Szeged

Szeged ad otthont a XXV. Hőlégballon-világbajnokságnak

Szeged ad otthont a XXV. Hőlégballon-világbajnokságnak

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 1., csütörtök
Szeged ad otthont a XXV. Hőlégballon-világbajnokságnak

Érdemes lesz az eget bámulni, hőlégballonok borítják be Szeged légterét.

Fotó: PapdiBalázsFotó

 

Ahogy korábban megírtuk a 2021-es Európa-bajnokság után a világbajnokságnak is Szeged lesz a helyszíne. A 22. FAI Hőlégballon Európa-Bajnokság helyettes versenyigazgatója, és a hazai hőlégballon szövetség elnöke, Pálhegyi Zoltán számolt be erről korábban.

Szeged már évek óta otthont ad a különböző hőlégballon eseményeknek, versenyeknek: 2020-ban itt rendezték a 4. Közép-Európa Kupát és az 5. Szeged Ballon Kupát, egy évvel később pedig a többnapos XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot. Igaz, utóbbi rendezése nem volt egészen zökkenőmentes az időjárási viszontagságok miatt.

A FAI (Fédération Aéronautique Internationale) CIA (FAI ballon szakág) szervezésében valósul meg az esemény. A 2024-es világbajnokság helyszíne tehát Szeged lesz, amely tavaly ősszel Mallorca ellen szerezte meg a rendezési jogot.

A Fédération Aéronautique internationale a légisportok világszintű irányító testülete, és az emberi űrrepüléssel kapcsolatos meghatározásokat is felügyeli. 

A XXV. FAI Hőlégballon-világbajnokság idén várhatóan szeptember 8–14. között lesz megrendezve.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.