-bajnok, ifjúsági világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, női Európa-bajnok, tizenkilencszeres holland, nyolcszoros osztrák, hétszeres belga, hatszoros magyar, ötszörös angol, lett és négyszeres francia bajnok is.

„2016 óta a szeptember hónap minden évben a repülés művészetéről szól itt Szegeden. De bátran kijelenthetem, hogy az idei év, és az Európa-bajnokság egy teljesen új fejezetet nyit a hőlégballonok szerelmesei számára. Már korábban is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág Szegeden, és szerettük volna ezt kihasználni és megajándékozni a lakosságot egy Eb adta élménydús héttel.”

– mondta el a sajtótájékoztatón Majó-Petri Zoltán a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Előző sztori

Elkészült a Karotin Kft. új takarmánygyártó üzeme Szeged külterületén

Következő sztori

440 éve alakult meg a Báthory (jezsuita)- egyetem, a Szegedi Tudományegyetem elődje