Szeged

Közel 30 fok Szegeden, hivatalosan is elindult a nyár

Közel 30 fok Szegeden, hivatalosan is elindult a nyár

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 1., szombat
Közel 30 fok Szegeden, hivatalosan is elindult a nyár

Az ország több pontján is záporral, zivatarral indít a nyár. A csapadékgócokhoz felhőszakadás, jégeső, erős, viharos szél is társulhat. Vasárnap átmenetileg megnyugszik felettünk a légkör, de hétfőn és kedden ismét ciklon okoz több helyen esőt, záport, zivatart.

 

Ma több órára mindenhol kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Napközben több helyen kell délnyugatról északkelet felé tartó záporra, zivatarra számítani, helyenként heves zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli tájakon délután már kisebb eséllyel és számban valószínű csapadékgócok kialakulása. Ma már zivataroktól függetlenül is megerősödik a délnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 20 és 25, délkeleti felén 26 és 30 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden 28 fokra is lehet számítani.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Az erőteljes nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.